Mini-PC alternatíva a Qualcommtól

A Kayak PC személyében bemutatkozott a jelenlegi netbookok és nettopok egy lehetséges alternatívája. A prototípus nem egy hamarosan megjelenő modell, csupán a Qualcomm által nyújtott új lehetőségeket kívánja demonstrálni a gyártók számára.

Hirdetés

Az új mini-PC-k alapját a tervek szerint először MSM 7xxx, később Snapdragon chipsetek képezhetnék. Utóbbiak esetében valószínűleg a 45 nm-es gyártási technológiával készülő, ARM architektúrájú, 1,5 GHz-es, kétmagos processzort tartalmazó Snapdragon QSD8672-ről van szó, amit a Qualcomm a Kayak PC-vel együtt jelentett be.

A hírforrás szerint a "System on a Chip" (SoC) megoldás HSDPA, HSUPA, GPS, Bluetooth, Wi-Fi, MediaFLO és DVB-H, illetve 3D támogatást kap, és használható  lesz Full HD felbontású videók lejátszására vagy rögzítésére is. A hagyományos külső perifériákkal (egér, billentyűzet, monitor) kompatibilis mini-PC-k a gyártó szerint kisebbek, halkabbak, könnyebbek és energiatakarékosabbak lesznek, mint Intel Atom alapú konkurensei. Az első működő Kayak PC az Inventec gyártósorairól gördül majd le 2009 elején, piacérett modellekkel pedig – a Qualcomm reményei szerint – 2009 második felében számolhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés