Hirdetés

Megérkezett az első NVIDIA G-Sync technológiát használó UHD-s monitor

Hirdetés

A vertikális szinkron hátrányainak kiküszöbölésére többféle megoldás született már (ezeket a technológiákat tudástár bejegyzésünkben összefoglaltuk már korábban) és ezek közül az egyik a tavaly bemutatott NVIDIA G-Sync, ami egy külön vezérlőpanel beépítésével oldja meg a problémákat. A G-Sync bemutatását követően számos gyártó beállt az NVIDIA kezdeményezése mögé, de a kompatibilis kijelzők egyelőre nagyon lassan csordogálnak a piacra, amiben nyilvánvalóan benne van az is, hogy időközben felbukkant az ingyenes Free-Sync is, és ennek támogatására vonatkozóan még nincs adat, az NVIDIA részéről.

Mindenesetre az Acer nem várt tovább, és bejelentette az XB280HK jelzésű monitor érkezését, az első olyan 3840x2160 pixeles felbontásra képes megjelenítőt, ami G-Sync támogatással rendelkezik. A 28"-es kijező több mint valószínű, hogy matt TN panelt használ (erre utal a 170/170 fokos betekintési szög), ami mögött viszont PWM-mentes LED háttérvilágítás dolgozik. Az újrahasznosított műanyagból készülő monitorház megkapta a gyártó ErgoStand névre hallgató állványát, ami -5 és +35 fok közötti dönthetőséget, a talp 120 fokos elforgathatóságát, 150 milliméteres magasságállítást kínál, valamint a portrémódot is lehetővé teszi. A videojeleket a DisplayPort 1.2 bemeneten fogadja, illetve került rá egy USB 3.0-s HUB is, ami négy portot szolgáltat.

A pontos megjelenési dátum és az ár egyelőre ismeretlen, előbbinek az Acer a második negyedévet jelölte meg, azaz vélhetően a hivatalos rajt a Computex-szel egyidőben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés