Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem, nem felel meg a valóságnak az a mondat, a Biztosan-nal együtt sem. Biztosan legális windowst NEM csak a ms-tól lehet beszerezni az eu-ban, ez továbbra is így van, minden ellenkező híresztelésetekkel ellentétben.
Én sem javaslom céges használatra a nem megfelelő dokumentációval rendelkező liszenszet, de egy megbízható, dokumentált, számlás újrahasznosított minden további nélkül megfelelő lehet cégnek is. Ez az eu-szabályozás lényege, hogy NEM csak a ms adhat el, és nam csak "újat" lehet forgalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
Az a legnagyobb probléma , hogy a Win is néhány hetes. És ez miatt lett újra húzva. Akkor is frissítés után volt gebasz. Tegnap óta (mert tegnap feltettem a friss radeon drivert) megint emegy aludni aztán szevasz. Meg öl rajt mindent. Telibe lefagy a gép. Semmire nem reagál. Kikapcs gomb, reset.
Táp kikapcsol - újra indul. aztán mint aki jólvégezte dolgát elindul. Aztán 2 perc után monitor kikapcsol majd 3-4 perc után halál.[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Steve198310
őstag
Csak úgy rakok fel VGA drivert , hogy előtte elvarázsolom a francba a régit. Legutóbb úgy felbaszott a dolog mikor össze veszett a két gyártó dolga ,hogy újra rántottam a gépet.
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
HARDVERAPRÓD
A pinkód és a rossz szinkronizálás mindkettő elég konkrét. Illetve mint írtam sose használnám, és nem is fogom, csak hallom hogy sok a panasz rá. Nyilván mert microfos. Sajna még rengeteg hiba van a microsoftos termékekben, élen a winfossal. Itt is hozzá teszem, hogy sok user hiba is van.
-
Wolfskin
őstag
A Dexpot oldala szerint a Win10 nem támogatott, új verzió kb. 6 éve nincs, nagyjából az első Win10-el egykorú (régebbi?).
Ebből kitalálható mi a helyes lépésigen, sajnos így kell tovább használnom, ahogy van
de köszi!
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
nagyúr
"optional component"
Ja, oké, köszi, kiment a fejemből, hogy valamikor kiszedtem onnan. Ezért nem jelent meg a szolgáltatásoknál.
Egyébként nem okozhat problémát az IE hiánya, letiltott státusza? (Nekem mondjuk semmi gondom nem volt ezzel, pedig úgy néz ki, jó régen le van tiltva. ) De mostanában olvastam, hogy egyes programok még kereshetik, meg a szolgáltatásoknál való letiltás esetén is kiírja, hogy ez hatással lehet más szolgáltatásokra és programokra. (Érdekes egyébként, mert amikor a gépház opcionális szolgáltatásoknál tiltja le az ember, akkor nem ír ki semmi ilyen figyelmeztetést, így ott bátran meg lehet tenni. )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azért nem mindegy, milyen hardverre mene fel.
C2D-s gépemre kell a 15 perc, SSD mellett, fő gépre legyen durván 5 perc.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
és (#118905) Pyttawrx:
Az 5 perc természetesen bekacsolástól a friss WIN betöltött asztaliáig értendő, a móka utána jön.
Ezt az időt az aláírásomban lévő géppel futottam, a gyári 1909-es x64-es W10 telepítő egy Sandisk 64GB Extreme Go USB3.1 SDCZ800-064G pendrive-ról volt futtatva, természetesen a megfelelő 3.1-es portba dugva.(#118920) King Unique: kétségtelen, megvan az előnye az alapra visszaállításnak is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
secure boot alatt csak a rendszer tipusa állítható...
ugye van key management. nem tudom ideiglenesen kikapcsolni, mert nincs ilyen funkció. van ugye install save delete stb.
olvastam már róla, azt hiszem csak úgy megy, ha előbb penre lementem a kulcsokat, majd a pk key-t törlöm.
install után meg visszarakom ?
-
Doky586
nagyúr
Gigabyte lapoknál (user manual szerint) a CSM be kapcsolásával lehet ki kapcsolni a Secure Boot-ot..
AsRock nál pedig teljesen függetlenül kapcsolható a két dolog.
Szóval elég furán és gyártónként más-más módon oldják meg ezeket (csak hogy spóroljanak egy menüpontot az uefi biosban).[ Szerkesztve ]
-
félisten
1. A Fast Boot BIOS szolgáltatás, nem pedig OS szolgáltatás (nem keverendő a Fast Startup-al), azaz bekapcsolva, többek közt pl. az USB portokat nem inicializálja deszka, függetlenül attól, hogy Legacy (CSM) avagy UEFI módban van a BIOS.
(Általában így van, de láttam már bimbiacél deszkát, ahol kb. tökmindeggy...)2. 2TB alatti meghajtóról való boot-nál nem kell UEFI
3. Secure Boot akkor kell, ha UEFI módban lett telepítve az OS (2TB-nál kisebb kapacitású meghajtó esetén is), ha védeni akarod a boot-folyamatot és az UEFI Firmware-ben található driver-eket (most nagyon leegyszerűsítve írtam). MBR esetén az UEFI FW locked (le van zárva, nincs mit védeni, nem is lehet SB-t bekapcsolni)
4. HTTP Boot - itt nem tudom biztosan, hogy mire gondolsz... (PXE Boot nem Legacy vs. UEFI függő, hálózati telepítést szintén nem érinti a dolog (már, ha erre gondolsz))
5. Pl nálam annyi "hátrány" van (így, hogy Legacy-ban telepítettem a W10 x64 Pro-t a Samu 970 EVO Plus-ra), hogy a Samsung Magician nem ismeri fel a Brand (nem OEM) meghajtót sem, alkalmatlan bármire (nem gond, mert ha kell, akkor kézzel lefrissítem a FW-t pl..) samsung_magician_6_1_0_970_evo_plus_erroronlegacy
6. RollBack RX-t használok, az egyből titkosítja az MBR-t, oda semmi sem ír többet, csak ha engedem. Például Live Linux-ok vagy pl. Linux bázisú víruskergetők nem is látják a Samut (nincs mit kijelölni, felcsatolni stb stb), hehehe...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
VGYke
addikt
És tényleg! De valaki hülye, remélem nem én! Amit hiányolt, ez: "ST Microelectronics Motion Sensor Drivers"
Merevlemez mozgásérzékelő driver? Nincs is merevlemez a gépben csak SSD...
A win10-nek akkor miért hiányzott a driver, meg miért nem telepíti a win10 ha fontoskutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
t72killer
titán
Szval innen, mobil nézetben szoktam az iso-t letölteni, az exe 1-es verzió és a sources mappában minden fájl dátuma Május 11, azaz korábbi, mint a frissítés.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
jeni
félisten
ezek szerint a telepítés elindítása mi-ellőt mikor kiválasztjuk mire is tegye a Win10-t akkor a korábbi kötet törlése (az előző rendszer maradványa) és a végén csak 1 meghajtóra kijelölése, kiválasztása az nem feltétlenül felel meg az előzetes gyors törlésnek?
azért kérdem mert a korábbi kötet(ek) eltűnnek onnan.
számomra ez gyors törlésnek számít úgy mint a Windows alatt a gyors formázás,hiszen ott is csak a mappákat törli,vagyis az elérhetőség szűnik meg. azt a látszatot keltve,hogy az adott meghajtó üres, valójában fizikailag nem üres de ennek elérhetősége utána nem lesz hozzáférhető.BIOS-ban SOSE állítottam TELEPÍTÉS ELŐTT BOOT sorrendet.
Számomra elég volt miről bootoljon és mire telepítsen.
Ezek szerint,a történtek után másképp fogom kezelni a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
A fantáziám játszik velem egyébként nem jutott volna eszembe a win 8.1 de ha már ide írták gondoltam rá kérdezek adott a téma.De majd legközelebb guglizok
A retrót már ne nekem írd amennyiben a régebbi windows említésére gondolszNálam 1909-en rendesen kiírja mikor volt futtatva,igaz szoktam manuálisan is futtatni de ugye ssd-n nem de ott is kiírja mikor volt utoljára futtatva
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Doky586
nagyúr
Bocs, de kérdezném ennek mi értelme..?
- 4GB-nál nincs nagyobb Pendriveod?(#119835) csicso82 -- ennek mi értelme..?
- csak 32GB lemez van a gépedben?Minden más esetben gyorsabb a wim-et swm-re feldarabolni
Dism /Split-Image /ImageFile:E:\sources\install.wim /SWMFile:D:\install.swm /FileSize:3000
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
King Unique
titán
Hát márpedig általában létrejön alapértelmezetten, eddig mindegyik belső és külső adatmeghajtón ezt tapasztaltam W7, 8.1, 10 esetében egyaránt, ha a beépített eszközzel inicializáltam, particionáltam GPT szerint. Max. annyi volt az eltérés, hogy a korábbi Windowsoknál 128 MB volt az MSR partíció, viszont a Windows 10-nél, annak újabb verzióinál már csak 16 MB.
(#119884) wwhy:
Te amúgy most miről beszélsz?
Eleve adatlemezről volt szó és Windows alóli inicializálásról, particionálásról, nem a telepítésről, nem rendszermeghajtóról... Ahol az előbbi esetben egy gyárilag inicializálatlan, particionálatlan, formázatlan HDD/SSD esetében értelemszerűen el kell végezni az előbbi műveleteket, máskülönben nem lehet használni pl. adatlemezként. Vagy te talán tudod anélkül is? De egyébként ha már telepítés, akkor ha UEFI/GPT mód szerint telepítesz Windows 10-et, akkor is létrejön a céllemezen a 16 MB-os MSR partíció, lásd az előbb linkelt screenshotot, ott a DiskPart esetében a 3. partíciót + az alapértelmezett kiosztásnál is fel van tüntetve. Vagy nálad talán nincsen?(#119885) t72killer:
Le van írva a lényeg, más csak azt kellene tisztázni, hogy esetedben pontosan mi volt. De az biztos, hogy ha adott egy vadonatúj HDD, ami gyárilag nyilván nincsen inicializálva, akkor első alkalommal eleve el kell végezni azt, máskülönben addig particionálni és formázni sem lehet a lemezkezelőben. Illetve a lemezkezelő ilyenkor feldobja az inicializálás ablakot, vagy ha nem, akkor is írja világosan, hogy nincs inicializálva a lemez.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Csakhogy Itt most nem WinPE, meg egyéb trükközésről, hanem a telepített Windows alóli inicializálásról és particionálásról volt szó adatlemezeknél + utólag a telepítésről és rendszermeghajtókról is, ahol az van, ami le volt írva, létrejön GPT-nél az MSR.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gyúrósok ide!
- Gumi és felni topik
- Lexus, Toyota topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Letiltás - hogy is van ez?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes