Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) BenceShearer

BenceShearer
(fanatikus tag)

Inkább a 3670 jönne már....

(#2) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mostmár egész pofás az AMD vga-kínálata, abba lehet hagyni az ATI "temetését" :))

Amúgy SzVSz egy oblivion is elmegy majd a HD3650en, közepes grafikán...

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) Armando_19 válasza t72killer (#2) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Jaja, ebből akár valami jó is kisülhet. Nem beszélve arról, hogy vlaszeg előbb jönnek mint a 9xxx-es széri NV-nél.(előrendelhetők már nagykereknél a 3xxx-es kis radeonok!:)

(#4) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

3690-ről semmi hír?

Meglátjuk mire lesznek ezek a VGA-k elegek, ha Mo-n is a megjelölt árhoz fog közelíteni a vételár, akkor sok helyre ideális választás lehet a kis radeonok egyike.

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#5) Armando_19 válasza Bon3ss (#4) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

A legnagyobb ha jól emlékszem 30 bruttó körül volt rendelhető.

(#6) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A passzív hűtés már az alsó kategóriában sem divat?

(#7) csellosi

csellosi
(tag)

ATI Radeon HD 3650/128bit/256MB (csak jojjon ki egy passziv hutesu).
Ez a kartya kb. milyen kartyaval van 1 szinten? Jobb mint egy passziv 7600GT? Vmi tesztet nem tudtok roluk? Emelle mar hangkartya sem kell vagy vmit felreolvastam?:) Ha nem kell, jobb mint 1 alaplapi integralt hangk.? (p5b-e)

[ Szerkesztve ]

- Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.

(#8) Bon3ss válasza Armando_19 (#5) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

30 bruttó? Az nem valami jó ár így elsőre (33-34k egy 3850), remélem hamar beáll az ára. :R

(#9) t72killer válasza Bon3ss (#4) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SZvSZ a 3650-ért olyan 25k kker bruttó lenne reális (3850 512MB-ot adják 45 körül)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#10) janpotocki válasza akosf (#6) üzenetére

janpotocki
(VIP)

ezek csak a referenciakártyák, a gyakorlatban sok passzív hűtésű változat lesz

(#11) Armando_19 válasza Bon3ss (#8) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

De ez szerintem az 512DDR4-es rammal szerelt volt. amúgy ~2600XT áron fognak jönni a nagyok asszem. De délutánra megmondom, rendeltünk belőle már.

(#12) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Ezek itt a képeken már kész kártyák? Alig van rajtuk technika :DDD Főleg a 3740 úgy néz ki mint régen az elektronikai barkács kittem csengője, egy ventillátor eltéréssel :DDD

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#13) Morpheee válasza csellosi (#7) üzenetére

Morpheee
(újonc)

a 3650 sztem (!) a 8600gt és a hd2600xt fölött leszteljesítményben, de sztem nem sokkal. de árban nagyjából uyanott lesz mint azok.

Who we are is but a stepping stone to what we can become

(#14) t72killer válasza Morpheee (#13) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az újabb gyártástechnika miatt vszleg magasabb órajeleket lehet a 3650-nel elérni, ebből én azért remélek egy 20-30% fölényt az elődökhöz képest. :U

(#15) BenceShearer válasza Morpheee (#13) üzenetére

BenceShearer
(fanatikus tag)

A 3650 lasabb lesz,mint a 2600Xt.....

Az XT-nek 800-on megy a magja, ennek 725-ön. A többiben 1-1 -ben megegyeznek.

(#16) Bon3ss válasza t72killer (#9) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Várj egy kicsit, 3690=3650? Elvagyok veszve a sok híresztelés között. Az árral egyetértek.

(#11) Armando_19: kíváncsivá tettél!

[ Szerkesztve ]

(#17) VaniliásRönk válasza csellosi (#7) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha GDDR2-es akkor egy 2600Pro-val (600/1000), ha GDDR3-as akkor egy 2600Pro OC-vel (700/1400), régi játékokban is jobb mint a 7600GT, újabbakban meg látványos a különbség.

Szerk.: Kell mellé hangkártya, ami rajta van az csak arra szolgál hogy a HD anyagok hangját mindenféle bűvészkedés nélkül zavarja át a HDMI-n.

BenceShearer: Nem lesz érzékelhetően lassabb (5%-on belül lesz a difi), mert egyrészt gyorsabb RAM-ot kapott, másrészt a GPU is át lett tervezve kicsit.

Hakuoro: Mi ez a keverés az órajelekkel? :F
3650: 600/1000 (persze egyes gyártóknál biztos lesz GDDR3-as OC)
3670: 725/1600 (ebből meg lehet hogy lesz GDDR4-es, bár nem látom értelmét)
3690: 667/1600

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#18) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

A 3650-nek csak 725Mhz-es az órajele! Ez valszeg a 2600pro utódja lesz.

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#19) csellosi válasza VaniliásRönk (#17) üzenetére

csellosi
(tag)

Aham, koszi. Akkor ez lesz az uj vga-m, csak johetne 1 passziv hutesu belole :) Bar az ara meg kerdes. De a multimedias kepessegei sem elhanyagolhatoak.

Melyiket lesz erdemes megvenni :F A Displayport(bar ez vicc ebben a kategoriaban)/DVI-t vagy a DVI/HDMI-t :F (hacsak nem lesz 1 hibrid verzio :) )

MOD: Akkor nem dobom meg ki az SB Live 5.1-es hangkartyamat.

[ Szerkesztve ]

(#20) VaniliásRönk válasza csellosi (#19) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ezt passzolom, nem nagyon érdekelnek a HTPC-k. :)

Nyugodtan kidobhatod, egy újabb int. hangkari simán jobb, főleg egy Realtek ALC889.

Bon3ss: :F A HD3650-en RV635 van, a HD3690-en meg állítólag RV670 lesz...

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#21) Bon3ss válasza Bon3ss (#16) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Megválaszoltam a kérdésem 3650!=3690, jól tudtam.

(#22) varga911

varga911
(senior tag)

Van egy gigás is, éljen! :U

(#23) t72killer válasza Bon3ss (#21) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem, a 3690-ben egy 320streames teljesértékű RV670 chip van, hiherélt, 128bites memóinterfésszel. H ezt hogyan fogják árazni nem tudom, mert mire kapható lesz, a 256MB-os 3850-et adják majd 30 körül...

#22: na jah. kell a forgalom a VRAM-gyártóknak, az alacsony memóárak miatt rájuk is fér, h a sok palimadár bedőljön a "vidkari 1024MB rammal!!!" marketingnek:)).

[ Szerkesztve ]

(#24) VaniliásRönk válasza t72killer (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A pletykák szerint itthon 25k környékén lehet majd. :) (110$) Elég erős kísértést érzek, hogy gyüjtögessek egyre. :D

(#25) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 3470 elég érdekes öszvér lesz
brutál gyors ddr3 ram, egekig emelt magórajel, erre 64bit memsávszél :W

True Success is Blonde

(#26) BITBOYS válasza Ste (#25) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Na igen, mire elég ma a 64bit memsáv? :F

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#27) Bon3ss válasza t72killer (#23) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Igen, én is így tudom. Úgy árazzák, ahogy azt a pletykák szerint tenni fogják (~110$), akkor benevezek egyre.

(#24) VaniliásRönk: úgy látom ezzel nem vagyok egyedül. :DDD

szerk.: Powercolor kínálat

[ Szerkesztve ]

(#28) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 3650 lassabb mint a 2600XT, a 3670 lesz 2600XT órajeleken (de lehet nem jól emlékszem).

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#29) rocket válasza csellosi (#7) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

HIS-nek lesz iSilence (Zalman) passziv hutessel hd3650 kartyaja.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#30) h0o2a7j6

h0o2a7j6
(tag)

Arra leszek kíváncsi, hogy itthon mikor lehet majd kapni őket!

[ Szerkesztve ]

(#31) VaniliásRönk válasza Ste (#25) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Baromi olcsó előállítani, egyébként RS780 mellett valóban nincs sok értelme, dehát sok eltévelyedett ember lehet hogy Intelt vesz, akkor meg hogy lesz neki HD gyorsítás? :D

(#32) rocket

rocket
(PH! kedvence)

HD3650/3690 teszt

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#33) rocket válasza Aggregátor (#28) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem lesz 3670.

(#34) Bon3ss válasza rocket (#32) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Számomra egy kicsit sok a kérdőjel. :DDD

(#35) Ste válasza VaniliásRönk (#31) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az rs780-ban már lesz full hd? a saját 690g még nem muzsikál azon a téren olyan faján, de legalább a hdmi adott :)
utánanézek ennek az rs780-nak

True Success is Blonde

(#36) maszat válasza Ste (#25) üzenetére

maszat
(senior tag)

Teljesen máshogy kell a dolgot nézni. 20k-ért van a 2600 pro, és előbb-utóbb ennyi lesz a 3650 is. Aki játszani akar, annak megéri ezeket venni. Aki meg nem, az jól el multimédiázgathat a kicsikkel is. 20k alatt nem szabad csodát várni. :)

(#37) Bon3ss válasza Ste (#35) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

780G vs. MCP78U

[ Szerkesztve ]

(#38) VaniliásRönk válasza Ste (#35) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az RS780-ban egy komplett HD3400 van ha jól tudom.

#33 rocket: Ezt hol írták?

[ Szerkesztve ]

(#39) rocket válasza VaniliásRönk (#17) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"3650: 600/1000 (persze egyes gyártóknál biztos lesz GDDR3-as OC)"

725mhz/1600mhz a referencia orajele a hd3650-nek, nincs gddr2 verzio (AIB partnerek lehet csinalnak majd).

(#40) Aggregátor válasza rocket (#39) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig a hírben azt írja, hogy lesz DDR2-es.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#41) rocket válasza VaniliásRönk (#38) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

AMD prezentacios anyagaban nincs benne a hd3670.

(#42) VaniliásRönk válasza rocket (#39) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez teljes káoszhoz vezetne, ilyen hülyeséget nem csinálhatnak, meg akkor miért nem HD3670 lett HD3690 helyett? :F

#44 h0o2a7j6: Mondom én hogy ekkora ökörésget nem csinálnak...

[ Szerkesztve ]

(#43) rocket válasza Aggregátor (#40) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Biztos a 1024mb-os verziora tartogatjak a partnereik :)

(#44) h0o2a7j6 válasza rocket (#41) üzenetére

h0o2a7j6
(tag)

A mai napon hivatalosan is elstartolt a Radeon HD 3450 és HD 3470 (RV620), valamint a HD "3650 (RV635), a HD 3670-re és a HD 3690-re még néhány hetet biztosan várni kell."
forrás

(#45) rocket válasza VaniliásRönk (#42) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szerintem nincs kaosz, ott van a 3670 helyett a 3690, ami a rv670-re epul azt meg nagy badarsag lett volna 3670-nek hivni marketing szempontbol.

(#46) as_Rock válasza maszat (#36) üzenetére

as_Rock
(őstag)

20-ért már 2600XT-t kapsz :U

Egy XT-vel melyik kártya van pariban, illetve milyen plusszt nyújt, esetleg mennyivel eszik kevesebbet?:D
Mégvalami: PowerPlay-t csak a 3xxx-es kártyák tudják, vagy már a 2xxx-ekben is használható?

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#47) maszat válasza as_Rock (#46) üzenetére

maszat
(senior tag)

Szinte már vártam, hogy valaki ilyesmivel jön, de sebaj. ;]
20-ért már 2600XT-t kapsz
Ezt tegyük inkább feltétles módba. Árgépen írt webshop ár... :U
Szándékosan írtam 20k-t a pro-ra, azért mert annyiért biztosan lehet kapni, XT-t meg csak nagy szerencsével.

A 36x0 széria továbbfejlesztett PowerPlay-t támogat, de a 2xxx is vissza tudja venni az órajeleket. Ha máshogy nem, hát külön program segítségével.

(#48) csellosi válasza VaniliásRönk (#20) üzenetére

csellosi
(tag)

Es melyiket erdemes a biosba beallitani? (p5b-e) AC97 vagy vmi HD Audio :F

Amugy en ugy tudom jatekokban nem terheli annyira 1 kulon hangkartya - jelen esetben sb live 5.1 - a processzort (E6420@3Ghz), mint a beepitett. Ez igaz?

[ Szerkesztve ]

(#49) Chaser válasza maszat (#47) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"A 36x0 széria továbbfejlesztett PowerPlay-t támogat, de a 2xxx is vissza tudja venni az órajeleket. Ha máshogy nem, hát külön program segítségével." De így a fogyasztás/melegedés is csökken? A vga-mnál visszavettem az órajelet atitol-lal, nem változtak a hőfokok.

szerk: A 3450-nél az 500mhz ddr2 az effektív érték vagy a valós? Tehát effektív 1000, vagy 500mhz-en megy a ram?

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#50) VaniliásRönk válasza csellosi (#48) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

BIOS-ban lehet ilyet állítani? :D Ez jó, gondolom HD Audio.

Jelen esetben tudni kell, hogy a SB Live!-ban sincs hardware-es DA (digital->analog) konverter, tehát lényegében az is egy AC97 szutyok, méghozzá egy elég ótvar db. több buggal és silány hangminőséggel. :)

Chaser: HD2400/2600-aknál a BIOS-ban le van tiltva a PP, ATi Toollal pedig csak a 3D órajeleket lehet állítani, így 2D-ben marad az alapórajel, alapfeszültség, sokat sajnos nem ér.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.