Hirdetés

Rajtol az ASUS Swift PG278Q monitor WQHD felbontással, 144 Hz-es frissítéssel

Hirdetés

Az ASUS Republic of Gamers részlege bejelentette, hogy az idei Computex alkalmával beígért, NVIDIA G-Sync kompatibilis, 27"-es, WQHD (2560x1440) felbontásra és legfeljebb 144 hertzes frissítésre képes Swift PG278Q jelzésű monitor augusztusban kerül a boltokba (eredetileg júliusra ígérték) megjelent az európai piacon. A 730 euró árcédulája révén – ami régiónként változik – olcsónak éppenséggel nem nevezhető kijelző kifejezetten a játékosoknak készül, erre utal az említett 144 Hz-es képfrissítésen és az NVIDIA G-Sync technológián felül az 1 ezredmásodperces válaszidő is.


[+]

A fenti paraméter már árulkodik arról, hogy TN+film panellel van dolgunk, ami a WQHD-s mezőnyben nem sűrűn fordul elő, de gamer monitor révén tulajdonképpen ez nem meglepetés. Az már sokkal inkább, hogy csupán egyetlen DisplayPort 1.2 bemenettel rendelkezik, így ilyen kimenettel nem rendelkező VGA-khoz nem lehet illeszteni. Ez abból a szempontból érthető a lépés, hogy a kijelző minden funkcióját csak DisplayPorton keresztül lehet kiaknázni, de valószínűleg ez egyben egy kényszerű lépés is a G-Sync modul miatt, ami egyébként 30-144 fps tartományban a képkockához aktívan szinkronizálja a frissítést a megfelelő (GeForce GTX 650 Ti Boost vagy jobb) VGA birtokában.


[+]

Mindazonáltal számos további extrával ruházták fel a kijelzőt, kezdve a minden irányban állítható, körben pirosan megvilágított állvánnyal (igény szerint falra szerelhetőséggel), a joystick-kal kezelhető OSD-vel és a kétportos USB 3.0-s elosztóval. Ezeken felül funkciók terén is számos pluszt kapott a termék. Ilyen a menet közben választható 60, 120 és 144 Hz frissítési ráta (azaz a Turbo Key), és az úgynevezett Ultra Low Motion Blur (ULMB) technológia. Ez utóbbi csak G-Sync nélkül és az alacsonyabb válaszidőért felelős overdrive technológia nélkül aktiválható, és nem csinál mást, mint 85 és 120 Hz-es frissítési tartományban a háttérvilágítást a képkockaváltással szinkronban "villogtatja" folyamatosabb mozgást eredményezve – de a V-Sync-ből adódó hibákat nem javítja, mint a G-Sync.


[+]

A 6 milliméter széles kávával rendelkező kijelző támogatja a 120 hertzes aktív shutteres 3D megjelenítést is, ehhez pedig a fényerő növelését szolgáló Lightboost funkció is igénybe vehető, de szemüveg nincs a dobozban és a szinkronizáláshoz szükséges infravörös egység sem kapott helyet a kijelzőben, így az NVIDIA Vision kit beszerezése a felhasználó feladata.

Az ASUS RoG Swift PG278Q három év garanciával kerül a boltokba az említett 730 eurós áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés