Újabb felvásárlások várhatók SSD fronton?

Fokozódik a felvásárlási láz SSD-fronton, és újabb, egyelőre még független cégeket szippanthatnak magukba a meghatározó chipgyártók, mint például az SK Hynix és a Micron. Az utóbbi években számos ilyen felvásárlásnak lehettünk szemtanúi, gondolva itt az Indilinx-OCZ-Toshiba hármas esetére, vagy éppen a nemrégiben történt SandForce-LSI-Seagate akvizícióra, vagy éppen pont az SK-Hynix-Link_A_Media Devides (LAMD) beolvadásra.

Ezek közül a legjelentősebb a Seagate lépése, mivel a SandForce számos gyártót látott el vezérlővel. Ennek a konstrukciónak a jövője viszont nagyon bizonytalan, így a csökkenő számú független gyártó miatt egyre nehezebb lesz vezérlőhöz jutni. Bár alternatívaként ott van a Marvell, ami felvásárlás szempontjából meglehetősen nagy falat lenne, de ami a vezérlők beszerzését illeti, erre sem lehet alapozni. Így tehát kézenfekvő, ha a NAND-gyártók saját megoldás után néznek, hogy házon belül oldják meg a vezérlők beszerzésével kapcsolatos problémákat.

Tajvani források szerint a Micron és az SK Hynix is éppen ezen dolgozik, és úgy tűnik, a JMicron, Phison és Silicon Motion hármasa került a célkeresztjükbe. Konkrét felvásárlási terv egyelőre nincs, de a közös múltat tekintve a stratégiai partnerség lehetősége nincs kizárva a Micron és a Phison között, míg az SK Hynix részéről a Silicon Motion tűnik kézenfekvő választásnak. Utóbbi egyébként meglehetősen érdekes lépés, hiszen mint azt említettük, a Hynix szinte napra pontosan két évvel ezelőtt megszerezte a LAMD-t, ám úgy tűnik, ezzel nem tudtak pozíciókat nyerni, így további lépésekre lesz szükség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés