Hirdetés

Dráguló SSD-k, OLED pletykák, új Bluetooth, x86 végre ARM-on

Rés a VISA kártyák rendszerében, full duplex DOCSIS 3.1 jön, gyatra magyar oktatás.

Dráguló NAND, Bluetooth 5, Sony OLED tv

Úgy tűnik, hogy az IT iparág egyes szegmensei és szereplői nem vigyorogva zárják majd az évet. A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy akadnak problémák az Apple legújabb notebookjával, a Macbook Próval, és a felhasználók most a karcsú üzemidőre panaszkodnak. Hasonló cipőben járhat majd a Nintendo a készülőben lévő, Switch nevű kézikonzoljával, aminek szűk keresztmetszete az információk szerint szintén az akku lehet.

Elégedetlenek az Apple Macbook Pro vásárlók
Elégedetlenek az Apple Macbook Pro vásárlók

Nem újdonság az sem, hogy nem szalad jól a VR szekere, erről szintén a múlt héten értekeztünk már. Mivel zsíros üzletről van szó, ami még mindig csak a szárnyait bontogatja, ezért minden iparági résztvevő szeretné mihamarabb felfuttatni a virtuális valóságot. Ezen mesterkedik a Khoronos Group is, ők a töredezettséget szüntetnék meg, és már van is erre egy komoly tervük, a gyártók pedig egyesületbe tömörülnek, hogy a fejlesztéseket és a globális terjedést segítsék.

Hirdetés

Azoknak sem tudunk jó hírrel szolgálni, akik az ünnepek alatt bekasszírozott zsebpénzből, vagy azt követően akarnak majd jövőre SSD-t venni, hogy egyenesbe jöttek az ünnepi kiadásokat követően, mivel minden jel szerint drágulás várható a piacon. Hogy mi ennek a trendnek az oka, és mikorra várható az árak normalizálódása, arra is van tippünk.

A nagy kapacitású HDD-k trónfosztása még várat magára
A nagy kapacitású HDD-k trónfosztása még várat magára

Szerencsére nem csak negatív hírekkel volt tele a sajtócsatorna! Pozitívumként értékelhető, hogy gyakorlatilag hivatalossá vált az x86 emulálása ARM-on, ami megerősíti azt a korábbi pletykát, miszerint a Windows 10 következő év végi frissítésével már elérhetővé válik ez a funkció. Emellett elkészült az ultramobil eszközökbe szánt Bluetooth 5 specifikáció, ami gyorsabb adatátvitelt, nagyobb hatótávolságot és üzemidő spórolást is hoz.

Az olcsóbb VGA-k sem maradnak ki az NVIDIA téli játékpromóciójából
Az olcsóbb VGA-k sem maradnak ki az NVIDIA téli játékpromóciójából

Az AMD, Intel és NVIDIA trió is alkotott, noha ezek közül egyedül az Intel rukkolt elő hardverrel, méghozzá egy új Skylake-U központi egységgel bővítette a repertoárját. Ezenkívül hoztak egy új béta drivert, és ugyanezt tette az NVIDIA is, plusz bejelentették, hogy olcsóbb VGA-k is kapnak a téli játékpromócióból. Ami pedig az AMD-t illeti, szintén szoftveres téren újítottak, méghozzá egy nagyobbat, hiszen elkészültek a harmadik nagy meghajtócsomaggal, ami annyi újdonságot tartalmazott, hogy egy külön cikket szenteltünk neki. Mindemellett a gyártót hírbe hozták az Intellel, miszerint a kékek grafikus fejlesztéseket licencelnének a vörösöktől, így ezt a témát is körüljártuk.

Közeledik a CES kiállítás is, így a szórakoztatóelektronikával kapcsolatos pletykacsapok is kezdenek megnyílni. Ezzel kapcsolatban pedig mi más is tarthatná lázban továbbra is az érdeklődőket, mint az OLED, ahol nagyon úgy tűnik, hogy az LG vetélytársat kap. Nem is egyet! Ha pontosak az értesülések, akkor a kínai Skyworth lepheti meg a piacot egy olyan modellel, amiben a panel már nem a koreai gyártótól származik, de úgy tűnik, a Sony mérnökei is találtak valamit OLED téren, sőt ezt a pletykát később egy megbízható forrás is megerősítette.

Jönnek a nem LG OLED panelre épülő kínai OLED tévék
Jönnek a nem LG OLED panelre épülő kínai OLED tévék [+]

Mielőtt azonban nagyon beleélnénk magunkat a Sony egyelőre nem ismert OLED újdonságaiba, érdemes megemlíteni azt is, hogy a japán vállalat 100 hüvelykes csúcs LCD-je is elérhető lett időközben, nem kicsit borsos áron. Mindenesetre gyártó legyen a talpán, amely képes lesz azt az LG-t megfogni az OLED versenyben, amelynek arra is telik az erejéből, hogy reszelgessen a már kiadott OLED készülékeinek firmware-jén.

A Sony is rámozdul az OLED-re, de csúcsmodelljével tovább hajtja az LCD-t
A Sony is rámozdul az OLED-re, de csúcsmodelljével tovább hajtja az LCD-t [+]

További hardveres hírek az utolsó oldalon találhat videós hírösszefoglalóban látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés