Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, szóval akkor ezentúl nem kell az nVidia szóra rögtön a játékokra asszociálni. Ezt is megértük. A szoftveres támogatásban nem hiszem, hogy csalódni kellene, abban mindig is jók voltak. A végén átalakulnak szoftveróriássá.
Most majd egy másik fejlesztői réteget kell pénzelni a támogatáshoz. :DDD

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebből nekem úgy jön le hogy nem akarnak annyira az Ati-nak visszavágni, nem az a fő cél, hanem más piacok, azaz átvándorolnak oda az erőforrások. Ebből az lesz, ha jól látom, hogy piacilag egyre jobban kiegyenlítődnek :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#3) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát igen a Tegra,elég ütösre sikerült...jó marketing,ami már félig meg is van a Microsoft személyében,és megy a szekér...
NVIDIA egyre inkább visszaszorul a grafikus processzorok világábanhát még igy is nagyon erös
De mi a hir a DX11 megoldásokkal GT300? :F

Bartucc-egyébként csak igy stabilitással,több lábon állva van esélyük,ezt nagyon jól csinálják..és visszavágnak hamarosan az ATI-nak is,ez is szinte biztos,nagyon titokzatosak a GT300 körül.Tudod egyszer lent,egyszer fent :K

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#4) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Most tulajdonképpen mi ez a TEGRA??? System on chip, de milyen CPUval?

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#5) Kendek válasza Joachim21 (#4) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek minden az egyben chipek, benne van egy ARM proci is ARM11 architectúrával. De nem, a Windows nem fut rajtuk, csak a Mobile verzió max.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#6) Abu85 válasza Joachim21 (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ARM11 + GeForce 6 variáns. De nagyon erős, a konkurensekhez viszonyítva. Hordozható könyökbe való, plusz manapság a Smartbook is célterület.

LackoMester: Most kell visszavágni 2010-ben. 2011-től már késő. A noti vonaltól kezdve a középkategóriás asztali procikig integrált GPU lesz a központi egységekben AMD és Intel oldalon is.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) erdoke válasza Abu85 (#6) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már miben erősebb, 3D-ben? Maga az ARM CPU nem lehet sokkal erősebb, mint a hasonló órajelen futó TI megoldás. :F

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#8) Ribi válasza Abu85 (#6) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Perpillanat milyen eszközökben van ilyen cucc ?
Nekem nagyon fehér folt ez.

(#9) LackoMester válasza Abu85 (#6) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen,ebben igazad van.Ez a integrált baromság valahogy nálam nem jön be,persze az átlag felhasználónak ez tökéletes.. :K
Gondolom Te tudsz olyan dolgokat amit mi nem,valami morzsát-érdekességet mogoszthatná a GT300-ról...mert nagyon várom :K

(#10) dudika10 válasza Abu85 (#6) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó jó erősebb, de mennyit fogyaszt? Hordozható készülékeknél ez sem elhanyagolható tényező.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#11) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Végre átszervez,és nem átnevez! :F

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#12) LackoMester válasza Ribi (#8) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Microsoft Zune HD

van róla is egy [link] de angol

Bruti :DD

[ Szerkesztve ]

(#13) Abu85 válasza erdoke (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Tegra tud HD gyorsítást és flash gyorsítást, valamint van HDMI kimenet, így HD filmet is lehet róla nézni bárhol. Az APX 2x00 HD MID-ek kb. 10 órát bírnak üzemelni HD filmlejátszás mellett és 25 napot bírnak zenehallgatással. Természetesen a 3D-s játék is mehet, a Zune HD majd nagyon fog építeni erre. A smartbook üzemidőt 15-20 órára becsülik, de átlagos nem túl komoly használat mellett meglehet a 25 óra is.

Ribi: Mobinnova, Pegatron, CompalComm és Inventec a főbb gyártók, most áll be a Microsoft, de már több nagyobb gyártó is érdeklődik.

dudika10: maximális terhelés mellett 1W körül fogyaszt, de az egyes feladatokat speciális célegység látja el, így ez az érték nagyon feladatfüggő. Például zenehallgatás mellett 0,1 watt alatt van bőven, de pontos infókat nem nagyon árul el erről az Nv.

LackoMester: Az ok, hogy integrált GPU-k, de az AMD középkategóriás procijaiban ezek nem lesznek gyengék. Ráadásul ehhez tetszőlegesen kapcsolhatsz majd AMD külső GPU-t, és az erejük összeadódik.
GT300-ról nincs semmi infó, aki azt írja, hogy van hazudik ... mind nagybetűs pletyi. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) mephi666 válasza Silentfrog (#11) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

már majdnem hétvége van... átnevezésnek olvastam hirtelen... mondtam is magamban, hogy: "máááár megiiiint???" aztán jobban megnézve lenyugodtam :) mindjárt más a leányzó fekvése...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#15) bartucc válasza Abu85 (#13) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor egész tetszetős lesz ez a "platform" :K

mephi666: ha előre iszol a hétvégére könnyen igy jársz :P , de én is másodjára fogtam fel igazán, hogy Nvidia, és ésszerű lépések... :DDD

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#16) Kendek válasza Abu85 (#13) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, szinte már úgy regélsz róla, mintha szeretnéd az NV-t. :DDD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#17) Abu85 válasza Kendek (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szeretem én az NV-t. Azt nem szeretem, amikor a gyártó bénázása miatt nincs fejlődés, illetve szándékosan félreértelmezi a szabványt, ezzel megkérdőjelezve létjogosultságát. Elég nagy probléma már önmagában, hogy 2009-be imádkozni kell egy játék élsimítás támogatásáért. :( Az Ati is csinált ilyet az X1000 szériánál, nem is nagyon ajánlottam őket, egyszerűen ezt a piacot a szabvány tartja fent, ha nem támogatjuk azt, az a piacnak és a felhasználóknak árt.

(#18) mephi666 válasza bartucc (#15) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jah, hát oda csoportosít több pénzt, ahonnan még többet tud kiszedni elvileg :) pénzből élnek ők is... csak hát jó lenne, ha a gt300al is jönne, mert engem speciel az érdekel legjobban :DD (meg mellékesen hozzon magával technológia fejlődést is)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#19) dudika10 válasza Abu85 (#13) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egész barátságos fogyasztás és az üzemidők is tetszetősek. Értem már miért mondja mindenki, hogy ez mennyire jó platform. :)

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#20) erdoke válasza Abu85 (#13) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hmm, ez PDA vonalon egyelőre nem elsődleges, és kérdéses még az akksis üzemidő is egy 12 mm vastag készüléknél...
Gondoltam, hogy maga az ARM CPU nem sokban különbözik a többitől.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#21) gpatrik válasza erdoke (#20) üzenetére

gpatrik
(tag)

ARM 11es chipek vannak ha jól tudom a mostani nokiákban, például az 5630ban.

"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."

(#22) Abu85 válasza erdoke (#20) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A PDA szegmens majd a Tegra 2-nél kerül bele a gépezetbe (az Audi most is alkalmaz GPS-es műszerfalat a kocsikban, Tegra és GF9 kombinációval - [link]). A Tegra 2 már eleve ilyen SoC lesz CUDA támogatással.

[ Szerkesztve ]

(#23) HyP3b0y

HyP3b0y
(senior tag)

Júúj emlékszem family guyban, amikor az após odamegy Bill Gateshez, hogy "hey Bill, Something's wrong with my zune...ohh it's an iPod, cuz EVERYBODY GOT IPOD!" és Gates bácsi arca: :O

Jót röhögtem :DDD

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#24) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#13) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok vajon Cowon lecsap-e Tegrára. Azért ők elég komoly képviselői a PMP-piacnak.

Tegra nekem netbookként is bejövős. a Spec olvasása alapján pont arra lesz képes, amire eredetileg a netbookokat szánták. Netezésre, sokáig.
Szted lehet versenytársa az olcsóbb Asus EEE-knek? Árban ha jól tudom 100-200$-ra taksálják.

Én ezt néztem ki. Bejövős a design (Mobinnova Élane):

Nagyítás Nagyítás Nagyítás Nagyítás

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#25) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#24) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Versenytárs a képességek alapján lehet, de az Intel szerintem a nagyobb gyártóknak nem engedi meg a Smartbook gyártást. Még mindig a pénz beszél, a kutya csak ugat. :(

26: Reméljük a legjobbakat. :) Én annyit tehetek, hogy felhívom az olvasók figyelmét a Tegrát használó készülékekre. Remélem keresni fogják őket, és akkor a nagy gyártók is fityiszt mutatnak Intel bácsiéknak.

[ Szerkesztve ]

(#26) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#25) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem. Akkor ez is ilyen "van is, meg jobb is, csak nem lehet kapni" dolog lesz...

Kár érte, mert egy nagyon ütős megoldásnak tűnik. Nem sok netbook büszkélkedhet 200$-os árcetlivel és 20 órás üzemidővel.

nV belenyúlt a jóba mikor összerúgta a port Intellel, de persze az ő patkányságukat is meglehet érteni, hisz erről szól a kapitalizmus. Kizsákmányolás minden áron. (És szinten)

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#27) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hirtelen úgy olvastam,hogy Átnevezések az Nv háza táján :D

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#28) Ste válasza Abu85 (#25) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Onnantól, hogy megvan a Flash támogatás tényleg ideális lehet Netbookok-ba. Pont ez az egyik fájó pont szerintem az Atom + gma900 esetében is :( Kevés sokszor még a Youtube-hoz is

True Success is Blonde

(#29) ollie válasza Ste (#28) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt nehéz elképzelnem, hogy a YouTube-hoz kevés. Nem a sávszélességgel van baj? A video streameléshez nagy sávszél kell.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#30) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Először "Átnevezések az NVIDIA táján"-nak olvastam a címet, mondom pffff.. De másodszorra leesett. :DDD

mod: Látom más is így járt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#31) Grobber

Grobber
(lelkes újonc)

Nagyon kiválló! Épp itt az ideje, hogy valaki odaverjen pl a Qualcomm-nak, aki képes volt arra, hogy pénzt kérjen a procik softwares támogatásáért. Ha pl a HTC ráharap a Tegrára (és rá fog), akkor nagy pofára esések lesznek itten kérem.

Ullyoncz

(#32) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Ez a Tegra nagyon jó lesz :K :)

(#33) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hajjaj, ha azt a bandát, aki a GeForce FX idejében az NVIDIA oldalán tudta tartani a játékfejleszőket összeházasítják egy konkurenseket verő hardverrel, akkor ott brutális bevételek leszenk...

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#34) Ribi válasza ollie (#29) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Hát pedig irodai gépem egy P4-2.8Ghz.
És biza indavideo-n ha a video mellett még van pár flash reklám is, brutál be tud szaggatni.
Ilyenkor kb öszehúzom a képet, hogy csak a video legyen benne és máris jobban megy.
Ezért sem értem az ilyen atom gépek létjogosultságát, mikor pont a netezés és videózás tudja legjobban kifektetni a gépet esetenként.

[ Szerkesztve ]

(#35) zed1983

zed1983
(őstag)

öcsém az a fej :DDD

(#36) stevve válasza Ste (#28) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De hogy jön az Atom és a Tegra össze? Teljesen más a kettő, másra is valók... :U

LackoMester:
"Ez a integrált baromság valahogy nálam nem jön be,persze az átlag felhasználónak ez tökéletes"

Mire gondolsz pontosan? Csak mert a kézi eszközök eléggé integráltak...:)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#37) shabbarulez válasza Abu85 (#6) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Van is valami teszt ahol a konkuresekhez viszonyítják? Mert így leírva szépen hangzik, de valami konkrétum sem ártana mellé. Azért az Nvidia nem egy szűz piacra érkezik embedded piacon, ott eddig is voltak GPU gyártók: Imagination Technologies, ARM. Egy SGX535-höz vagy egy ARM Mali-hoz mérten hogy teljesít egy Geforce 6-os? A CPU részen nem hiszem hogy erősebb lenne bármely más ARM-es megoldásnál, hisz azok is ugyanazt licencelik. Egyedül a 3D képességben lehet eltérés, az pedig egy célterületen hozhat előnyöket. Ugyanígy video encode-decode IP-ket is elég sok gyártók készít, amiket ARM procik mellé raknak a 3D egységekkel együtt.

Szóval az Nvidianak sem lesz azért olyan 1xű betörnie az embedded piacra, csak míg ők a GPU terén próbálkoznak be a SoC-ekbe más embedded GPU gyártók ellenébe, addig az Intel a CPU résszén próbálkozik az ARM ellenében.

(#38) shabbarulez válasza TESCO-Zsömle (#26) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

A smartbookok inkább 2010-től fognak majd teljedni, szóval nincs nagyon érteme az elmúlt egy évben látott netbookok képességeivel összevetni őket. Míg eddig netbook fronton a Menlow platform részaránya csekélyebb volt és inkább a Diamondville dominált, ez jővőre pont a smartbookot miatt meg fog fordulni. Az utód generációkból inkább a Moorestown fog majd dominálni netbook fronton, a Pineview részaránya pedig visszaszorul. A Moorestown képességei pedig igen jók, így más ARM megoldásokkal, köztük akár a Tegrával is versenyben lehet.

(#39) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a rendszert szívesen látnám egy jó féle mobil telóban majd egyszer valamikor.
Nem lenne mindegy FC2-őzni, közben hívás van, addig lerakja tálcára. :DDD

És akkor ehhez lehetne kapni külön autóba való LCD monitort, amikor kirándulunk nagyban lehessen filmet nézni, netezni, zenét hallgatni, játszani, rádiót hallgatni. Majd amikor vége a kirándulásnak zsebre vágni a cuccot. És akkor nem sorolom a hozzá kapható vezeték nélküli controllert, kormányt, távirányítót stb...

Lesz itt pénz már megint az NV-nek, ha jól ossza magának lapokat. Nincs ez elveszve, ahogyan azt sokan gondolják. :Y

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#40) LackoMester válasza stevve (#36) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pontosan:integrált GPU a központi egységekben(prociban) :)
nemis merülömixer :DDD

[ Szerkesztve ]

(#41) D4rkAv3ng3r válasza Abu85 (#13) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Sőt nem is GT300 lesz a neve a DX11-es GPU-nak ha jól tudom hanem GTX216 meg GTX218. xD

Amúgy az előzetes pletykák és kiszivárgott infók szerint a DX11-es VGA-juk is egy nagy tranzisztorszörny lesz, úgyhogy szerintem jobb lesz megint ATI-t venni. :K

[ Szerkesztve ]

(#42) D4rkAv3ng3r válasza Ribi (#34) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Az az Atom azért erősebb a te régi P4-ednél. Most meg már van 2 magos Atom CPU is, annak sincs gond az erejével.

(#43) Kendek válasza D4rkAv3ng3r (#42) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ne túlozzunk, az Atom nem éppen a hűde nagy számítási kapacitásáról híres. Főleg nem a sima egymagos 1,6-os. Azért még a 2,8-as P4 odébb van teljesítményben.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#44) Abu85 válasza shabbarulez (#37) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek az infók a Computexről származnak. Amint megérkeznek a Tegra készülékek lehet hasonlítgatni. A Tegra 3D-s teljesítményét a Snapdragonhoz mérték a zöldek. A doksi még nem publikus, de hatványozottan gyorsabb (kb. 7x). Volt a Computexen egy előadás, amiről készült egy fotó, ott a Snapdragont teljesítményét csak becsülték, az adatok alapján nem jártak messze az igazságtól.

(#45) nkmedve válasza D4rkAv3ng3r (#42) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az Atom teljesitményét sokan úgy értékelik, hogy azonos órajelen egy Pentium M felét hozza. Hol van az egy 2.8-as P4től?

(#46) Abu85 válasza nkmedve (#45) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez rossz értékelés. Atomgyenge processzor az tény, de keveset fogyaszt. :) Persze a mobil gépekbe jó lenne a flashgyorsítás, mert pont erre kevés az Atom. Pedig elvileg az internetezés a netbook lényege. :D

gabor85: Kinek nem gyűlt meg a baja a Pistával? ;]

[ Szerkesztve ]

(#47) gabor85 válasza Kendek (#1) üzenetére

gabor85
(őstag)
LOGOUT blog

Szoftveres támogatában mindíg is jók voltak... Hát nem látogattál nvidia fórumot a Vista kiadása után? ;]

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!

(#48) nkmedve válasza Abu85 (#46) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Csak a teljesitményt mondtam, a fogyasztás az egyértelműen jó, de Tegra 1 wattjától az is messze esik.
Saját tapasztalatom alapján netezésnél az Atom tényleg egy jobb P3 szintjét hozza. Azon is ha nincs flash akkor szépen megy minden, a görgetés is folyamatos. Kevés flash-el is még elboldogul, de ha mondjuk youtube mellett még van 1-2 reklám akkor akad.
Videolejátszásban jobb az Atom, de itt a netezés kéne legyen a fő szempont szerintem.

(#49) Dare2Live válasza ollie (#29) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Ezt nehéz elképzelnem, hogy a YouTube-hoz kevés. Nem a sávszélességgel van baj? A video streameléshez nagy sávszél kell."

Röhely de pedig de. :)

Egy youtube HD még egy ion esetén is problémás pedig az ion bazi erős gmahoz képest.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#50) Dare2Live válasza erdoke (#20) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a PDA vonal már nem a régi PDA vonal. Az APX2500 nem sokban marad el a 600as vonaltól ami viszont főleg ahol kell erősebb mint egy atom+gma....

netop-nál ahol kell erősebb mindez akár 3-4-5"os PDA méretben, "0" fogyasztással.

És nemsokára (izé jövő ~március felé) Wm7el karoltve már itt is vannak.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.