Radeon HD 3870 X2-k speciális kiadásban

Az AMD partnerei között máris akadnak olyanok, melyek a ma bejelentett ATI Radeon HD 3870 X2 videokártyából nem csupán a referenciának megfelelő változatot kínálnak, hanem kissé felpiszkált, esetleg másféle hűtővel ellátott variánst is piacra dobnak. Az elsők között érkezett az Asus közleménye az EAH3870X2/G/3DHTI/1G jelű modellről, melynek órajelei nem különböznek az alapváltozattól, ám új hűtőt kapott. A két grafikus processzor bordázatát két ventilátor hűti, a felmelegedett levegő azonban a referenciától eltérően itt nem távozik a házból, a hátsó szellőzőnyílások helyét ugyanis DVI-I csatlakozók foglalják el, melyekből a kártya így összesen néggyel szolgál. Az Asus DVI/D-Sub és DVI/HDMI adaptereket is ad, és saját szoftverein kívül a Company of Heroes: Opposing Fronts játékot csomagolja a kártya mellé.

Ugyancsak kétféle változatot kínál már a kezdetektől a GeCube. Az alapmodell drágább társa itt az X-Turbo Dual melléknevet kapta, mely a hőcsöves, a memóriachipeket is vaskos rézbordákkal fedő hűtőre utal. A GC-XHD3870X2-F5 azonosítójú kártya órajelein is módosítottak, így a GPU 825 helyett 850 MHz-en, az 1 GB GDDR3 memória pedig 900 helyett 960 MHz-en fut. A hátsó szellőzőnyílás helyett ez esetben is a több kimenet mellett döntöttek, így DVI-I csatlakozóból négy kerül a takarólemezre; D-Sub és HDMI adaptert mellékelnek.

Szerényebb módosításokat eszközölt az MSI az alapváltozat mellé felsorakoztatott R3870X2-T2D1G-OC jelű modellnél. A referenciát követő hűtőt meghagyták, és nem módosították az 1 GB GDDR3 memória órajelének alapbeállítását sem, vagyis maradt 900 MHz. Az OC jelzés a grafikus processzor 25 MHz-es gyári túlhajtására utal, amely tehát így 850 MHz-en ketyeg. A dobozból itt sem hiányozhatnak a mozizáshoz való videokábelek és -adapterek, a segédszofterek mellé pedig még két játék is befér a csomagba: a DiRT, valamint a The Lord of the Rings: Shadows of Angmar.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés