A Sony beáll a Thunderbolt mögé

Hirdetés

Az Intel egy hónappal ezelőtt mutatta be a Thunderbolt névre keresztelt interfészt, mely 10 Gbps-os adatátviteli sebességet kínál. Az Apple már alkalmazza a fejlesztést az új MacBook Pro termékeken, de a Sony sem akar lemaradni, így a vállalat is előáll egy Thunderbolt porttal felszerelt Vaio notebookkal. Erről a termékről még keveset tudni, de a hírek szerint Sandy Bridge processzor lesz benne, és 1,13 kg-os tömeggel rendelkezik majd. Az adattároló lehet HDD vagy SSD is, továbbá a gépezet támogatja majd az Intel Wireless Display technológiáját, valamint kap egy HDMI 1.4-es aljzatot is.

A tervek szerint ezt egészítené ki egy dokkoló modul, ami a Thunderbolt interfészen keresztül kommunikálna a fentebb említett masinával. A dokkoló 680 grammot fog nyomni, és tartalmaz majd egy AMD Radeon grafikus vezérlőt, ami a Whistler-XT kódnevet viseli, vagyis egy HD 6770M-ről lesz szó 1 GB-os dedikált memóriával felvértezve. Ehhez a GPU-hoz tartozik majd egy D-Sub és egy HDMI 1.4-es kimenet, így otthon jó minőségben lehet majd mozizni egy nagyképernyős tévén.

A dokkoló tartalmaz még Blu-ray-írót, valamint USB és Ethernet aljzatot is. Arról nem tudni, hogy a Sony a Thunderbolt porttal felszerelt újdonságokat mikor fogja bevezetni, ám annyi már kiderült, hogy nem lesznek olcsó megoldások.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés