A JVC is a 3D-re koncentrál

Mint annyi más vezető gyártó mostanában, a japán JVC is komoly energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy megvesse a lábát a háromdimenziós piacon. Ennek köszönhetően már kézzelfogható eredményekkel, termékekkel és technológiákkal is rendelkeznek.

A JVC az elmúlt években igen komoly figyelmet fordított a projektorokra, jó néhány megoldásukkal arattak a különféle díjkiosztó gálákon, elég, ha például a DLA-HD990 típusjelzésű modellre gondolunk, amely a CES-en részesült elismerésben. A különböző szakkiállításokon rendszeresen jó nagy vetítőtermet alakítanak ki a standjukon, ahol az érdeklődőket ideális körülmények között próbálják elcsábítani. Az egyik új fegyverüknek szánják a DLA-RS4000 4K névre hallgató projektort, amely a háromdimenziós tartalmakat Full 4K felbontásban (4095 x 2400 képpont) jeleníti meg. Ez, mármint a felbontás további növelése nem új keletű ötlet, a múltban számos gyártó nyilatkozott arról, hogy majd ez lesz a következő nagy durranás, ám az utóbbi időben megült a csend az eljárás körül.

Sajnos a termékkel kapcsolatban egyelőre sok konkrétum még nem látott napvilágot, bár az biztosnak látszik, hogy a kontraszttal nem lesz gond, hiszen a szeptemberben bemutatott D-ILA projektoruk már 70 000:1 natív kontrasztarányt produkált.

A vállalat is jelentkezett egy 3D kijelzővel, mégpedig a GD-463D10 típusjelzésű eszközzel. A 46 hüvelyk képátlóval rendelkező termék a gyártó állítása szerint az Xpol névre hallgató technológiának köszönhetően vibrálásmentesen képes megjeleníteni a háromdimenziós tartalmakat, mindezt ráadásul a passzív szemüvegek használata mellett. Ezek olcsóbbak, mint aktív társaik, többek között azért, mert nem tartalmaznak semmilyen elektronikát, csupán a vetítésnek megfelelően polarizált jobb, illetve bal lencsével rendelkeznek. Érdekesség, hogy a termék képes megjeleníteni, a FujiFilm Finepix 3D W1 fényképezőgéppel készített háromdimenziós képeket is, ami azért extra, mert ehhez elvileg külön, speciális eszközt gyártott a FujiFilm.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés