Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
"Az AMD még az elmúlt év nyarán mutatta be a Ryzen 7000-es asztali processzorcsaládot, "
Ez mar egy eve volt?
OK
-
Darmol
senior tag
Az asztalra már idepörköltek, most oda pörkölnek?
[ Szerkesztve ]
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
fatpingvin
őstag
"Ebben a két módban a Ryzen PRO a jelenleg elérhető legbiztonságosabb üzleti processzornak számít"
mivel lett összehasonlítva és milyen metrika alapján a legjobb?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
HUN_Sector
senior tag
A 7840u igazán kijöhetne desktop prociként. Asszony minipc-jébe egy ryzen 2100ge-t tettem, az 35 wattos, de jó lenne valami előrelépés
-
Busterftw
veterán
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
Írta: Abu85
Mi más metrika kell?
-
.mf
veterán
"Az újdonságok közül a Ryzen PRO 7000 sorozat Socket AM5, a Ryzen PRO 7040 pedig FP7 BGA tokozást használnak"
Szerintem inkább 7*45 az asztali, 7*40 a mobil.
Egy 8 vagy 12 CU-s verzió asztalra is jöhetne, simán kiváltana egy low-end videókártyát. Bár lehet, hogy én is megint inkább laptopot fogok venni, mint asztalit...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #4 üzenetére
Előbb kijöhetne mobil prociként is. Hónapok óta ígérik, csúszást is bejelentettek, kb. sehol nincsenek még a nem Pro változatok sem.
Egyébként 2100Ge-ről szerintem egy 4600/5600G is jelentős előrelépés lenne és az biztos bepattintható a mostani gépbe is olcsón.
-
sb
veterán
@mad823
Ha most az APU-kat nézzük akkor cpu-ban sincs előny desktopon. 5600/5700G a legutóbbi ami desktopba belemegy. Azok is később jöttek mint a mobil cpu-k, a 4xxx sorozat is évekig OEM volt csak... azóta meg vannak már erősebb mobil APU-k is.És bár nyafogok, hogy a Zen4 magos mobil cpu-kra sokat kell várni de a dekstopok meg a kanyarban sincsenek még...
Nekem 5600G van, közben vettem mellé 5600H notit relatíve olcsón, alig marad el tőle... ha most végre megvásárolható lesz pl. egy 7840HS érdemben, az már rendesen odaver neki, az 5700G-t is lenyomja. De 7840HS nélkül egy viszonylag olcsó 7735HS, vagy már kifutó/ugyanaz 6800HS is egál az 5700G-vel, a 5600G-at meg veri.
Cpu-ról beszélünk továbbra is. GPU-ban meg ahogy írod, Vega vs RDNA2/3 a felállás.Játék nélkül kb. semmi értelme desktopot tartani lassan, már arra se ha néha kell a komolyabb cpu erő. Mondom ezt 20+ év desktop után.
Előrelépni sem lehet, ezért nézegetem a notikat/noti cpu-s mini pc-ket, szinten tartani meg szintén felesleges a desktopot tartani. Vagy noti lesz vagy egy minipc.
(Volt még a "sarokban" egy régi NAS/kisszerver minigépem, 200GE 2/4 APU-s kisfogyasztású, gyenge cucc, de igazából már abba is 4600G került kihasználatlanul is.Az is ugyanez a kategória. Egy sarokban hagyott minipc is eljutott a kisszerver funkcióból a jó lesz otthoni "erőműnek" igény szerint 6-12 maggal státuszig. Akinek szüksége van rá. Akinek nincs annak meg 6-8 mag 35-45, nagyon max 65W-ig bármi megfelel bármilyen fizikai formában.)
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #10 üzenetére
Bár nem tudom mekkora a ház, de úgy gondolkodtam, hogy ezeket is le lehet tolni 35W-ra. Csak ezt nem fejtettem ki.
Nekem is így fut most a 4650G a 200GE helyén mert paneltáppal megy és így jobban elvan.Amúgy kis TDP-n is erősebb a több mag mert jobb a hatékonyság. Újabb prociknál pedig az egyszálas is jóval erősebb ami meg napi, light load feladatokban érezhető.
Igazából nem írtad miért váltanátok nagyobbra, mi a cél. Napi használat vagy vmi többmagos terhelés.szer: Vagy ha most nem a te konfigodra értetted, hanem arra amit én írtam: hogy desktopot, minipc-t és laptopot hogy variálok... Nyilván ott is ez a lényeg, nem fejtettem ki de erre értettema végén, hogy 35-45 (esetleg 65W) között gyk bármilben megoldható azért a hűtés. Nem egyformán persze, én is azért nyomtam eddig desktopon mert jobban tetszik amikor csend van.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
senior tag
Inter-tech a60 micro ház, kb 18*18*5 cm.
A tervezés annak szólna, hogy 4-5 évig abszolút ne kelljen hozzá nyúlni, de nem kaptam ge-s prociból mást a piacon.
A kicsi 35 wattos cpu meg felső szellőzőnyílás híján erősen befűti a házat. Oldalventikkel jobb lett, de erősebb cpu-t nem mertrm bele rakni még. Na de ez a 28 wattos a cikkben ígéretes lenne desktop kivitelben am4-es foglalattalha létezne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD asztali és mobil szinten is beveti az újdonságokat.
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Monitor hiba topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest