Befutott a felfrissített, pazar felszereltségű Sony VAIO Z subnotebook

Hirdetés

Aki úgy gondolná, hogy a háromszázezer forint környékéről induló ultrabookok vagy a MacBook Air drága, annak most mutatunk egy igazán drága notebookot. A Sony 13,1 hüvelykes VAIO Z modellje frissen érkezett a hazai piacra, árcéduláján pedig mellbevágó, 849 900 forintos érték szerepel. Leírását böngészve viszont vitathatatlan, hogy az apróság páratlan dolgokat tud.

Sikkes, szénszálas műanyag házba költöztették, mely az ultrabookokhoz hasonlóan vékony – 16,65 milliméteres –, a laptop tömege pedig 1,2 kilogramm alatt marad. Belsejében a ma elérhető csúcstechnológia található meg: 2,70/3,40 GHz-es Core i7-2620M processzor, 8 GB memória, RAID 0 tömbbe kötött, 256 GB-os SSD, 1600x900 pixeles, matt kijelző, USB 3.0 és HDMI csatlakozó, 3G modem, háttérvilágítással ellátott billentyűzet.

Kiegészítők terén is kínál olyat a VAIO Z, amit eddig még nem láttunk. Aljára lapos akkumulátor illeszthető, mellyel megkétszerezhető üzemideje, de az igazi különlegességet a Power Media Dock jelenti. Az első látásra egyszerű, külső optikai meghajtónak tűnő dobozka Thunderbolt csatlakozóval kapcsolódik a notebookhoz, és a DVD vagy Blu-ray egységen felül középkategóriás Radeon HD 6650M rejtőzik benne. Jó hír, hogy a dokkoló is benne van a meredek vételárban, így semmilyen téren sem kényszerül majd kompromisszumra az új VAIO Z tulajdonosa.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés