Hirdetés

HD MID készüléket mutatott be az MWC kiállításon az NVIDIA

A NVIDIA a jelenleg is tartó barcelonai Mobile World Congress rendezvényen bemutatta a Tegra 600 szériás SoC (System-on-Chip) lapkára épülő HD MID (Mobil Internet Device) készüléket, mely a vállalat közleménye szerint 99 dolláros áron lesz rendelhető. A rendkívül hosszú, akár több napos üzemidővel rendelkező termék a Google Linux-alapú Android operációs rendszerét futtatta, de a Microsoft Windows CE rendszere is támogatott.

A készülék kommunikációs lehetőségeiről a Wi-Fi és a 3G kapcsolat gondoskodik, a Tegra 600 családba tartozó chip pedig megfelelő erőforrást biztosít Full HD felbontású videók lejátszására. Természetesen a termék hardveres támogatást biztosít a Web 2.0 alkalmazásokhoz, továbbá futtatható rajta böngésző és levelező kliens is.

Az NVIDIA emellett nyilvánosságra hozta, hogy csatlakozott az Open Handset Alliance szervezethez, amely a Google által szponzorált és felügyelt, Linux-alapú Android mobiltelefon platform köré szerveződött vállalatokat tömöríti. A zöldek partneri szerződést kötöttek az Ericsson Mobile Platforms és az STMicroelectronics közös tulajdonában lévő ST-Ericsson vegyes vállalattal. A döntés hátterében minden bizonnyal a 3G hálózatok elterjedtsége áll.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés