Hirdetés

Két új ASUS ROG IPS monitor játékosoknak a G-Sync erejével

Hirdetés

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a Computex alkalmával már megszellőztetett Swift PG279Q és Swift PG27AQ kijelzőket, amelyek mindegyike 27 hüvelykes, 178 fokos betekintési szögeket kínáló "IPS" panellel készül, ám míg előbbi WQHD (2560x1440 pixel) felbontást jelenít meg, addig az utóbbi 4K/UHD (3840x2160 pixeles) felbontással operál. Az ergonomikus tervezésű, 6 milliméter széles kávájú monitorok dönthetők, befordíthatók és elforgathatók, ráadásul a magasságuk is állítható, és a VESA fali szerelvényekkel is kompatibilisek.


[+]

Mindkét monitorban flicker free LED háttérvilágítás található, 100%-ban fedik az sRGB színteret, ám míg a Swift PG279Q legfeljebb 350 cd/m² fénysűrűségre és 8 bites színmegjelenítésre képes, addig Swift PG27AQ pedig 10 bites színmegjelenéssel és maximum 350 cd/m² fénysűrűséggel bír. Az újdonságok kompatibilisek az NVIDIA G-SYNC technológiával, ráadásul a PG279Q képfrissítési frekvenciáját egészen 165 Hz-ig lehet emelni a Turbo gomb segítségével. A PG27AQ esetében csak 60 Hz a csúcs.


[+]

A játékarénában emellett további előnyt jelentenek az olyan csak az ASUS termékeiben megtalálható szolgáltatások, mint a GamePlus és a GameVisual. Előbbi gyorsbillentyűvel előhívható a kijelzőn egy célkereszt (egészen pontosan négyféléből is választhatunk) és egy időmérő, valamint az aktuális fps is kiíratható. A GameVisual használatával hat előre beállított képernyőmódot (Scenery, Racing, Cinema, RTS/RPG, FPS, sRGB) hívható meg, amivel az aktuális játékhoz illő képi beállítás varázsolható elő mindössze pár gombnyomással. A ROG PG279Q és a ROG PG27AQ kapcsolódási lehetőségi között HDMI és DisplayPort 1.2 található meg, továbbá ellátták mindkét modellt sztereó hangszóróval, egy-egy kétportos USB 3.0-s HUB-bal, valamint 3,5 mm-es fej- vagy fülhallgató csatlakozóval is.

A két új 27”-es ROG monitor már elérhető hazánkban: a Swift PG279Q ajánlott bruttó végfelhasználói ára 279 000 Ft, míg a 4K-kijelzős ROG Swift PG27AQ 283 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron található meg a boltok polcain.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés