AMD mobil platformokon vajon lesz-e Thunderbolt, licenszelik-e, mert nekem nagyon úgy tűnik az USB 3.0-hoz képest a Thunderbolt katapult rajtot vett...
[ Szerkesztve ]

AMD mobil platformokon vajon lesz-e Thunderbolt, licenszelik-e, mert nekem nagyon úgy tűnik az USB 3.0-hoz képest a Thunderbolt katapult rajtot vett...
[ Szerkesztve ]
Nem kell licenszelni. A gyártó dönti el, hogy rak-e a termékre Thunderboltot. Ha valaki úgy dönt, mint a Sony, akkor a vezérlőt kell megvenni. Annyit tudok, hogy chipsetbe építeni biztos nem fogják, sem az Intelnél, sem pedig az AMD-nél. Az indokok között a csatlakozó ára szerepel, ami az ígért 2 dollár helyet közel van a 10 dollárhoz. Nagy tételben esetleg megoldható a 8 dollár.
Az USB 3.0 is ezzel a problémával küzd. Egy USB 2.0 aljzat 1 dollár alatt van, míg egy SuperSpeed aljzat ára 3-5 dollár is lehet.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Az usb3 valószínű később el fog terjedni és olcsóbb lesz, de a thunderboltnak sokkal nehezebb lesz.

Nem keskeny az a 10gbit egy gpu-nak?
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
"Arról nem tudni, hogy a Sony a Thunderbolt porttal felszerelt újdonságokat mikor fogja bevezetni, ám annyi már kiderült, hogy nem lesznek olcsó megoldások"
A Sony nem az olcsóságáról híres. Mondjuk a minőséggel sincs baj.
Az usb3.0 sincs még elterejedve igazán, pedig már nem két hónapja van a piacon.
Kiváncsi vagyok a thunderbolt hogy szerepel majd.
[ Szerkesztve ]
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

Thunder univerzálisabb meg nagyobb a sávszéle is nem? Azért mondom, mert érdekes módon pont az jutott a hír olvastán eszembe, hogy esetleg sanszosabb, hogy hamarabb elterjed mint a USB3
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
Az előnyök mellett vannak hátrányok is. Az implementálás dupla annyiba kerül, és egyetlen egy USB eszköz sem jó bele. Innen nem lehet megmondani, hogy mi lesz.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Valamiért úgy emlékeztem, hogy a USB csatolókkal (nem a fizikai eszközre gondolok) is kompatibilis. Kár, pedig ideális lenne, ha 1 csatlakozó lenne 10 helyett (legalábbis idővel)
[ Szerkesztve ]
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
Csak a DisplayPort Interfész protokollja van implementálva.

Akkor asszem újra át kell olvasnom a cikket róla
FireWire meg ilyenekre emlékeztem..

Nem interface hanem protokoll amit tudni fog a Thunderbolt kesobb, jelenleg PCI Expresst es Display Portot tud, kesobb lesz SATA, USB, FW, Ethernet is.
Ev vege fele jon az optikai verzio, nyilvan dragabban, de az egyelore ugyis csak a pro retegnek kell.
Hajra Thunderbolt!
[link] - Ez az implementáció nem fog több protokollt támogatni.
[ Szerkesztve ]

Igazabol PCI Expressen kivul nem is kene mas...
Ez nagyon jól hangzik. Ofkorsz nem a csóró országoknak, de jó cucc. Sony powah.
"The time you enjoy wasting, is not wasted time."
viszont ha terjed nagyobb a kereslet, kevesebbet kell rátenni h gazdaságos legyen így csökken az ár, szóval azért nem kell feladni, Apple meg Sony megvan...
asd fgh jkl éáű

Szerintem nem lesz ezzel semmi gond. A Firewire is inkább professzionális külső eszközökre lett jellemző első körben a tákolt USB szabvánnyal szemben. Mondjuk én mindig a fogyasztói magatartáson vagyok kiakadva, nem bírom felfogni, hogy valakinek ne érjen meg pluszban 2000 Ft-ot egy nagyságrenddel jobb interface ha külső eszközt választ. Nem is beszélve a felfűzhetőségről és a kétirányú adatfolyamról 
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive
A fogyasztók nincsenek tisztában, hogy melyik interfész milyen technikai képességekkel rendelkezik. Ők annyit látnak, hogy az USB szinte minden kütyün ott van.
Persze a SuperSpeed USB is gázos jelenleg. Nagyon drága az aljzat. Az általános standard továbbra is az USB 2.0 marad, mert nagyon olcsó. Az ilyen aljzatok mellé még lesz a gépen 1-2 3.0-s port és jó esetben egy-egy Thuderbolt, Firewire.
[ Szerkesztve ]