Hirdetés

2019. március 20., szerda

Dráguló SSD-k, OLED pletykák, új Bluetooth, x86 végre ARM-on

Rés a VISA kártyák rendszerében, full duplex DOCSIS 3.1 jön, gyatra magyar oktatás.

Szégyen a PISA, botrány a Pebble, jön a DOCSIS 3.1

Első alkalommal mondott ítéletet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az internetsemlegességgel kapcsolatban, amikor a Magyar Telekom gyakorlatát ítélte el, felszólítva a jogszerű állapotok visszaállítására. A társaság a TV GO és HBO Go adatforgalmát nem számolta bele az adatkeretbe, amivel a többi netes szolgáltatás kedvezőtlenebb pozícióba került.

Hirdetés

A Newcastle Egyetem egyik PhD hallgatókból álló kutatócsoportja szerint hat másodperc elég, hogy egy Visa kártya adatait megszerezzék. Találtak ugyanis egy olyan kiskaput, amivel végtelen alkalommal próbálkozhatnak a kártyaadatok megadásával, így pedig egyszerű tippeléses módszerrel kideríthetőek az online fizetéshez szükséges információk.

Már a második generáció nő fel, amelynek természetes a számítógépek, mobiltelefonok közelsége, az internet és a rapid információszerzés lehetősége. A társadalom nem készült fel, az oktatási rendszer elavult, a fiatalok pedig sokszor nem is tudják, tetteik milyen következményekkel járhatnak. Hubert Csaba vendégírása rávilágít, rengeteg még a teendő.

A biztonsági szakember gondolatait támasztja alá a PISA-teszten mutatott tendencia, miszerint egyre inkább leszakadnak a magyar gyerekek, a felmérés eredményei évről-évre lelombozóbbak. A YouTube top 10 legnagyobb rajongói táborral bíró csatorna között csak három nem hivatalos zenei folyam, az első helyezett a héten lépte át az ötvenmilliós álomhatárt, a világon elsőként.

A Microsoft ingyenes képzéseket indít, a felhőtechnológia megismerését célozva. Az Azure-oktatások célja a versenyképes tudás átadása az IT szakembereknek, illetve természetesen a saját keretrendszer népszerűsítése. Hasonló, karitatív jellegű oktatási csomag a JavaScript30, amit egy kanadai tanár dolgozott ki, elsősorban kezdő és haladó fejlesztők, dizájnerek számára hasznos oktatóvideókkal és segédletekkel.

Az Európai Bizottság nem elégedett a nagy internetes vállalatokkal kötött megállapodás betartását illetően, azaz a gigacégek nem minden esetben tesznek eleget a gyűlöletbeszédek eltávolítására vállalt 24 órás határidőnek. A szigorú szavakat követő órákban közös közleményt adtak ki az érintettek, melyben közös fellépést és újfajta követési rendet ígérnek.

A Pebble körüli pletykák igaznak bizonyultak, a Fitbit a mérnököket és szoftvertesztelőket is átveszi, a különböző licencek jogosultjává válik, viszont a kickstarteres startup munkásságát nem folytatja, a Pebble eszközökkel bíró ügyfelek szoftverfrissítést nem kapnak többé, sőt akik közvetlenül a gyártótól vásárolták óráikat, a garanciát is bukják. A viszonteladókon keresztül beszerzett készülékek esetén a bolti feltételek a mérvadóak, így aki például az Amazonon vásárolt, jó eséllyel visszakapja a pénzét, ha garanciális probléma merül fel.

Elkészült a Full Duplex DOCSIS 3.1, készen áll a tesztelésre. A CableLabs bejelentette, hogy jövő év elején el is kezdik a munkálatokat. Az új szabvány szimmetrikus hálózati protokollt hoz. Az Ausztrál Nemzeti Egyetemen pedig éjszakai napszemüveget fejlesztenek, pontosabban egy olyan éjjellátó technológiát, amit nanokristályokból álló filmréteggel meglévő lencsékre is alkalmazni lehet, ezzel forradalmasítanák az éjjellátók piacát. Kíváncsian várjuk, hogyan működik a gyakorlatban, mire képes a fejlesztés.

Fehéroroszország közel két éve dolgozik rajta, végül most decemberben sikerült hatékonyan blokkolni a Tor rendszerét. A TCP injektálásos közbelépés látványosan csökkentette a belarusz IP-kről érkező kapcsolatok számát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.