- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autóhifi
- Dell Precision munkaállomások
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam egy NAS326-t viszont sehogy se tudom beállítani, hogy, mobillal csatlakozzon hozzá, illetve, hogy gépen betöltsön a mycloud.zyxel.com-n megadott host. (Ping-elni tudom)
Jelenleg két router-en megy keresztül: NAS -> TP-LINK Archer AC1200 -> UPC (Technicolor TC7200U).
Mindkét router-en beállítottam a port továbbítást, viszont nem vagyok benne biztos, hogy megfelelően. (mindkét router-nél ugynazt az ip-t kell megadni?)
Próbáltam úgy is, hogy közvetlenül a UPC-s router-re köttettem rá, viszont úgy nem tudtam párosítani a mycloud.zyxel.com-l, mert azt írta a NAS, hogy a router nem támogatja az UPNP-t.
Esetleg találkozott már valaki ilyesmi hibával, vagy tudja rá a megoldást? Végső megoldásként nekem már csak az jutott eszembe, hogy a UPC-s modem/router-t le kellene cserélni egy sima koax/utp átalakítóra, ha egyáltalán létezik ilyenRemélem minden szükséges információt megadtam ahhoz, hogy valaki tudja, hogy mi a gond.
Ha ez mégse lenne így, és valaki érez magában hajlandóságot arra hogy skype-on magyarázzon, azt nagyon megköszönném.Üdv, Dominik
-
nagydom1991
csendes tag
Hello,
A UPC-s routeren nem találtam ilyen lehetőséget, hogy DMZ. Néztem neten képeket a kezelő felületről, és olyan mintha az enyémből ezeket kihagyták volna. lehet hogy régebbi, vagy újabb a router szoftver verziója, mindenesetre frissítési lehetőséget nem találtam.
Amit találtam:
http://screenshots.portforward.com/routers/Technicolor/TC7200/DMZ_Host.htm -
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok, sikerült megoldanom a NAS-hoz való távoli csatlakozást nagy nehezen, viszont a megosztott mappákat nem látom a ZCloud app-ban, így a feltöltéseknek nem tudok Destination folder-t sem választani. Esetleg tudja valaki, hogy mik azok a minimális dolgok, amiket be kell állítani ahhoz, hogy ez működjön?
-
nagydom1991
csendes tag
Szia,
A csatlakozáshoz java részt csupán annyi kellett tennem, hogy a router-ben az uPnP-t engedélyeztem, a NAS-on beállítottam a szolgáltatásokat, főként annyit, hogy HTTP, HTTPS, majd ezeket a portokat kieengedtem a router-en, illetve párosítottam az eszközt a mycloud.zyxel.com-al (myzyxelcloud agent alkalmazás). Sztem ennyi volt az amit csináltam. A különösen nehéz dolog az uPnP aktiválása volt, mivel a router-en nem volt ilyen lehetőség (UPC adta). De sikerült megoldani vagy azzal, hogy jeleztem a problémát a UPC-nek, vagy azzal, hogy átváltottam bridge-re majd vissza router módra. Nem tudom melyik volt a megoldás, mivel nagyjából egyszerre csináltam a kettőt és szinte biztos hogy mielőtt átváltottam volna bridge-re majd vissza router-e nem volt olyan lehetősége, hogy uPnP. (előtte való nap meg biztosan nem volt )
Üdv, Dominik
-
nagydom1991
csendes tag
válasz nagydom1991 #511 üzenetére
Jah egyébként azóta engedélyeztem mindent mindennek, de még mindig nem tudok destination folder-t választani a feltöltéseknek. Illetve az android készüléken (Samsung EK-GC100) amikor rámegyek a destination folder választóra, az app elcrash-el, IOS-en pedig csak szimplán nem tölt be semmit.
Zyxel Drive alkalmazással fel tudok tölteni file-okat, viszont az minden eszközhöz létrehoz egy saját mappát, így nem tudom megfelelő struktúrával elmenteni a dolgokat.
A struktúrális felépítést úgy gondoltam el, hogy minden user-hez tartozik azonos nevű mappa, azon belül létrehozhatnak egy készülék foldert, azon belül pedigy a file típusoknak emgfelelő folder.
pl.: Dom > IOS > Photo -
nagydom1991
csendes tag
Esetleg megpróbálhatnád megnézni, hogy mi használja azokat a portokat.
Itt találtam hozzá segítséget, ami lehet hasznos:
https://stackoverflow.com/questions/48198/how-can-you-find-out-which-process-is-listening-on-a-port-on-windowsÉn windows 10-n a start menűre kattintvba beírtam, hogy Erőforrás figyelő, majd kiválasztottam a hálózat fület. Ha esetleg angol nyelvű a windows-od, akkor Resource Monitor.
Ezek után lehet azokat a processeket, amik használják, le kell lőnöd, vagy másik portot adni nekik. Nem igazán értek a hálózatokhoz, úgyhogy ez inkább csak tipp, mint tényleges segítség
-
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok,
NAS326-al kapcsolatban vannak problémáim illetve kérdéseim. Mióta megvettem, nem tudok a ZCloud app-ban beállítani az automatikus feltöltésnél célmappát. Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a gond?
Egyik ismerősömnek november óta van, és neki eddig még nem volt vele gondja, kivéve mióta felrakta a legújabb firmware-t. azóta ő sem látja a mappákat, esetleg valaki találkozott hasonló problémával, illetve ha ezt nem is tudja senki, akkor azt tudja valaki hogy hogy lehet régebbi firmware-t felrakni rá, hátha az megoldaná? Az admin felületen azt írja, hogy nem válthatok régebbi firmWare-reÜdv, Dominik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest