Optikai Thunderbolt médiadokkolóval érkezik a megújuló Sony Vaio Z szubnotebook

Az ultrahordozható kategóriába sorolt Sony Vaio Z notebook (melynek egy korábbi változatát mi is teszteltük) ráncfelvarrott változata Európába jön hamarosan. A szénszálas házzal ellátott 13,3" notebook tömege 1,18 kg csupán, vastagsága pedig mindössze 16,55 mm.

Nem csak kívül, hanem belül is megújult a konfiguráció, így processzora a Sandy Bridge családból kerül ki, amihez legfeljebb 8 GB RAM kérhető, míg a háttértár RAID-be kötött 256 GB-os SSD lehet. Nincs hiány a szokásos kiegészítőkből, mint az Exmor webkamera, USB 3.0, HDMI kimenet, ujjlenyomat-olvasó, valamint gigabites Ethernet, az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és 2.1-es Bluetooth (a 3G modem opcionális). A 13,3"-es kijelző felbontása 1600x900 vagy 1920x1080 képpontos lehet, aminek meghajtásáról alapesetben a processzorban található Intel HD Graphics 3000 gondoskodik. A gyári akkumulátor 7 órás üzemidőt ígér, ami az opcionális, a gép aljára csatlakoztatható lapos kiegészítő akkuval a duplájára növelhető.

A Vaio Z sorozat legérdekesebb pontja a 685 grammos Power Media Dock 2 névre hallgató külső dokkoló, ami a Sony nevezéktanában Light Peak (mai ismertebb nevén optikai kábelen megvalósított Thunderbolt) összekötettésen keresztül kapcsolódik a notebookhoz. A dokkolóban helyet kapott egy Radeon HD 6650M dedikált grafikus vezérlő 1 GB fedélzeti memória és DVI kimenet társaságában, így a notebook kijelzőjével együtt összesen négy monitort használhatunk. Ugyanitt kapott még helyet a Blu-ray vagy kombó meghajtó is, de ennek megléte opcionális.

A Sony Vaio Z széria ára 64 bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel 1434 fontról (Core i5 CPU és 4 GB RAM), a dokkoló ára pedig 400 fontról (optikai meghajtó nélkül) indul, míg a nagyobb felbontású kijelzőért 40 fontos felárat kell majd fizetni. A megjelenés a következő hónap folyamán esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés