- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket! Utánajárok a garinak , aztán meglátom... Még annyit szeretnék kérdezni , hogy a samsung honlapján levő virágos képen a 3000:1 dinamikus kontraszviszonyítás parasztvakítás , vagy komoly? (tudom , hogy mindenki a saját portékáját ajánlja legjobban ) Itt :[link]
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
old_artist
addikt
egyedileg gyártott paneleket
na persze és ezt ki súgta neked?
Egyszerűen, csak tudom! Az EIZO-val kapcsolatban vagyok (már vagy 15 éve) - egyébként.A kalibrálásról:
"Ezt is ezerszer, és mindig ezen csúszunk el: kalibrálás: és ugyan mivel???"
Bármennyire furcsa, de kalibrálást, csak hardveres kalibrátorral (Gretagmacbeth vagy X-rite) lehet jól elvégezni.
A bármely icc/icm profil - igaz!!! - messze nem tükrözi a kalibrálást, csak esetleg egy viszonyítási/támponttal szolgál.
"Kalibráló masina és gépezet (ezt is 1000x) pedig nem a monitor tartozéka."
Igen, de ... vagy meg lehet venni, vagy vannak rá szakemberek (nem is kevés!?!) xyz Ft-ért (ha valakinek szüksége van rá), akik szakszerűen elvégzik - a hardveres vagy szoftveres - kalibrációt a készüléken - nem kötelező, de ajánlott![ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz old_artist #8504 üzenetére
1. az igeeen. Akkor eizo a moncsid is?
2. egyetértünk
3. itt is volt rá kezdeményezés, de végül (ha jól tudom) senki nem vett kalibrálót illetve én nem ismerik senkit, ahol/aki X összegért is kalibrálna (a kütyü mellé kis tudás is kell)ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
B-L-A-C-K
titán
válasz old_artist #8504 üzenetére
Nem értem amugy ezt a kalibrálás dolgot szerintem egyén föggö kinek mi a jó, nekem volt vagy 4 tft-monitorom és mindent be tudtam tökéletesen lőni....
-
wwhy
veterán
válasz B-L-A-C-K #8506 üzenetére
a szemed szerint tökéletesen, de nem színhűség szempontjából
ha pl. korrigáltad volna minden monitorral uazt a fotót, majd profi helyen előhívatod, akkor nagy valószínűség szerint 4 féle/árnyalatú képet kapsz, pedig a szemed szerint tökéletes volt a monitoron ;PELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Scoobyka
addikt
SAMSUNG 2253LW erről mi a vélemény...jobb mint a 223bw?
-
davids83
csendes tag
Végülis szubjektív, mert mindenki máshogy lát!
Színhűség végülis azt jelenti, hogy a monitor ugyanazt a színeket jeleníti meg, mint pl egy profi nyomdai géppel, az adott szabványnak megfelelően kinyomtatva papíron látsz.. Legalábbis én így gondolom, de lehet hogy tévedek!Ami ami, az az...
-
kapuy
csendes tag
Sziasztok!
szeretnék érdeklődni a Samsung 2253BW monitorról. Milyen? Megéri-e? stb...
válaszotokat előre megköszönöm
-
old_artist
addikt
Igen, és már 1992 óta szinte csak EIZO-im vannak. Valahogy (nem tudni miért?!?!?!) megragadtam a márka mellett, és sohasem csalódtam bennük.
Régen még tesztelésre is kaptam EIZO-kat (hú, de rég volt), és Mo. először 4Mb-os Pegasus és Matrox kártyákkal ("kokom" listásak voltak akkor még, és horror árakért szereztem be), bőséges tapasztalatot szereztem velük kapcsolatban.Mivel én rendelkezem kalibrátorral (már vagy 8-9 éve, sok model megfordult a kezeim között), így felajánlom, hogy aki megkér, nagyon szívesen elmegyek (amit manapság is egyre gyakrabban is végzek), és be-kalibrálom a monitorokat x összegért (priviben, csak PH-soknak), de harmadáért, mit azt gusztustalanul elkérnek az embertől kimondottan cégek, akiknek ez a profiljukba vág). Tulajdonképpen nem olyan nagy tudás kell hozzá (egyébként festő és grafikusként "ügyködöm") , csak egy "jó" kalibráló készülék (nem mindegy, hogy melyik márka/tipus), tapasztalat és egy kis hozzáértés/érzék, és "jó" hardverek (hardverileg kalibrálható panel + jó VGA jelkibocsájtás).
Csak egy kis ízelítő, amit mindenkinek a figyelmébe ajánlok!!! [link] - megnézésre!!!!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Igen, mennyire igazat szóltál, csak még ... erre jó a "CROMALIN".
Ha a cromalinon is a paneled megjelenítését látod, akkor bízhatsz abban, hogy a színtelítettséged, kontrasztod, fényerősséged stb. megfelelő-e?, mert csak az tudja visszaadni a színtered/színhűséged 97-98%-át.
Persze, ez csak egy alap beállítás (pl. képfeldolgozáshoz), a game és DVD-film -re is külön beállítások szükségeltetik! -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
-
wwhy
veterán
válasz old_artist #8512 üzenetére
hát ha Nyíregyháza felé jársz, akkor szólj feltétlenül
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
VBalu987
csendes tag
Szerbusztok!
Monitor vásárlása előtt állok.
1. Mire szeretném használni? Internet, mozi 1080p-ben, szövegszerkesztés, pdf nézegetés. A játék nem meghatározó az életemben.
2. Max 100 000 Ft-t szánok rá.Az 1080p-s megjelenítéshez 1920*1080 kell ha jól tudom 30 FPS ben, ugye?
Milyen alternatívák vannak? Melyek a jó panelek? A mostani monitoromon van DVI-D bemenet, és D-SUB is melyiket használjam, ha van mindkét kimenet a videókártyámon?Üdv:
VBalu987 -
Dashes
őstag
-
Dashes
őstag
válasz old_artist #8521 üzenetére
Tudok róla, a kakukktojásokat mindig elfelejtem.
Én is a Lenovo-t ajánlanám. ( Köszönöm, hogy megemlítetted ) -
old_artist
addikt
Kakokktojások
Nincs mit!
Csak azért ajánlom a lenovo ThinkVision L220xWS és (különösen) az EIZO FlexScan S2231WS kakukktojásokat, mivel itt feszítenek az asztalomon és most tesztelgetem őket. Csak jókat tudok mondani mindkettőről, különösen az EIZO nagyon kiváló ár/érték/teljesítményű kijelzőjéről, de a lenovo FullHD-je sem roszz, különösen itt is az ár/érték-re kihegyezve figyelmünket.
-
einstein
senior tag
válasz old_artist #8524 üzenetére
Azért az EIZO majd 1,5x többe kerül, nem?
Biztos jobb is persze, de a Lenovo tűnik 'best-buy"-nak.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Ezt a monitort néztem ki >> [link]
Megéri az árát? Külföldi oldalakon a tesztek elég pozitivak voltak... vagy esetleg van más gyártotol valami tippetek, hasonlo, vagy olcsobb áron?
Köszi a helpet!
(főleg filmnézésre használnám, és ha lehet minél színhelyesebb monitor érdekelne)
-
old_artist
addikt
válasz einstein #8525 üzenetére
Az EIZO már elérhető (150e alatt) árba került, de összehasonlíthatatlanul jobb választás. Hát igen, a minőséget meg kell fizetni!!!
A lenovo 'best-buy" a 100e határon belül - kétségtelenül, csak ne lenne az a sok Samsung pixel hibás panelje!!! - lehet, hogy ezért is olcsó, mert a madeinchina-i lenovo-sok igénytelenek (mint tudjuk) még magukkal szemben is, nem hogy a vásárlókkal!!!
A Samsung meg röhög a markában, hogy a "gagyi" (értsd pixel-hibás) paneljait el tudja passzolni!!!
[ Szerkesztve ]
-
szkorhetz
őstag
Sziaztok.
Sikerült végre beszerezni a 223 bw-met.
Eddig, jónak tűnik, pixelhiba menetes.
Valaki tudna segíteni beállításban?
mit hogyan érdemes, esetleg a műszeres mérésekkel milyen eredményre jutott kalibrálás után...
köszönöm szépen -
old_artist
addikt
válasz szkorhetz #8532 üzenetére
Az nem elég!!! , ha csak egy icc vagy icm modult/profilt beépítesz a Color Management-be!!!?
Vele együtt a kijelző vezérlőpanel beállításait is mellékelni kell a beállításokkal.
(Fényerő, Kontraszt, RGB %-os és szürkeárnyalati beállítások) ismeretében és az Illuminance (Lux) függvényében.Egyébbként az icc modult a C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color\ könyvtárba kell berakni. Ha ez megvan, akkor megnyitod a Display>Properties>Setting>Advanced>Color Management táblát és az Add...-dal hozzáadod és megnyomod a Set As Default (ha ez van beszürkülve) és 2xOK gombot, akkor elviekben készen is vagyunk. Restart!
Különben, ahány féle kijelző, annyi féle panel, és különböző egyéni beállítási "ál/hamis" kalibráció - megbizhatatlan!!!
Esetleg jobb lesz a beállításaid ezek értelmében, de messzemenően nem azt fogod látni, amit a paneledből ki tudnál hozni egy hardveres kalibráció függvényében!
Megfontolandó!!![ Szerkesztve ]
-
szkorhetz
őstag
válasz old_artist #8533 üzenetére
fökl kéne telepíteni vmi a kapott cédéről?
-
old_artist
addikt
válasz szkorhetz #8534 üzenetére
Hoooogy miiii?
Bocs, de nem értem a kérdésedet!
Amit írtam, azt a "szkorhetz"-nek írtam, hogy ha már elküldi Neked az icc vagy az icm modulokat, akkor a panelod színvezérlési és egyéb adatait is eljuttathatja hozzád, mert csak így lehet - úgymond, hm - "teljes a beállítás".
Említesz valami CD-t is, gondolom a monitorodhoz kapott installációs CD-re gondoltál, akkor természetesen először a rajta lévő installációs dolgokat kell felraknod - az "User's Guide" gondosan elolvasottak értelmében.
-
szkorhetz
őstag
válasz old_artist #8536 üzenetére
én arról nem raktam fel semmit
Nem tudtam hogy kéne.... -
L4mie
veterán
Hali!
Nos: 45-60 k HUF között szeretnék 22" os TFT-t venni, LG-Samsung érdekelne (de nyitott vagyok más alternatívákra is) a 3 napos pixelgarancia miatt, meg ezekről jót hallottam ^^
De megkérnélek Titeket, kik nálam sokkal jobban értetek, hozzá, ajánljatok nekem modelleket a fenti árkategóriában, DVI- is fontos lenne ^^[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
old_artist
addikt
válasz szkorhetz #8537 üzenetére
Bocs, de tulajdonképpen nem azért adnak egy hardverhez install CD-ket, hogy azokat figyelmen kívül hagyjuk, hanem azért, hogy könnyebb legyen a hardver kezelhetősége és illeszkedése egy adott kőrnyezethez, jelen esetben a számítógépedhez.
A VGA kártyád CD lemezéről is (ha még nem tetted meg) fel installáltad a drivereket?
Ha nem, akkor azt is tedd meg, és persze nem árt a frissítéseket (minden hardver és szoftver elemeken) is végrehajtani.
Ezek hiányában, ne várd el, hogy mindened "tökéletesen" működjön.Nem várhatod el, hogy egy Rolls-Royce-ba szerelt Trabant motorral Forma 1-et nyerjél!
-
B-L-A-C-K
titán
Megjött a Samsung 2493 moncsim doboza eszméletlen gatyi rosszabb mint egy banános doboz... De ami benne van nagyon király...
Pixelhiba nuku, fénye nagyon errős szolizni lehett vele...Játékról és fimről majd késöbb mondok infót mert most 6600GT vga-val nyomom vele, ami semmire se jó full hd felbontásban csak netezni max de holnap jön egy jobb, de eslő benyomásra csak ajánlani tudom mindenkinek....
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! Monitor vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni. Egy 22 colos monitorra gondoltam.
Megnézetem a PH tesztjeit és ők a samsung 225bw ajánlották. Szétnéztem, hogy mit lehet még kapni ilyen áron és hát a samsungnak van egy jópár modellje. A 2253bw sem tűnik rossz választásnak. Ti mit vennétek 65-70-ből? LCD TFT? Az 5ms elég játékhoz?
A widescreen jobb cad-es tervezéshez mint a megszokott képarány? -
L4mie
veterán
válasz SalvadorLynx #8542 üzenetére
csak annyit tudok, hogy enkem 12 ms es em van éppen és ez is bőven jó. az 5 biztos Super
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
old_artist
addikt
válasz SalvadorLynx #8542 üzenetére
Igen, a widescreent nagyon jól ki tudod használni CAD tervezésnél, sőt még előnyödre is válik, ha abban gondolkozol, de akkor mindenképpen S-PVA panelos legyen.
Viszont ezt a FullHD-t nézted már 22'-osban S-PVA panellal (6ms g2g) 75-90e között az ára, és kimondottan CAD-ra, games-re, DVD+filmre nagyon-nagyon kiváló, "best-buy"?!?!Félre ne érts, a Samsung 225bw is jó, de az TN panelos!
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Megjött a monitorom, samsung 2243BW monitorom [link].
Eddig nagyon tetszik (philips 19" tft-röl váltottam), nagyon szép élénk színei vannak, bár alpbol a kék elég magas, szoval érdemes belenyulni..
Külcsinre- elég massziv forgatható, dönthető, mgasságállítós talpa van (pivot is van), a tappancsok nagyon fixen tapadnak az asztalhoz. Nekem az a keskeny matt fekete káva jobban bejön mint a fényes.
Betekintési szöge jobb sokkal mint a réginek, nekem megfelel..Bevilágítás viszont van sajnos, alul-felül vékony világos csík, csak film alatt látszik, én aztmondom h belefér...kárpótolnak a méretei mozizásnál
A "gombok" monitoron kicsit neccesek > érintésérzékeny, és a feliraton kivül semmi (pl: kidomborodás) nemválasztja szét őket.. sötétben lámpát kell kapcsolni.. vagy saccra nyomkodni de ami kárpotol, hogy minden beállitás a winböl a samu saját driverével lehet állitani, szoval a "gombokat" nemnagyon kell használni.Ha esetleg van valkinek ien monitora,és bevan kalibrálva megosztá velem a színprofilt, és az RGB,Kontraszt/fényerő, stb beállításait? köszönöm előre is.
Egyéb kérdés... eddig analog bementes monitorm volt, ezen van DVi is, ezzel kötöttem össze a géppel (ATI 1950pro van), mivel jobb ez a felület, mint a régi analog?
eddig nekem annyi difi van, hogy ez a kábel rövid..a régi monitorom helyére nem ér el..szerezhetek be valami hosszabbat...2m biztos kellen. -
B-L-A-C-K
titán
válasz old_artist #8546 üzenetére
Az én monitoromon már van hdmi is szerinted szebb lenne vele a kép vagy ugyan oylan mint dvi-vel, sajna nem tudom megnézni mert nincs olyan kábelem....
-
aaaxxxy
csendes tag
Ismeri valaki a Samsung 2243NW-t vagy az LG W2252S-t? Melyik a jobb?
-
old_artist
addikt
válasz B-L-A-C-K #8547 üzenetére
Háááát, valamire ez, valamire az!
Ki kell próbálnod (és a szemednek sem fodsz hinni), viszont a HDMI-i mindenképpen DVD+film -re kiváló, már csak ha azt nézzük, hogy a digitális jelet tömörítetlenül (audió&video) a legtökéletesebben továbbítja, és összeköttetése a rendszeren belül kiváló nagyfelbontású (1080p) jelet is támogat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest