Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) donzoli

donzoli
(fanatikus tag)

ez kell a népnek :C :C 100 dodoért ajándék..

Intel & ATI & Canon rulez

(#2) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes koncepció, kíváncsi leszek, hogy mit mutat majd a valóságban. Ha valóban jól használható lesz, 100 dodóért tényleg ajándék.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#3) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

A wind utan egy ujabb netbook ami tetszik. :C . Ahogy neztem a kepeket, eleg fenyes a kijelzoje, ez nem a legjobb, de 100 dollarert megeri akkor is.

powerd by mango, no more droid

(#4) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ezt a hardvert pattintsák bele pda telókba:)

(#5) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Ha kicsit másabb lenne a képernyője (nagyobb és nem tükröződne ennyire), akkor még tetszene is.

Mondjuk nem az én ujjaimnak való ez a billentyűzet. :)

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#6) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm arm..... de legalább az akkuidő ami kezd olyan lenni ami már az én igényeimnek is megfelel.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#7) morfondőr

morfondőr
(fanatikus tag)

Érdekes! Csak kérdés, hogy a Win CE mennyire széles lehetőségeket ad programok terén. A Wind-emen bármilyen progi elfut elméletben, persze HD-t nem enkódolok rajta! :Y

(#8) dabadab válasza morfondőr (#7) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Le kell turni, Linuxot rakni a helyere, aztan onnantol nincs problema :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#9) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Nekem tetszik. :K

Jól teszi az nV, hogy belép erre a területre. Úgy tűnik, hogy ez jól megy neki.
Ha lehet majd kapni itthon is normális áron, esetleg win nélküli olcsóbb verziót, és a teljesítménye sem lesz kritikán aluli, akkor lehet, hogy benevezek egy ilyenre. Inkább, mint az atom. :U

(#10) Georgie1224

Georgie1224
(kvázi-tag)

Egy ilyen kis jószágra lehet én is benevezek, hogyha tényleg olyan áron kerül a boltokba.
Bár mire ide ér addigra az 100-200€ lesz és az már messze több mint amennyit kiadnék érte.
Hozzá kell még azt is venni, hogy itthon még rájön minden szép és jó, és lesz vagy 60000-75000 HUF szerintem.
Igaz ez az én szubjektív véleményem, de sajnos így van mindennel felénk :(.

Gigabyte X85A-UD5, i7 950, Corsair XMS3 12Gb , Ati 6970 , LOGITECH MX518, GENIUS SLIMSTAR PRO SCROLL, SAMSUNG EX2220.

(#11) negyedes válasza dabadab (#8) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is tudtam, hogy megy rajta linux. Az ARM alapu procik ugyan olyanokm int az x86, csak kevesebbet zabal?

(#12) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát 100dollár körül tényleg jó lenne... asszonynak meglenne a karácsonyi ajándék :DD addigra legyen jó $/HUF árfolyam hozzá és kész... meg kis felárat nekem is megérne a tükröződésmentes képernyő, mert szikrázó napsütésben irtózatos lehet egyébként használni :S durva, hogy olcsóbban indul, még egy gagyibb gps/pda-nál is...

#10: akkor majd megrendeljük ebay-ről és slussz :)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#13) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jöhetnének az Arm procis gépek, eddig csak jókat olvastam róluk akkus üzemidő és multimédia tekintetében.
A méretük is nagyon lenyűgöző minden téren :K

True Success is Blonde

(#14) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm, nem is rossz, főleg 100 dolcsiért. Bár a magyar állapotokat ismerve 50K-nál fog kezdődni...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#15) and64dns válasza negyedes (#11) üzenetére

and64dns
(újonc)

Az ARM nagyon nem olyan, mint az x86 (azaz alapból nem megy rajra semmilyen windowsos progi). De linux szinte mindenre van. A progikat minimum újra kell fordítani. (Ha egy Linuxos progi van forrás szinten, akkor valószínű könnyen portolható.) Nagy kérdés, hogy lesz-e OpegGL ES (vagy legalább SDL), mert ha igen, akkor gyorsan lesz rá sok game. ARM-os Nokia cuccok: http://maemo.org/

[ Szerkesztve ]

(#16) Georgie1224 válasza mephi666 (#12) üzenetére

Georgie1224
(kvázi-tag)

Igazad van a külföldi oldalakról be lehet szerezni őket elvileg olcsóbban.
Csak nehogy a vámnál megnézzék, és azt mondják, hogy hát ezért fizetni kellene :D.
A tükröződés mentes üveggel én is egyet értek, sokkal jobb ha látom mit csinálok :DD

Gigabyte X85A-UD5, i7 950, Corsair XMS3 12Gb , Ati 6970 , LOGITECH MX518, GENIUS SLIMSTAR PRO SCROLL, SAMSUNG EX2220.

(#17) Bici válasza negyedes (#11) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Nem azt a változatot kell felrakni rá, amit a pécére raknál, hanem spéci ARM-re írt verziót. Kisebb belőle a választék, de van néhány, ha jól tudom.
Ahogy elöttem is írták, a külön progikkal lehet némi macera.

(#18) dabadab válasza negyedes (#11) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Linux mindenen megy :) (Debian pl tizenvalamennyi architekturara van, amik kozul egyedul az x86-amd64 paros hasonlit egymasra) , ARM-on is (aminek teljesen mas utasitaskeszlete van, mint az x86-nak).

(#19) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Koszonom a valaszokat! Beleasom magam meg ebbe a vakacioban.

(#20) ronson válasza Bici (#17) üzenetére

ronson
(senior tag)

Azért azt szögezzükle, hogy windows ce-re olyan gyér a programkinálat(erősen közelít a nullához) és azok is olyan minimális tudással,hogy ez csak, jóformán a hozzá adott szoftverekkel lesz használható.

Tehát még rendes office sincs rá.

Linuxxal meg szerintem a HD anyag gyorsítás egyből felejtős lesz és sajnos itt a tudás nagy részét a grafikus mag adja.

Azért azt el lehet képzelni, hogy a linux rendes garfikus felülettel, hogy "száguldhat" ARM procin.

Tehát mint pc, napi használatra, egy átlagos PH-s igénnyel,ez teljesen felejtős lesz.

Tehát ez nem vehető egy lapra az EEEPC-vel,meg a winddel, mert ez nem x86-os gép, így ez egy teljesen más kategória.

Viszont nekem ez az elgondolás, leginkább ezzel az üzemidővel (szerintem ez az egy,meg az ára ami vonzóvá teszi) nagyon csábító.

[ Szerkesztve ]

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#21) erdoke válasza and64dns (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elvileg a WM programokat meg lehetne rajta erőltetni, és olyanból van rengeteg. Egy Opera Mobile 9.7-tel lehet rendesen böngészni, aztán ott az Office Mobile, és még tengernyi dolog. Kérdés persze, mindez mibe fáj a végén...

#Integra,
800 MHz-es XScale már dolgozik PDA-kban, és nyakunkon az 1000 MHz-es Qualcomm generáció. Ez persze nem 1:1 órajel alapú erő, de durva becslésnek jó.

#ronson,
Az XP grafikus felülete is komoly, főleg ha Classic-ra állítod. :)
Inkább lemondanék minden csicsáról, csak hozza azt a 10-15 órás akkumulátoros üzemidőt.

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#22) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

egész aranyos és ha téleg ilyen kedvező áron lesz akkor megajándékozom hugicám 1-el ;) most régi gépemet használja és az már öregecske kicsit.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#23) dabadab válasza ronson (#20) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Linuxxal meg szerintem a HD anyag gyorsítás egyből felejtős lesz"

Nem feltetlenul, az nvidianak azert szokasa mukodo drivereket gyartani.

"Azért azt el lehet képzelni, hogy a linux rendes garfikus felülettel, hogy "száguldhat" AMR procin."

Valoszinuleg teljesen jol. Nyilvan vmi lightweight WM kell, nem KWin maxra tolt effektekkel, de ennel a 750 MHz-s ARM-nal (ami kb ugyanolyan gyors perorajel, mint az Atom) joval gyengebb CPU-val szerelt gepeken is fut es futott Linux.

(#24) ronson válasza erdoke (#21) üzenetére

ronson
(senior tag)

Egyetértek veled,én csak a laikusokat akartam felvilágosítani,hogy senki bele ne élje magát abba, hogy ezzel egy mondhatni "PC"-t vesz. Aki írta, hogy a hugának vesz egyet, annak semmi kép sem ajánlom,mert családni fog benne.

Ez félúton van a PC és a PDA között erős multimédiás grafikus képeségekkel.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#25) Bici válasza ronson (#20) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Hát, én se HD-t gyorsítani nem akarok (10 colos kijelzőn :DDD), se erőforrászabáló ablakkezelőt (KDE) nem akarok felrakni, hanem valami minimálisan megszépített DSL-szerű disztróra gondoltam. A jelenlegi P2-400 letöltősgépemen is ilyen van, és kb. w98 sebességgel "száguld".
Arra kell csak, hogy képeket, animációkat (sd xvid), néha weblapot mutogassak a megrendelőnek, és ezért ne kelljen egy drágább gépet vennem.

(#26) rtom

rtom
(senior tag)

Csak jönne már, hogy lássak egy-egy tesztet, meg életnagyságban megtapicskolhassam :C A Freescale-es cuccot is kb. ilyesmi ár-magasságba lőtték be, de azt se látom nagyon forgalomban... :O

(#27) klambi

klambi
(őstag)

Optikai meghajtó elfér benne, egyáltalán lesz benne?

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#28) zed1983

zed1983
(őstag)

Na ez a 100 dodó-t tényleg megérné :R

(#29) dabadab válasza klambi (#27) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szinte teljesen biztosan nem lesz, egyszeruen nincs neki hely vmint igazan igeny sincs ra.

(#30) tlac válasza ronson (#24) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

Aki írta, hogy a hugának vesz egyet, annak semmi kép sem ajánlom,mert családni fog benne.

nem hiszem, msn, meg myvip biztosan menne vele :D

(#31) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Érdekes, jópofa dolog lehet ha tényleg marad a 100-200 dolláros ár körül.
Többet azért a nem éppen pc-s architektúra miatt szerintem nem ér(átlag user nem fog linux disztrókat telepíteni/heggeszteni a gépre...).
Az üzemideje igen szimpatikus.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#32) Ste válasza ronson (#20) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] a videó szerintem impresszív, ahogy az itteni képek is [link]

True Success is Blonde

(#33) ronson válasza dabadab (#23) üzenetére

ronson
(senior tag)

Veled is teljes mértékben egyetértek.

De mondom,mindezt csakazért írtam,hogy egy lajikusabb ember, a gyárilag majd az oprendszerében lévő szoftverekn túl,ne várjon sokat tőle,mert akkor nagyot fog csalódni.

(#34) baliii

baliii
(senior tag)

ez szuperül hangzik, de senki sem gondolhatja komolyan a 100dolcsit :D :D :D
az akku meg a kijelző többe kerül
lehet hogy maga a chipkészlet kerül ennyibe és e köré épülhet a gép :DDD

Apróhirdetésekbe írt hozzászólásaimra lehetőleg PÜ-ben válaszoljatok, azt gyorsabban észreveszem! Köszi!

(#35) ronson válasza Ste (#32) üzenetére

ronson
(senior tag)

Tényleg jó a videó, talán ezzel nyer igazi értelmet a netbook szó maga.

Ahogy nézem az a Pegatron feliratú kis doboz az asztali változata lenne, mert az elég brutál méretre.

(#36) ronson

ronson
(senior tag)

És akkor ezek után merjétek azt mondani, hogy a kínaik a hamisítók. :) [link]

Jól emlékeztem, hogy láttam én már ARM-es netbookot.

Akkor most hol az innováció? ;]

[ Szerkesztve ]

(#37) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lejátssza a full HD-s videókat, de nem fogod látni, mert kijelző helyett egy tükröt szereltek bele. Óbazmeg kategóriás ordenáré hiba.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#38) simonzé válasza ronson (#36) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viccből kérdezted? Hol az innováció? Ilyen alapont egy 286-os meg egy Négymagos 3,2Ghz-es proci között sincs különbség.
És akkor a VGA képességeinek fejlődéséről, meg az ehhez viszonyított áramfelvételről nem is szóltam.

(#39) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

100-200 USD? ehhehe. Emlékszem még a 200 dolláros notebookra, amiből EEEPC lett a végén, és véletlenül 450USD-nél indult az ára.
100 USD... ja... én meg gróf Kárpátaljai Schintzenberger Eufrozina vagyok.

(#40) simonzé válasza Ste (#32) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnéztem a videót, majd felszedtem az államat a talajról. Azt hiszem valami ilyesmi lesz az első valóban értelmes E-book olvasó alapja is, persze radikálisan csökkentett sebességű processzorral és alapképességű VGA-val, monokróm kijelzővel. Ha belegondolsz, ez a kütyü azt az árszintet célozza amin jelenleg vannak az e-book olvasók, és (állítólag) feleannyiba kerül majd mint most egy átlagos GPS-es PDA.
Na ha fogsz egy mono kijelzőt, akkor az áramfelvétel a töredékre zuhan, és el tudom képzelni hogy még azon is lehet monokróm kivitelben netezni, letöltögetni újabb könyveket, stb. Ha pedig felhasználják ehhez az OLPC mono/szines kombinált kijelzőjét, akkor itt a tökéletes mobil internetes eszköz, aminél már nincs határ.
A windows meg menjen a **csába ha itt az Ubuntu!

(#41) ronson válasza simonzé (#38) üzenetére

ronson
(senior tag)

Természetesen csak ironikus megjegyzés volt.

Fényes kijelzővel mi baj?

Rendes fényerővel nappal is tök rendben van, sötétben meg össze se lehet hasonlítani mattal.

Szerintem megszokás kérdése csak, nem tudom miért írjátok azt le mindig egy xarnak.

Hozzám mikor matt notikat hoznak szervízre mindig rosszul vagyok tőlük.

Világosban a matt jobb, kisebb fénynél a fényes. 1:1, akkor mi a probléma? :F

(#42) utax

utax
(fanatikus tag)

Azért mielőtt még mindenki nagyon félreérti és örül az alacsony árnak:
"Az NVIDIA a nyáron érkező termékeknek 99 és 199 dollár közötti listaárat szab majd meg"
Ez az én olvasatomban a Tegra lapkára vonatkozik, nem a teljes netbookra.

Use the force, Dude !

(#43) Jancsi

Jancsi
(fanatikus tag)

Pont valami ilyen eszközre vágyom, olcsó, csak bedobom a táskába és elég a mindennapi dolgokra. Remélem majd könnyű esz róla letakarítani a Windows CE-t és mehet rá Debian :D
Többen említették, hogy kételkednek a hírben szereplő ár tarthatóságában, szerencsére ez a megoldás lényegeseb egyszerűbb mint az Atom platform, nem kell külön CPU északi és déli híd, mindegyiknek bonyolult tápellátás, 6 régegű nyák. Itt minden egy egyszerű könnyen gyártható chip-ben van, lényegében az alaplapon csak 1-2 dram és flash chip lesz, egy egyszerű kis tápegység, néhány USB kivezetés és egy LVDS csatlakozó a kijelző számára. Az egész alaplap alig lesz nagyobb mint egy bankkártya.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.