- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Hedgehanter #9051 üzenetére
Csak nekem nincs szükségem rá, mert egyszerre csak egy broswert tudok olvasni.
-
törölt tag
válasz Hedgehanter #9053 üzenetére
Hát ja, csak olyan szépek a wide monitorok.
-
törölt tag
válasz Hedgehanter #9055 üzenetére
A szepség nem kárpótol azért, hogy lesz egy monitorom, ami idegesít, és kihasználni sem tudom.
-
Relic81
tag
Monitor vásárlás előtt állok.Eddig 4:3-as CRT-m volt.Samsung T190 - 19" wide monitort néztem ki. 1440x900-as felbontásal van egy kis gondom,hogy ez miben befolyásolja e a játékokat?Nem vágom ezt a témát
Teszem azt,hogy egy FPS,RPG,RTS játéknál tudok ilyen felbontásban játszani?Nem igazán láttam még felajánlani ilyen felbontást programok video beállításánál..Lehet csak a monitorom miatt Azt meg érdeklődtem már,hogy a régi dolgok nem támogatták még a wide monitorokat és ott lehet elnyújtási képgond vagy valami hasonló. -
Relic81
tag
Az lemaradt,hogy pl.: 1280x800on használnám a felbontást mennyit rontana a képen ha a natív 1440x900as a monitornak?
http://www.widescreengamingforum.com itt ahogy elnézem jóformán majdnem minden játékot 1280x800-ba mutat be -
punish3r
aktív tag
ha max felbontásban megy a samu 2253BW, akkor a 720p-s videót kisteszi teljes képernyőre, vagy kb mekkora sáv marad fekete?
Már a jövő sem a régi...
-
Hedgehanter
őstag
válasz punish3r #9063 üzenetére
330 pixel osszesen osztva 2vel= 165 pixel alul es felul..... olyan 40 cm-es magassaggal szamolva 6-6 cm (nagyon saccolva nem megolni a pontatlansagert)....
De lehet hulye vagyok es nem igy kell szamolni..Mod: szerintem kihuzhatod teljesre de le lesz vagva a mozi oldalabol...
[ Szerkesztve ]
-
Zollee
tag
Hy All!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek szakértőktől monitor választás ügyben.
Főleg grafikai tervezés és filmnézés lenne a cél. Tehát a nagy képátló jó lenne, emellett a színhűség sem elhanyagolható. Nem kell brutál 2 ms-os válaszidő, mert játékra NAGGGYON elvétve használom csak. (2 havonta 1x talán..)
Nem akarok már nagyon a HD technika elterjedése után új monitort venni, ezért ha valami olcsóbb 1080p-t támogató gondolatotok van, az is érdekelhet..
A fő viszont az, hogy 20" alá nem nagyon akarom adni és szép színvilágot szeretnék reális áron.Mi(ke)t javasoltok?
(Mielőtt valaki beírja grafika miatt az EIZO Flex scan-t, szólok, hogy nincs rá 300 rongyom.. )
tehát árban is a realitások talaján maradjunk.[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
skylaner
senior tag
Hello!
Mivel grafikai tervezésre is használnád így TN-s nem nagyon jöhet szóba.
Van egy nagyon jó ár/értékű monitor amely 22"-s de 1920x1200-s felbontású így full HD-s felbontás nem gond valamint S-PVA panelos és nagyon jó árba van ~90ezer Ft.
Ez a Lenovo L220X !!Itt van egy teszt róla logout-ról. Nagyon érdemes elolvasni.
Itt van a fóruma: [link]
Brekk-től tudsz ilyent venni ha még árulja(nagyon jó feltételekkel ) [link][ Szerkesztve ]
-
skylaner
senior tag
válasz Hedgehanter #9064 üzenetére
22"-s monitor magassága (maga a panel,keret nélkül ) nem ~30cm ??
-
old_artist
addikt
Üdv!
Nem írtad, hogy mennyit szánsz rá anyagilag, de...
Háááát igen, egy monitort "csak egyszer kell megvenni" (?), de "jót" és "kiválót", különös tekintettel a grafikai tervezésre és a színhűségre!szvsz EIZO vagy NEC (horrorisztikus az ára), de az árkimélő levovo is szóba kerülhet!
EIZO-ból ajánlanám a 22'-os FlexScan S2231W (6ms g2g válaszidővel és 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panellal rendelkezik), belépő színtű professzionális monitort, ami már 136e alatt van az ára (lépj kapcsolatba esetleg HEXAA-val, most akciósok az EIZO-k nála, nagyon megbízható, korrekt viszonteladói kerskedő), vagy a levovo L220x FullHD "best buy" monitorát ajánlanám - én is, mint skylaner.
Az EIZO-ról csak jókat írhatok (előtte írom a hozzászólásomat), fantasztikus és frenetikus a kontraszt, fényerő és színhelyesség szempontjából, sőt a szürke árnyalati struktúrája is kiváló, és az 1 milliárd színből való 16,7 millió színre való lebontásában is!. A feketéje az fekete!
Jelenleg én is ezen dtp-zek és színbontok, képfeldolgozok és kiadványt szerkesztek, ha bekalibrálod hardveresen, akkor tökéletes megoldás lesz - és mint egy élettárs, ha EasyUp álvánnyal veszed, "bárhova" állíthatod!A Lenovo ThinkVision L220xWS: 6ms g2g válaszidejű és 22'-os WS Samsung S-PVA (LTM220CS01) panelos! Mivel rendelkezem ilyennel is, itt a PH-n Brekk-től vettem (nagyon megbízható, korrekt eladó, csak ajánlani tudom!), Ő pixel/al-pixel hibára tesztelve (egyedüliként az országban!!!) árusítja. Nagyon jó vétel, a maga 22'-os kategóriájában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erről mi a véleményetek?
-
JColee
őstag
hali
lehet h új gépet rakok össze és egy 24" monitoron töröm a fejem
a keret 70-80e kb és ebből kéne egy 24es 1920*1200 felbontású monitor(lehet h mind ilyen csak láma vok )
valaki tudna ajánlani vmit? -
JColee
őstag
acerekről tud vki többet?
pl van náluk pixelgarancia?
[ACER X243WD]
pl ennek mennyire jók a színei?
viszonylag olcsó.. -
punish3r
aktív tag
válasz Hedgehanter #9064 üzenetére
köszi! ha a héten megjön a moncsi kipróbálom!
Már a jövő sem a régi...
-
Relic81
tag
Dell 2007WFP játékra mennyire kiváló?A hsz-ek alapján bátran kacsinthatok felé ?
-
old_artist
addikt
válasz Relic81 #9077 üzenetére
A Dell 2007WFP kétféle:
- 16ms g2g, 20"WS LG.Philips S-IPS (LM201W01) és
- 8ms g2g, 20"WS Samsung S-PVA (LTM201M1) panelal szerelt monitor.A Samsung S-PVA-ssal tudnál szvsz játszani, amúgy nagyon jó kis készülék, már volt a kezeim között.
Viszont, ha hardveresen bekalibrálod, akkor fantasztikus színterű kijelzővel gazdagodhatsz!
Ezt meg ajánlom figyelmedbe, jó olvasgatást - és esetleges vásárlást! -
Blom
aktív tag
Szevasztok!
Mik legyenek a paraméterei egy jo moncsinak?
Méret?
Felbontás?
Válaszidö?
Kontrasztarány?
Fényerö?
Látoszög?
Képponttávolság?
A moncsi játékra kell.
Köszönöm a válaszokat. -
-
Eagle16
addikt
A második nekem is jobban tetszik A Samsung sajnos már majdnem 63 ezer forint, 60 ezer a határ (de lehet hogy még ez alá is kell mennem...) Jövőhónap közepe felé rendelném meg, addig nem hinném hogy olcsóbbak lesznek.
2ms és 5ms között olyan nagy a különbség játékokban? Az egyik barátomnak 8ms van, és ott egy picit látszik hogy elmosódik a játék gyorsabb részeknél, de alig észrevehető.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Hedgehanter
őstag
válasz Eagle16 #9086 üzenetére
8ms meg 5ms kozott nagy kulonbseg van a 2ms az mas teszta azt valahogy mashogy intezik (valami csalas..?? )
Van egy linkem ahol monitorokat elhet hasonlitgatni csak melohelyen vagyok es nem talalom... Hazaertem belinkelem nagyon jo...
En az LG-t nem preferalom amugy....
Mod: nem csalas GTG (Grey-to-Grey)
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz Hedgehanter #9087 üzenetére
Oké
A mostani monitorom, TV-m, DVD lejátszóm is LG és mindegyikkel megvagyok elégedve, soha nem romlottak el Ezért szeretnék most ebből is LG-t.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
MaciG
addikt
19" alatt sima (normál), az felett pedig csak wide
BANZAII
-
Eagle16
addikt
válasz Hedgehanter #9090 üzenetére
Köszi, egész jó...az a 60k-s LG, amit néztem, pont benne van. Ha már olyasmi képe lesz mint a mostani 17"-os LG Flatron-omnak, akkor már jó
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
punish3r
aktív tag
a TFT moncsik (samu) mágnesesen árnyékoltak? ha az 5.1 centerét közvetlen a moncsi felé tenném az nem zavarná, illetve átrana neki? illetve a régi TV-m is közvetlen mellette lenne! ez is lehet zavaró tényező?
THXMár a jövő sem a régi...
-
Furky
őstag
-
Blom
aktív tag
válasz Hedgehanter #9080 üzenetére
Bocsánat, 50-70k köbö.
Karim:e-GeForce 8800GT SSC.
Sürgös lenne a válasz mert csütörtökre kellene a moncsi. -
punish3r
aktív tag
köszi a gyors segítséget! én mindenképp a moncsi fölé akarom vhogy a centert, csak az a baj, hogy asztalon van, falra meg nem tom tenni és sajna a hűtése is fölül van a TFT-nek?! akkor remélem a képcsöves TV-mmel is barátok közt lesznek! LOL
más: netezésre a 22es wide samunál (max felbontáson) mi az a távolság kb. ahonnan lehet még olvasni?[ Szerkesztve ]
Már a jövő sem a régi...
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz Hedgehanter #9098 üzenetére
Viccelsz? 1.5-2m? Nem érzem magamat vaknak, de nekem 80cm az ideális távolság, a 100cm már megerőltető kissé olvasásra. 1.5-2 méterről meg már csak foltokat látok a monitoron, például a szmájlikat szép színes foltoknak látom itt alul ezen írás közbe. Persze filmet nézni énis 2m-ről szoktam, de az más ügy.
http://www.diesel.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest