Hirdetés

Titkosított HDD-k titkai, megbukott termékek

Bajos WD HDD-k, ingyen Thunderbolt 3, Sony uralom

Nagyon lazának mondható, vegyes hírekkel teli héten vagyunk túl, hiszen igazán nagy volumenű bejelentést egyik vállalat sem tervezett az elmúlt napokra. Történésekből viszont nem volt hiány, sőt egy kisebb botránnyal kezdődött a hét, amiben a Western Digital, azaz a WD volt érintett. Egy tanulmány ugyanis rámutatott, hogy a gyártó azon külső merevlemezei, amelyek titkosítást kínálnak, nem is annyira titkosak, így az adatok nincsenek biztonságban. De nem csak ezért volt a gyártó a héten a fekete bárány, hanem azon döntése miatt is, hogy Green merevlemezeit a jövőben beolvasztja a Blue családba, ezzel pedig egy olyan kaotikus helyzetet teremthet, aminek a jövőbeni vásárlók ihatják meg a levét.

Ha a WD volt a rossz fiú a héten, akkor a Gigabyte és a Toshiba voltak a jók. Előbbi vállalat megszerezte az Intel hitelesítését néhány Z170 vezérlőhídra épített alaplap esetében, így a rajtuk található vezérlő már nem csak USB 3.1 Type-C módban, hanem Thunderbolt 3-ként is működhet ingyen és bérmentve. Szintén nem kell fizetni a Toshiba extra, meghosszabbított, és különleges esetekben is érvényes "No matter what" garanciájáért, ami automatikusan jár az idehaza újonnan vásárolt Satellite, Qosmio, Chromebook és Kira laptopokra.

Ha már a Toshibánál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy sajnos a vállalat élete mostanság nem olyan rózsás. Nemrégiben kirobbant egy pénzügyi botrány, eladták a tévés szekció európai és amerikai részlegét, és noha a japán fejlesztőközpont még mindig szuper tévéket kreál a jelek szerint, úgy tűnik, most a szenzorgyártó és -tervező részlegtől is megszabadulnak. Az ügy nagy nyertese egy másik japán vállalat, a képérzékelők piaci óriása, a Sony lehet, mely gyártónak is született egy új terméke a héten: az első Dolby Atmos támogatással bíró Sony házimozi-erősítő.

Ha már ennyire belemerültünk a házimozis témába, akkor ne feledkezzünk el arról sem, hogy a kínai gyártók, mint a Xiaomi is, ádáz küzdelmet folytatnak a tévépiacon, és nem is esélytelenül. Elég csak megnézni legújabb készüléküket, a Mi TV 3-at.

A hét legaktívabb szereplője termékbejelentés-fronton az ASUS volt. Első körben egy nem hétköznapi, ROG családba szánt routerrel rukkoltak elő, majd ugyanebben a témakörben a Google OnHub útválasztóra alapozott saját megoldásukat mutatták be, míg végül a fehérre pingált hűtéssel felszerelt Radeon R9 Nanót villantották meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés