- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
-
icons
addikt
válasz < CyberBob > #14046 üzenetére
Szerintem nem az
Az egy másik kérdés, hogy rosszul álltak neki. Ha megtartották volna a Start menüt, attól ugyanúgy működött volna a Modern UI. Vagy ha lenne ott rendes leállítás menü, stbstb. Alapvetően, hogy csempeszerű elrendezésben appok mutatnak tömör információkat, nem rossz ötlet. Egy kis időjárás, egy mail, esetleg egy hír. És mindemellé rendes kezelhetőség is lenne, akkor nekem ez teljesen megfelel (mondjuk nekem pont így is tetszik a dolog)
Tehát nem feltétlenül kell egy az egyben kell megegyeznie a kettő felületnek, elég lett volna, ha a csempék (és még ki tudja, mi a fontos az MSnek) azonosak.
-
addikt
válasz Воланд #14050 üzenetére
Na jó ez az év vicce Egy lebutított átlagfelhasználóknak készült felületen jól eldugták a kikapcsolást, de ha ezt nem találja meg szegény akkor nyilván gyártson magának testreszabott ikonú parancsikont parancssori utasításokkal, majd rögzítse ki őket a metróba.
Viszont a képen látható, hogy ezzel lett egy külön kategória méghozzá felette névvel emberek, hát ezt kérdeztem. Csináltam egy eszköztárat ami mappára mutat abban parancsikonok, egyenként rányomtam hogy rögzítés a kezdőképernyőre, meg is jelentek egy külön kategóriában, de az eszköztár neve nincs fölé írva ahogy a cikkben lévő képen
"Optionally group them and give the name a group." Na ezt hogyan?
Megvan! Kicsinyített módban, jobb gomb a csoportra és elnevezés, alakul!Apropó, az átlagfelhasználó hogy fogja megtalálni a dokumentumokat?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Tomix24
addikt
Szerintem nem szabadott volna ingyenessé tenni mindenki számára a windows8-at.
90 nap és rászabadult minden alacsony képességű/fikabajnok retardált.... -
félisten
-
addikt
válasz Gorneck #14031 üzenetére
Méghogy nincs ilyen és soha nem is lesz, kár volt hozzászólnod ennyi felesleges dolgot.
Na szóval, bármilyen programot telepítesz, hagyod hogy rakjon ikont a start menübe. Ezzel megjelenik a kezdőképernyőn új téglalapba, rendezed őket funkció szerint azonos csoportokba, kicsinyítés és jobbgomb csoport elnevezése, tada Becsukni szétnyitni nem lehet a csoportokat sajnos, de rendszerezni lehet.Fire/SOUL/CD: én azt használom, de az átlagfelhasználók nagy része nem meri mert még mindig azt hiszi hogy akkor szabálytalanul áll le, gondolom ezt te is tapasztaltad hogy így van, csak divat félig elolvasni a hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
félisten
válasz Visormail #14057 üzenetére
Hogy is mondjam, szóval azért AT-s géppel nem mostanában találkoztam(magyarul kb Kr. e. 2-ben)
(Laposoknál meg nálam alap, hogy a kikapcsológombot kikapcsolásra állítom, nem pedig hagyom hibrid alváson...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pzstm
titán
válasz Fire/SOUL/CD #14059 üzenetére
nálam pl a kiapcsológomb lapos esetében hibernálás. Shut down-t nem igazán használom. Restart meg havonta egyszer van, patch tuesday alkalmával
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
félisten
Igen, Te ahhoz a 11%-hoz tartozol.
Egyébként W8 esetén ilyen statisztikákat is figyelembe vett az MS, amikor a W8 erőforrás kezelését optimalizálták, pl alapbeállítás, hogy a fizikai RAM méretének 75%-a a virtuális memória mérete, avagy bekerült a képbe a swapfile is(nem csak Metro miatt).
(W7-től lehet %-osan megadni a fizikai és virtuális memória arányát, viszont W7 alapban 100%-ra állítja, azaz, akkora lesz a virtuális memória, mint a fizikai)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pzstm
titán
válasz Fire/SOUL/CD #14062 üzenetére
jó hát akkor inkább sleep+hibernálás kombót mondanék. Hibernálást ritkábban használom, csak az is kellhet.
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz Visormail #14053 üzenetére
Power gomb
Megkeresi a keresőmezőben. Már csak a régi motorosok hajlandóak megjegyezni, hogy mit hol tartanak pontosan. Az átlagfelhasználót a mobil os-ek és egy ideje az asztaliak is arra szoktatják, hogy bármit akarnak csak kezdjék el írni a fehér sávba a képernyő tetején/sarkán, mint egy böngészőben, aztán majd lesz vmi
-
félisten
Értem, a Te igényeidnek az felel meg, hisz intenzíven használod a lapost, viszont a userek nagy többségének meg nem. Sokszor pont ez miatt döglenek meg az aksik idő előtt, mert a userek azt hiszik, hogy kikapcsolták a lapost, közben meg nem és napokig nem is használják a lapost.
Billentyűzeteken(asztali/hordozható egyaránt) már rég óta ott figyel a power/sleep/wake stb gombok, plusz laposoknál ugye még a fedél lecsukásánál is meg lehet határozni, mi történjen. Szóval van lehetőség bőven, én már csak ezért sem szeretem, ha a kikapcsolás gomb nem a kikapcsolás, persze ettől függetlenül, ahogy az ügyfél kéri, úgy állítom be, de arra mindig felhívom a figyelmét, hogy ha több napig, esetleg hétig nem használja a lapost, akkor valóban legyen kikapcsolva.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
< CyberBob >
őstag
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
pzstm
titán
válasz < CyberBob > #14067 üzenetére
viszont ha 300-400 dollá körülit jelent ez RT vonalon, és a Pro meg 700-800 akkor definiáltuk is az instant get fogalmát
-
félisten
válasz < CyberBob > #14067 üzenetére
Igen, szóval a korábbi pletykákat az árról abszolút megalapozatlannak véltem, ezek sokkal reálisabbnak tűnnek, csak szerintem mire bekerül kis hazánkba, félek, hogy akkor már irreálisak lesznek újra(túl magas)...
Tablet-eken a csempés felület valóban nagyon kényelmes és remekül szuperál, szvsz Ballmer által behatárolt árakból a magasabbak lesznek közelebb az igazsághoz...[ Szerkesztve ]
-
vocalhost
tag
hi!
Milyen védelmi szoftvert használtok ? Főként 64 biten érdekelne (A defender nem játszik, nem bízok az Ms védelmében a napi 1x-i frissítéssel)| - Motorola Defy(MB525) @ WhiteRabbit 1.7.1 -|
-
nagyúr
válasz vocalhost #14076 üzenetére
Van számtalan lehetőség,ingyenes és fizetős.A legfontosabb szempont,hogy a neten merre kóborolsz,warez,XXX oldalak,stb.Na meg mennyire vagy naív......(bocs,ez majd ki lesz fejtve)
Használja-e gyerek a gépet,az miket látogat a neten,csevegő,stb.
A gép erős konfig vagy régebbi lightos masina?[ Szerkesztve ]
-
koxos:8]
senior tag
Üdv!
Rokonom megkért, hogy raklam már fel neki kipróbálni az enterprise verziót?
Amd athlon x2 5200+-os procin menni fog neki? -
vocalhost
tag
válasz Mikulásbá #14077 üzenetére
Cirka 10 éve használok Pc-t. Szóval nem vagyok 1 bites, az meg hogy merre járok nem jelenet 2012-ben semmit, mert az is elég hogy adott egy gép ami csatlakozik az internetre, nem kell felmenni egyetlen oldalra sem ahhoz, hogy támadás érje
Az hogy fizetős-e vagy ingyenes teljesen lényegtelen. Nekem az számít, hogy menjen minden összetevője rendesen 64 bites Win8 alatt és ne giga ramokat zabáljon.
[ Szerkesztve ]
| - Motorola Defy(MB525) @ WhiteRabbit 1.7.1 -|
-
nagyúr
válasz vocalhost #14079 üzenetére
Nos,ha ennyire nem vagy kezdő,a választás sem jelentene akkora fejtörést,hisz írod,régóta lógsz a világhálón-ergo sokat hallottál ilyen-olyan védelemről,van aki szidja egyiket másikat,van aki isteníti ugyanazt...
A lényeg(szerintem):Internet Security-t válassz,abban gyakorlatilag minden benne van,általában alapbeállításokkal is jó védelmet ad.
A mai 2013-as verziók már zabálják a gépet,ezt szinte mindegyikre ki lehet jelenteni.
Innentől kezdjem sorolni a neveket?
(csak nagy,ismert nevek közül válassz!)
Az egyik laposomon NIS 2013 megy a másikon KIS 2013.[ Szerkesztve ]
-
vocalhost
tag
válasz Mikulásbá #14081 üzenetére
Figyu, szerintem nem tudsz olyan védelmet mondani ami 2 hónapnál régebbi és ne ismerném, csak engem jelenleg az érdekel, hogy melyik kompatibilis 100%-san a Windows 8-al. Mert nekem az nem elég, hogy oda van írva a követelményekhez, hogy Windows 8 RP (legtöbbnél ez van, vagy csak simán Windows 8 aztán utolsó rls meg márciusban volt meg ilyenek).
Azért kérdeztem, mert gondolom innen sokan használnak és mindenkinek van tapasztalata az ő általa használt változattal kapcsolatban, hogy mi megy rajt és mi nem.
[ Szerkesztve ]
| - Motorola Defy(MB525) @ WhiteRabbit 1.7.1 -|
-
norbi0604
aktív tag
A 8-ban az immáron "Fájlkezelőként" operáló windows intézőt, amit alapból kitesz a tálcára, hogyan lehet beállítani azt, hogy megnyitáskor ne a "Könyvtárakat" mutassa, hanem a Számítógépet (sajátgép ha úgy tetszik)?
-
ela
tag
válasz vocalhost #14082 üzenetére
Szia !
Látom nehéz a döntés.
Én a kezdetektől használom az ESET NOD32 megoldását.
A W8-on is simán fut W8 X64 Enterprise Hu alatt.
Viszont én megvettem és nem tört verziórol beszélek,látom Te is komolyan gondolod.
OS+Vírusirtó legyen EREDETI szerintem ,bár előbbit csak tesztelem próbaverzióban októberig,aztán vásárlás ezerrel.
Nyugodtan töltsd le a legújabb verzió 64-es változatát és telepítsd.
Tapasztalataim a használat folyamán kedvezőek.
Egyetlen problémácska adódott mindezidáig ,de nem a W8-al.
A Daemontools volt az áldozat,de csak átmenetileg,hisz az ESET átkonfigurálása után már újfent működik.Üdv:
elaA jó pap is holtig tanul.
-
Scobbyka
tag
A következő problémába futottam:
Adottak a következő dolgok:
Windows Server 2008 R2 Standard x64 HUN összes update fent
Windows 8 Pro x64 HUN összes update fent
Céges munkacsoport beállítva mind a szerveren, mind a kliensen
Megosztások jelszóval védve
Kliensről hálózati meghajtó csatolás, elmentve az adatokkal, következő újraindításnál megint kéri a hitelesítő adatokat.
Windows 7-nél nem volt ilyen gondom, egyszer megadtam, bejelentkezésnél mindig felcsatolta, nem kérte többször a jelszót.Már próbáltam úgy is, hogy a felhasználónév megegyezik a szerveren lévő fiókkal, de ekkor is mindig kéri a hitelesítést.
Mi lehet a megoldás?Főleg az lesz érdekes, ha "microsoftos" fiókkal kell majd ezt beállítani
Scobby
-
Scobbyka
tag
Ez a hozzászólás törölhető, valamiért dupla lett az előző
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
ela
tag
válasz Scobbyka #14088 üzenetére
Szia !
Használsz DC-t és tartományt is ?
Próbáltad már Totalcommanderrel is ?Én jelenleg a saját gépemen futtatok W8 Enterprise x64-et és VPN-en keresztül kapcsolódok a vállalati rendszerhez ,de ez a probléma nem jelentkezett nálam ezidáig.
Érdekel mire jutsz ezzel a kérdéssel.Üdv:
-
Scobbyka
tag
Szia,
Domain nincs, így nincs DC sem, egyszerű munkacsoportos megosztás.
Total Commander, hogyan gondoltad?
\\fileserver\megosztás az elérési útba beírva? Ha így akkor is kéri a hitelesítést.Nálunk is van VPN, ha VPN-en belépek, és próbálom megnyitni a felcsatolt meghajtót akkor is kéri a hitelesítést.
VPN-es dolgot gyorsan ki is próbáltam, de úgy van ahogy az előzőekben leírtam.
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
Killing
addikt
Van valami mód a metro felület kikapcsolására és a régi jól megszokott start menü visszahozására?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
ela
tag
válasz Scobbyka #14090 üzenetére
Szia !
Domain hiánya okozhatja a problémádat.
Egyszerű munkacsoportnál én a Totalcommandert is próbálnám.
Sorry,ha már megtetted és nem működik.
Én így csinálnám :
TC>Hálózat>Hálózati kapcsolat>meghajtó kiválasztás>tallóz>>>
Amikor megtaláltad a munkacsoport aktuális meghajtóját a hálózatban a befejezés előtt legyen kipipálva a Bejelntkezéskor újracsatlakozás ,bár szerintem Te ezt tudod már.Aztán próba.
Remélem sikerül.Üdv:
-
Killing
addikt
vocalhost: Könnyebben használható?! A sima eddig megszokott felület sokkal jobban használható egérrel, habár ez egyéni vélemény...
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
-
Scobbyka
tag
Ez lesz a megoldása:
Bejelentkezéskor így kell megadni a felhasználónevet:
Server_name\Username_serverenAbból jöttem rá, hogy amikor domain-en kívül géppel akarom elérni a domain-es megosztást, akkor is így kell cselekedni, mert a felhasználónév abban a tartományban érvényes
Scobby
-
Killing
addikt
Ha tableten akarnám használni eszembe sem jutott volna feltenni a kérdést!
Érintőképernyőn praktikus, egérrel szerintem a régi UI mérföldekkel jobban kezelhető. Mindenesetre még csak 1 napja van fent, használtam pár órát, majd meglátjuk hogy a kiadásig megbarátkozunk-e.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest