Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C1trom

    tag

    Üdv, van egy idegesítő problémám a win 8/8.1-el (már azon túl hogy az egész rendszert egy borzasztó, ronda, kiforratlan katyvasznak találom.. de már megtanultam vele együtt élni valamelyest). Jelenleg egy 8.1-re frissítettt 64 bites rendszert használok. (Mert a clean install nem opció... thx MS :U )

    Ha elindítok valami játékot, pár perc után kiírja hogy kevés a memória a gépben és erősen javasolja hogy azonnal zárjam be az adott programot.. mert különben elszabadul a pokol

    4GB ram van a gépben, tisztában vagyok vele hogy ez nem a netovábbja, de ugyanezek a programok (beleértve a leg-rendszerigényesebb játékokat is) vígan futottak win 7 alatt, anélkül hogy bármikor is hasonló hibaüzenetet kaptam volna (sőt... kb 20 éve nem találkoztam ilyen jellegű hibaüzenettel). És nem nem 100 megnyitott böngésző tab, meg 25 egyidőben futó alkalmazás mellett játszok. Csak windows + játék és hibádzik.
    Ha hinnék a hibaüzenetnek, a kézenfekvő megoldás a memória bővítése lenne, csakhogy egyrészt nem hiszem el hogy kevés 4 giga memória arra amire én használom a gépet, másrészt a feladatkezelő szerint 50-60% közötti a teljes memóriafelhasználás miközben fut a game ergo 1-2 GB kihasználatlanul hever miközben nyavalyog a windows.
    Ebből számomra az jön le, hogy hiába vennék még 4 gigát a gépbe, mert a jelek szerint tök mindegy neki hogy tényleg kevés-e a memória vagy sem, és ugyanúgy zaklatna.

    Ja és egyébként a játék is ugyanúgy fut tovább mintha nem is kaptam volna hibaüzenetet... de elég bosszantó hogy emiatt 10 percenként kivág az asztalra hogy figyelmeztethessen az életveszélyre.

    A kérdés/felvetéseim:

    -Hogy lehetne a figyelmeztetésektől megszabadulni? (kicsit már utánanéztem, és egy gpedit.msc nevű felhasználói fiókok jogosultságát kezelő beépített windowsos progiban ki lehetne kapcsolni.... csakhogy a "pro" mentes sima win 8.1-el rendelkezem amiben a jelek szerint ilyen opció nem létezik, úgyhogy feltételezem valamilyen közvetlenebb registry módosításos beavatkozás szükséges, csak fogalmam sincs mit szerkesszek)

    -A rosszabbik eset, ha a figyelmeztetésnek van alapja (kizárt hogy a 4 giga kevés, de lehet hogy valamiféle idióta okból korlátot szabott magának a windows 8 amitől tényleg kevés az a memória terület amihez hozzáférhet) akkor mi lehet a probléma forrása / megoldása? (virtuális memória is van bőven, automatán hagytam a kezelését)

    A szóban forgó gép egy asus k46cb notebook: i5 3337U cpu, nvidia gtx 740m, és 4GB ram, stb, bár szerintem irreleváns mert tuti hogy szoftveres hiba. Ha tehetném azonnal törölném win 8-at nyom nélkül de gyanítom azzal ugrana a gari, úgyhogy valami más megoldás kellene.

Új hozzászólás Aktív témák