- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
Üdv!
Van egy 1Tb-os dual boot-os vinyó amin van egy Win7 és egy Win 8.1. Először a 7-es lett telepítve és utána a 8.1, viszont a 7-et már nem használnám. Megoldható hogy a vinyón azt a partíciót formázzam majd hozzá adjam a 8.1-es részhez? Ha a natúr formázást választom a sajátgépben akkor azt írja hogy nem tudta befejezni a formázást. Ötlet?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
fuze
őstag
válasz King Unique #64447 üzenetére
A dism bejött Így a winsxs mappa 7 GB-ra redukálódott, ami ha jól sejtem már normálisnak számít. Így már van 16 GB helyem ami sokkal tűrhetőbb.
Ettől függetlenül azt az installer mappát jó lenne még megcsapolni. (Az ssd munka közben cache partícióként is üzemel, ezért kéne a hely. Ha 20 gb körül van, akkor boldog vagyok)
adms.hu | UI Designer
-
westlake
félisten
válasz donmackó #64455 üzenetére
Aktív és elsődleges partíció. Persze, hogy nem lehet törölni. Szeritem itt már csak az segítene, ha az egész adattárolót legyalulnád.
#64458: Pontosan az ilyenek miatt nem szerettem sosem a multiboot-ot.
Mivel a Windows 7-es az elsődleges partíció, természetesen nem engedi törölni. Lehet babrálni a beállításokkal, de a vége valószínűleg az lesz, hogy egyik operációs rendszer sem indul majd el.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
donmackó
addikt
válasz westlake #64457 üzenetére
És ha bírok szerezni egy másik vinyót ami szintén 1 Tb-os akkor a jelenlegi/belakott 8.1-et át lehet menteni valahogy? Természetesen win 7 nélkül. Max kezdeném avval hogy a win 7 kötetet összezsugorítom amekkorára engedi, majd azt hozzá adom a 8.1-hez. Azt átjátszanám valami módon a másik vinyóra, és ott a fennmaradó üres területet is hozzá adnám. Ez járható út? Esetleg egy kis instrukció is jól jönne.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Zotya84
őstag
válasz donmackó #64459 üzenetére
Van jobb megoldás is. Csak kell egy kis parancssor (meg mondjuk a Partition Wizard Home partícionáló progi) hozzá:
Nem kell más adathordozó hozzá. Meg a működő 8.1. Telepítő nem árt ha kéznél van.
Létrehozol egy 300 megás elsődleges partíciót NTFS-re formázva a lemez elejére. Betűjele legyen mondjuk B .
Újraindítod a gépet.
Indítasz egy rendszergazdai parancssort.
Aztán gépeled a következőket:
diskpart
select disk 0
list partition (itt megnézed, hogy a 300 megás melyik. Valószínűleg az 1.)
select partition 1
active
exit
bcdboot c:\windows /l hu-hu /s b:
exitÚjraindítod a gépet, akkor már az új partíció fogja indítani neked a win 8-t. Ekkor már törölni tudod a 7 partícióját. És Partition Wizarddal a másik mögé mozgatod a 8.1 partíciót, és utána azt csinálsz, amit akarsz.
A telepítő azért nem árt ha kéznél van, mert ha rontasz, akkor azzal tudsz javítani a következő módon: telepítő indít -> ott SHIFT+F10-zel kapsz parancssort, majd diskpart -> select partition 2 (ez a 7-é) -> active -> exit és kilépsz a telepítőből. Így marad minden a régiben, és újrakezdheted.
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
gyiku
nagyúr
hi.
van egy hp elitebook, van hozza hp-s win8.1 pro lemez. ugye nincs odd, igy felraktam pendriverol a wint. viszont sehol nincs leirva a serial kulon. hogy tudom a gyari dvd-rol kinezni a serialt ujrainstall nelkul?hüllő
-
Zotya84
őstag
A serial nem a lemezen van, hanem az UEFI-be építve, így onnan kell kiolvasnod. Ehhez keress egy MSDM key reader progit, az ki fogja neked olvasni a kulcsot.
Pl ezt.
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Zotya84
őstag
válasz donmackó #64463 üzenetére
Érdekes. Akkor még esetleg annyit próbálhatsz meg - ha már valamiért nem csinálta meg rendesen a bcdbootot -, telepítőről indulva csinálod meg a lemez elejére a partíciót, adsz neki bötűjelet, formázod, és onnan megy a bcdboot.
Előfeltétel: töröld a rendszer alól azt a partíciót. Így ez most ezt a parancssort jelenti:diskpart
select disk 0
list partition - ez csak azért kell, hogy tudd, milyen betűjelet kapott a win8 partíció
create partition primary size 350
format quick fs ntfs label Boot
active
assign letter b
exit
bcdboot 8:\windows /l hu-hu /s b:
bcdedit - ezt meg csak azért, hogy lásd, hogy azon a partíción jól létrehozta-e megfelelő BCD-t.Ezekkel a módszerekkel sok elb@szott telepítést hoztam már helyre, így nem teljesen értem, hogy nálad miért nem csinálta meg. (Helyreállítani, úgy mint az előbb, ha kellene.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz mirci18 #64442 üzenetére
Szia
A SiS chipset a problema a gépben amit egyszeruen nem szeret a 8.1. Van itthon egy szinten F5SL (P8400, 3GB, SSD) es a Win7 es Win8 megy de a 8.1 se tiszta, se update telepítéssel nem megy fel, probaltam 32-64 bitet egyaránt. Megoldas nincs ra, egyszeruen Asus spórolt az alaplappal....
ui.: Latom kérdezted a Win10et is es szólok az sem fog menni, illetve aWin8 sem az igazi mar, AMD driver nincs hozza, a rendszer is sokkal lassabb, mint Win7 alatt, de meg a Vistatol is. A CPU csere tenyleg megerheti, mindenkeppen P széria kell neked, a T sokat fogyaszt es melegebb is.
[ Szerkesztve ]
-
Konair
csendes tag
Sziasztok!
Újra szeretném telepíteni a windowst a gépemen. Előre telepített windows 8.1 van rajta.
Sem a dobozban, sem a gépen nem találtam kulcsot, csak a számítógép tulajdonságai között, egy "AAOEM"-re végződő termékkulcsot.
Windows 8.1 aktiválásnál (kulcs beírásakor) nem fogadja el ezt.A segítséget előre is köszönöm!
Laci
Weboldal készítés felsőfokon...
-
Gery89
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam a problémámról sehol, semmilyen segítséget, így hozzátok fordulok
A problémám az, hogy win 8.1 alatt folyamatosan csökken a win partíció szabad lemezterülete.
Jelenleg egy 32 gigás SSD-ről megy.
Ha újraindítom van, hogy visszanyerek pár száz megát, de az nem sok...
A tegnapi állapothoz képest ma 2 gigával lett kevesebb szabad hely, ami már kicsit több mint bosszantó és unom, hogy havonta 1x minimum újra kell emiatt telepítenem.Valami ötlet, hogy ez mitől lehet? (Torrentek és letöltések nem erre a meghajtóra mennek, ezen csak a windows van) Hálás lennék érte
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=K1q_YM3un-A
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Win7-en, hogy lehet az beállítani, hogy nem vizsgáljon konzisztenciát másik lemezen? Az egyik vinyón Win7 van, a másikon Win8. Win8-on ki van kapcsolva a Gyors rendszerindítás és nem hibernálom. Idáig nem volt semmi gond, de most néha a GTA V kifagy, ilyenkor csak a Reset segít. Win8 gond nélkül betölt, de ha először a Win7-et indítom, akkor elkezdi a konzisztenciát rendbe tenni.
-
King Unique
titán
válasz Gery89 #64471 üzenetére
Ha fentebb visszaolvasol, láthatod hogy crgriseus7 fórumtársnak is hasonló tárhelyproblémái voltak és kapott rá ötleteket, hogyan lehetne felszabadítani pár-néhány GB-ot.
Mondjuk azt meg kell jegyezni, hogy Windows alá 32 GB-os SSD eleve szűkös, legalább 64 GB-ost illett volna alá tenni... -
Evil Snowman
őstag
Sziasztok! Egy újabb kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Adott egy Toshiba Satellite M50D-A-110 típusú laptop. Mai nap folyamán a nagyságos Windows 8.1 kiírta, hogy egy fontos frissítés érkezett, név szerint ez: ELAN - Other Hardware - Input Device. Én persze jó kisfiú módjára úgy voltam vele, hogy felpatintom, hiszen a Win által felajánlott fontos frissítések ellenőrizve vannak bizonyosan.
Telepítés után kért egy restartot, majd jött a móka amivel azóta is sz*pok.
Nem érzékeli a laptop sem a billentyűzetet sem a touchpad-et, de valamilyen csoda folytán az USB-n csatlakoztatott egeret igen. Gondoltam no para rácsattintok egy USB-s billzetet is, aminek szépen feldobja az ablakát, hogy hardver telepítés folyamatban, majd pedig kész, de utána az sem működik.
Ezt követően bementem az Eszköz kezelőbe és mind a billentyűzetnél (HID billnetyűzet eszköz, PC/AT kibővített PS2 billentyűzet), mind az egérnél (ELAN Input device) ott "vigyorog" a sárga felkiáltójel. Gondoltam no para, jobb egér/Illesztő program frissítése/Frissített illesztő programok automatikus keresése. Pár perc keresés után kiírja, hogy a legfrissebb illesztő program van telepítve.
Na akkor kezdett el rángani a jobb szemem sarka először.
Mondom semmi gond akkor VezérlőpultWindows Update/Telepített frissítések résznél megkeresem és eltávolítom a fenébe az ominózus frissítést. Nos itt a szemrángás mellé csatlakozott egy laza kis félszeg, olyan örült sorozatgyilkos vigyor tudjátok, ugyanis nincs benne az eltávolítható frissítések listájában.
Akkor jöjjön a C terv gondoltam, gyártó honlapjára fel, Illesztő programok részről lekaptam a korábbi (20013-as) drivert, majd felpattintottam és restart. Miközben bootolt a gép rimánkodtam az összes vallás istenéhez, hogy jó legyen, de valószínűleg ma mindnek szünnapja volt ugyanis b*szott működni a bill és a touch pad a restartot követően is. Utolsó halovány reményként ismét eljátszottam az Eszközkezelős játékot,de csak annyi történt, hogy leszedte a frissebb drivereket és ugyanúgy szar.
Most épp adatot mentek és könnyes szemmel reménykedek, hogy a bios-ba még érzékeli a billt a gép, mert azt a kurva boot sorrendet át kellene még állítanom.
Most felmerülhet a kérdés a fejetekben, hogy ezt a litániát ez a majom tényleg a Wn 8.1-es virtuális billel pötyögte be? Jelentem nem, hál 'Istennek tegnap valami belső kényszer okán haza hoztam a céges laptopot, így tuduk itthon is dolgozni valamin.
Ha bármelyikőtöknek valami építő jellegű megoldása/ötlete/javaslata etc. van, akkor azt szívesen veszem.
Köszönöm
Az elgépelésekért elnézést, csak még eléggé darál az ideg.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Evil Snowman #64474 üzenetére
Első dolgot már megtanultad.
Drivert Windows update-ről SOHA. Magyarázni asszem nem kell...Eszközkezelő, megfelelő eszközök, uninstall. Vagy rapr. És eltávolítod valahogy. Az a lényeg, hogy el kell pucolni a hibásat, és visszarakni a gyártóit.
-
Evil Snowman
őstag
válasz quailstorm #64475 üzenetére
Hát igen erre mondják, hogy okos ember más kárán/hibáján, míg a hülye a sajátján tanulja meg. Nos ebben az esetben én az utóbbi halmazba tartozom.
Mindenesetre ha az általad javasolt megoldás jó is lesz (amit ezutón is köszönök ), attól függetlenül lehet újra húzom a gépet.
Itt ragadnám meg az alkalmat egy másik kérdéssel kapcsolatban is. Az elmúlt hetekben van egy olyan gondom, hogy egy adott online játék esetén (LOL) játék illetve betöltés közben apingem random ugrál másodpercenként 30 és 500 ms között össze vissza.
WiFi-n csatlakozom a routerhez, net sebesség 200/100 szóval az nem hinném, hogy gond lenne, ráadásul ugyanezen a routeren egy másik gép ugyanezzel a játékkal fix 30-as pinget produkál. Semmi más nem folytat adatforgalmat a háttérben.
Ezt okozhatja Win frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Evil Snowman #64476 üzenetére
Nem kellene. Nálam itthon a gagyi router miatt van. Jelerősség nem tudom változik-e.
Amúgy Winupdate-tel WiFi driver is szokott jönni sajnos... -
Evil Snowman
őstag
válasz quailstorm #64477 üzenetére
Nagyszerű. Akkor most már tuti újra húzom az egészet és az lesz az első dolgom, hogy kikapcsolom az automatikus updatet. Érdekes mód Win 7 alatt sosem volt negatív tapasztalatom a frissítésekkel.
Nagyon szépen köszi megégyszer a hasznos infokat.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Evil Snowman #64478 üzenetére
Nekem még sose volt kötelező frissítésben driver. Úgyhogy az automata nem volt gáz.
Ettől függetlenül régebben, gyenge géppel az értesítést választottam. XP-n asszem most is úgy van. -
cattus
addikt
Hi.Tudom, nem szép dolog egyszerre több helyen is feltenni a kérdést, de elég sürgős: [link]Tárgytalan.
F_Zolee: Köszi, működik.
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
félisten
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Még mindíg a windows 8.1 telepítéssel van gondom.Tehát windows 7-em van.
Pendrive-ról és dvd-ről is hiába akartam telepíteni folyton kékhalál.
Ezzel a képpel:Ez a felirat volt alatta:
"If you'd like to know more, you can search online later for this error: DRIVER VIOLATION"Szerintetek miért nem lehet telepíteni?
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
félisten
-
mirci18
addikt
válasz szabonagyur #64484 üzenetére
Köszönöm szépen nem olvastam el a múltkor.
Sajnos akkor megszívtam.
Nem baj marad a Win 7 az sem rossz.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
félisten
-
cattus
addikt
Hi!
Sikeresen telepítettem a Windowst az SSD-re, azonban lenne mégegy kérdésem. Mivel laptopom van, szeretném a HDD-t is használni (jelenleg a HDD helyén van az SSD, az optikai meghajtó pedig a helyén). Az ODD helyére menne a HDD, azonban jelenleg a HDD-n még ott van a régi OS. Ez esetben elég az, hogy kicserélem az ODD-t a HDD-re, bekapcsoláskor átállítom a bootsorrendet, hogy biztosan az SSD-ről bootoljon, majd Windows alól formázom a HDD-n a C: meghajtót?
Do the thing!
-
félisten
-
cattus
addikt
válasz szabonagyur #64488 üzenetére
Igen, közben nekem is eszembe jutott, hogy a többi cuccot, meg a recovery partíciót is formázni kéne. Akkor ezek szerint jól gondolkodtam, köszi.
Do the thing!
-
Evil Snowman
őstag
válasz quailstorm #64479 üzenetére
Nos újra húztam a kicsikét, meglepően gyorsan végzett. A billentyűzet olyan szinten szét hullott, hogy már a BIOS-ban sem tudtam vele lépkedni.
Szerencsémre azonban a gép is érzékelte, hogy valami nem kerek és a következő restartnál felajánlotta a gyári helyzetbe állítást.
Nos a kérdésem már csak annyi lenne, hogy akkor érdemes-e frissítenem a Win 8.1 ezek után vagy sem? Az automatikus frissítést azonnal le fogom tiltani az már biztos.
-
félisten
válasz Evil Snowman #64490 üzenetére
Természetesen érdemes, drivereket nem szabad, csak ha régi a géped és nincs hozzá driver akkor lehet vele próbát tenni esetleg. Amúgy a legtöbb drivert opcionálisba rakja be, ritka, hogy kötelező kategória. Az ilyet meg el tudod rejteni, tehát nem jön elő többet.
-
quailstorm
nagyúr
Nem érdemes.
KÖTELEZŐ.Persze botnetgazdák mindig kellenek. Meg olyanok is, akik sírnak, hogy szarawindóz.
Pár éve nem frissített SP3 XP-n, és SP mentes 7-en lepődtem meg, hogy abszolút ismert program telepítője se indul akár...
-
Evil Snowman
őstag
@szabonagyur, quailstorm: köszönöm a választ Uraim!
Még egyszer ezer hála. -
Nimda
addikt
Nálam is előfordultak anomáliák, a legutóbbi "nem kötelező" frissítések felrakása után.Pl. nem működött a felhő, leállt az explorer is ami egy pillanatra megfagyasztotta a gépet.
Drivereket alapból elrejtem, inkább csak értesítsen ha elérhető egy frissítés. -
Traxx
őstag
Sziasztok!
A rendszerrel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem, és ide irányítottak máshonnan
A kérdésem az lenne, hogy Win 8.1-ről (nem pro) lehet visszaváltani win 7-re? A kérdés oka az, hogy adott egy laptop, amin a 8.1 lapul, de a tulaj minden igyekezete ellenére sem tudta igazán megszeretni, pedig serényen próbálkozott. Maga a laptop előretelepítve jött ki a 8-cal, tehát nem 7-ről volt upgrade.
Időközben jól be is lassult a rendszer, és gondolta, hogy visszapakolná a régi 7-et (van egy dobozos Win 7, az kerülne vissza). Viszont sem neki, sem nekem nem tiszta az, hogy ez esetben mi lesz a telepítőkulccsal? Ugye az a 8 esetében már nem különálló, hanem a BIOS-ba integrálódik. Érinti ez a 7 telepítését, pontosabban kihatással van arra, hogy egyáltalán fel lehet-e rakni? Továbbá a másik topicban mondták, hogy mivel gép gyárilag win 8-al jött ki, akkor a kulcs van a BIOS-ban. Ettől függetlenül fel lehet tenni rá a win 7-et is,de a BIOS-ban át kell állítani pár dolgot. Ehhez van valamiféle útmutató, hogy hogyan megy a folyamat?
Illetve (ha mégis rátörne a tulajra a mazo hajlam ) újratelepíthető a 8.1?
Remélem nem kérdezek nagy ökörséget, de win 7-et használó júzerként jelentőségteljes hümmögésen túl nem jutottam Köszönöm a segítséget
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
quailstorm
nagyúr
Valóban elég sok gépben már az EFI-ben van a kulcs, olyankor nem is látszik.
Ettől függetlenül, pl Aidával én megnézném, és leírnám. Hozzáteszem, hogy az a kulcs csak Win8 telepítésére jogosít. De Win8.1 core generic kulcsos telepítés után telefonos aktiválással elfogadják.A dobozos Win7-nek meg az egészhez semmi köze. Secure bootot le kell venni, ne csak a 8.1-et engedje, UEFI-t vissza kell butítani (CSM enable), vagy Legacy módot használni.
Ha egyik sincs, akkor nem lehet 7-et rakni rá. -
félisten
-
quailstorm
nagyúr
válasz szabonagyur #64497 üzenetére
Én nagyobbat szoptam. HP 250 G2-hőz van Win7 driver az oldalon. De az új szériának BIOSában nincs CSM és Legacy sem, ezért a Win8.1-ből másolt efiboottal se megy a 7...
-
félisten
válasz quailstorm #64498 üzenetére
Igen valahol (lehet pont tőled) már hallottam ilyet, hogy új BIOS-ból kivették a Win7 támogatást. Azért is írtam a kollégának, hogy várjon a dologgal, ilyenkor lenne jó megtudni, hogy milyen gépezetről van szó.
-
quailstorm
nagyúr
válasz szabonagyur #64499 üzenetére
Nem először írtam, tehát lehet én voltam.
8 órám ment rá.De 250 tulaj volt már itt más is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest