Új piacok meghódítását tervezi az NVIDIA

Korábbi hírünkben már körvonalazódtak az NVIDIA-féle SoC (System on Chip) megoldás által megcélzott piacok, ám a zöldek mernek nagyot álmodni, és a felbukkant információk alapján meghódítják az autók vagy más járművek műszerfalát is. Számtalan autógyártó csoport érdeklődik a technológia iránt, köztük a Daimler AG (Mercedes Benz), a FIAT Group (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lancia, Maserati) és a V.A.G. Group (Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, VW).

Leghamarabb az Audi prezentálta a fenti technikára épülő elképzelését. Ennek alapjául két hatalmas LCD képernyőre felosztott műszerfal szolgál, ami egy teljesen interaktív és látványos háromdimenziós információbázis. A vezető előtt lévő kijelző az általános adatokat jelzi, mint például a sebesség vagy a motor aktuális fordulatszáma, míg a középkonzol egyfajta GPS-ként üzemel jelezve a szükséges úticélt.

A Tegra chip grafikus alrendszere a GeForce 6 család alapjaira építkezik, ami a megcélzott piacok igényeinek tökéletesen megfelel. Az Audi ennél azonban továbblépett, és egy alacsony fogyasztású GeForce 9 GPU-val is kiegészítette elgondolását, melyet a mellékelt képek szemléltetnek működés közben.

Az NVIDIA elmondása szerint a következő generációs Tegra SoC fejlesztés már a GT200 chip tulajdonságaira építkezik. Ennek köszönhetően teljesen támogatni fogja a CUDA interfészt és a dupla pontosságú (FP64) feldolgozást. A spekulációk szerint az új fejlesztés várhatóan 8 Stream processzorral fog rendelkezni, ami hozzávetőleg 30 GFLOPS-os teljesítményt jelent. A megjelenés idejéről még nem látott napvilágot hivatalos információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés