Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz bukottangyal #18123 üzenetére

    live linux, ubuntu volt ajánlva az xpenology.com-on, img letölt, penre kiír, bebootol usb-ről, terminal, sudo, lspci -k, csemegézés a listából.
    win alatt nem fogod tudni, melyik linux kernel modulnak kell benne lennie az xpeno img- ben, hogy kezelje.
    [link] [link] [link]
    Olvasásra ajánlom, az elsőben találsz infót az extra.lzma kitömörítéséről, majd cpio-val a kibontásról is. Live rendszerről is megy, de rá kell dugni egy másik pent a felmásolt file-okkal, arra ki lehet tömöríteni a linux telepítése nélkül. A második az extra lzma letöltéshez (102a,102b,103b-hez is van külön oldal, ha a 104b extra lzma csere után kezeli, akkor valamelyik korábbi img is, megfelelő extra.lzma-val).
    A 3. link érdekes: win10 beépített ubuntu bash shell, ekkor linux sem kell,
    de csak a kicsomagolásokhoz jó. Nem próbáltam, de a hw-hez szvsz pont nem jó ez a módszer, valami vm megoldás lehet az m$ részéről az ubuntu futtatás, biztosan nem fér meg két kernel egymás mellett egy időben egy hw-en, csak ha az egyik vm.
    Tudomásom szerint csak a 102a-hoz van kiadva syno kernel forrás, így fordítani nem fogsz tudni magadnak modult újabb img-hez.
    De mint a leírás is írja, változókba fel kell sorolni a kernel modulokat, anélkül nem fogja betölteni. Tehát elég nézni a modul listát.

Új hozzászólás Aktív témák