Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És ez a lapka konkrétan mire való? :F

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#2) ^Clown válasza Killing (#1) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem arra, hogy a CPU és a VGA használata nélkül tudsz filmet nézni, stb. De nekem sem teljesen tiszta, valaki majd segítsen :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#3) Bici

Bici
(PH! kedvence)

A tegra egy SOC = System on Chip
Tehát, egy komplettt rendszer egy szál pici csipben. ARM kompatibilis proci+satöbbi.
Valami ilyesmi. :D

Tehát ugyanarra való, mint az előző hírben szereplő Qualcomm cumó.

(#4) Bibby: Őszintén szólva nem tudom, én is csak az itteni hírekből informálódom. :)

A proci része szerintem igen, de a grafikus része határeset. Videólejátszásban talán ez a jobb a célhardvernek köszönhetően.
A lényeg, hogy mivel ARM, nem mennek rajta az x86-os programok, bár gondolom, hogy az ARM-re írt linux disztrók is kínálnak megfelelő programkörítést.

[ Szerkesztve ]

(#4) Bibby válasza Bici (#3) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

És úgy összességében ez még lassabb lesz mint az atom? :F

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#5) VaniliásRönk válasza Bibby (#4) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem véletlenül van szinte mindenre célegység benne, ráadásul nem x86, szóval ami nincs benne az OS-ben azt kb. el is lehet felejteni.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#6) Bibby válasza VaniliásRönk (#5) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Akkor én ezt az egész tegrát felejtősre teszem. :)

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#7) tlac válasza VaniliásRönk (#5) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ami nincs benne az OS-ben azt kb. el is lehet felejteni

csak, hogy linux-os os-ben kb minden meg van, ami kell egy sima desktop-hoz

(#8) akosf válasza tlac (#7) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek szerint támogat minden célegységet? Mert "a zöldek szóvivője szerint a Tegra ereje abban rejlik, hogy az egyes feladatokhoz az NVIDIA külön célegységet tervezett."

(#9) Bici válasza tlac (#7) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

...az átlagember számára.

Talán idővel lesz ARM-es disztrókhoz is repository... Vagy ARM-re írt/fordított progik...

(#10) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez ér valamit Windows nélkül? ;]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#11) akosf válasza Kendek (#10) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehetne belőle egy újabb kulcstartó... ;]

(#12) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

irány nyugat! kell nekem ilyen!

www.keytar.hu - improve yourself

(#13) Gergő_ válasza Kendek (#10) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Androiddal ütős lesz.Valódi netbookos feeling.

Könyörgőm az első hsz-ba minek kell ilyeneket írni?Ha nehéz elolvasni a cikket,jó lenne minél több szakmai hozzászólást olvasni főleg senior tagoktól

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#14) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

100 dollárért istenkirály

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#15) Bj Brooklyn

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

" A lapkára egyelőre a Mobinnova, a Pegatron, a CompalComm és az Inventec szentel komoly figyelmet, a nyugatabbra ismert márkák azonban nem fektetnek túl nagy hangsúlyt a chipre,... " Ööö a Pegatron nem az ASUS egyik fele :F Tehát akkor az Asus két fele ( Pegatron és a Unihan ) külön saját nevükön is kihozhatnak dolgokat és nem fontos, hogy használják az Asus márkanevet??

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#16) rtom

rtom
(senior tag)

Én ezzel meg is elégednék, kiváltaná az újságot is (sztem szintén a cikkben említett ARM-os cuccra épül). A videó szerint flash, video lejátszás megy, úgyhogy jöhet a cucc! :DDD

(#17) LordX válasza Bici (#9) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

http://www.debian.org/ports/arm/

(#18) menalcas válasza Psych0 (#14) üzenetére

menalcas
(őstag)

"Az NVIDIA a Tegra lapkákra épülő termékek árazására is odafigyel. A beszámolók szerint a legtöbb készülék a 100 és a 250 dolláros ársáv közé esik"
Szal nem hogy 100dodó a lapka( az nem lenne olcsó) hanem amikbe berakja az NV azok kompletten leszenek ilyen árazásúak :K
Egyébként faja kis cucc, tényleg célirányos "grafikai egység", hajrá, mehet :C

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#19) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Ebből még lehet is valami...

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#20) dabadab válasza Bici (#9) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Debian ezer eve van ARM-ra, abban meg van minden.

Mindenesetre ezek az ARM-os SoC-ok egyre jobban neznek ki.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#21) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

Pár Youtube videó:
NVIDIA Tegra Performance Demonstration
Hands on with 5 Nvidia Tegra Netbooks
NVIDIA Tegra demo
Lejátszik HD videót a gpu segítségével és van benne flash gyorsítás is. És csak 1,2W ot eszik. :DD

[ Szerkesztve ]

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#22) craine12

craine12
(fanatikus tag)

A képen eléggé Windows kinézetű oprendszer van, az ikonok és a tálca is eléggé árulkodó. Akkor ez most mit is futtat pontosan?

No woman. No cry. No kidding.

(#23) dabadab válasza craine12 (#22) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Minden bizonnyal Windows CE lesz az.

(#24) bambano válasza rtom (#16) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

instant get.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#25) Bici válasza LordX (#17) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

(#17) LordX, (#20) dabadab: Oks, köszi a válaszokat.
Pont a Debian, amit felraknék egy ilyenre. Mázli. :K
Egy ilyen ARM-es kütyü pont nekem való asszem, feltéve, hogy lesz belőle minőségi táblás változat viszonylag olcsón. Főleg rajzolni szeretnék vele.

[ Szerkesztve ]

(#26) Killing válasza Bici (#3) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy kis konvertálás meg egy kis játék után úgy szarna be hogy öröm lenne nézni. ;]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#27) dabadab válasza Killing (#26) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, meg tragyalapatolasra is csak mersekelten alkalmas.
Ez egy ilyen tokeletlen vilag.

(#28) Bici válasza Killing (#26) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Haverom 200 ezer Ft-os telefont vett, és nem fut rajta a Crysis. Ezt a szart... ;]

[ Szerkesztve ]

(#29) Killing válasza Bici (#28) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Telefonon Crysis-ozni? :Y
Ezt próbálja ki:[link] :DD
(Nem warez jelleggel linkelem,ha nem ide való akkor töröljétek!)

(#30) Bici válasza Killing (#29) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

ARM-en konvertálni? :Y :P

(#31) Killing válasza Bici (#30) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen,csak kicsit lassabb lesz,viszont energiahatékonyabb. :DDD

(#32) Bici válasza Killing (#31) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Maradjunk annyiban, hogy nem arra való.
Az energiahatékonyság, nem alábecsülendő. Nem mindegy, hogy mennyi időre mehetsz távol a töltési lehetőségtől.
Ráadásul elméletileg olcsóbb is, mint az atom-os konfig.

[ Szerkesztve ]

(#33) rtom válasza Bici (#25) üzenetére

rtom
(senior tag)

Ilyesmire gondoltál, amit #16-ban linkeltem?

[ Szerkesztve ]

(#34) Bici válasza rtom (#33) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Nem ilyensmire, hanem olyanra, aminek van billentyűzete, és a kijelzője elforgatva visszacsukható.
Viszont, amit linkeltél az mégjobb, feltéve, ha a szöveg bevitel is normálisan megoldható vele, és az akksija is rendesen bírja.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.