Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz trisztan94 #9095 üzenetére

    Igen, tudom, mire való a Jekyll, mert párszor belinkelted, szerintem többen is megnéztük. Statikus oldalak legenerálására való.
    Olvasd el még egyszer a kérdését, azt kérdezte, most mit tanuljon, ami hasznos, nem azt, hogy miben tudna a leggyorsabban blogolni (ergo szerintem te értetted félre a mondandóját). Tehát fejleszteni szeretné magát. Ebben meg túl sokat nem segít a Jekyll. Biztos jól használható egy spórolós - akár saját - szerveren, ahol még PHP és MySQL sem fut, erőforrás igen csekély, és csupán HTML-oldalakat tud valaki kiszolgálni, vagy valami tényleg egyszerű bemutatkozó oldalhoz, esetleg olyan jellegűhöz, mint a GitHub oldalak (amire használják), ahol a többmillió oldalnál már nagyon nem mindegy az erőforrás-használat, meg úgyis ritkán van update-elve, plusz dinamikus tartalom nem nagyon generálódik belőle megjelenítéskor, de normál környezetben (de akár osztott tárhelyen, ahol eleve van PHP, MySQL), főleg munka céljára túl sok lehetőséget nem kínál. A lényeg: ha valaki nagyon tudja, hogy tényleg ez kell neki, mert valamilyen okból meg van kötve a keze, használja, de amíg valaki fontos dolgokat akar tanulni, elmélyíteni a tudását, addig szerintem teljesen felesleges a használata. Nem elvenni akarom a kedvedet, csak reagáltam a kolléga kérdésére, amire sztem ez a Jekyll most nem jó tanács.

    "PHP-ba annyira nem ment még bele, és ha az ember nem akar CMS-ezni, de mégis blogolni akar, akkor ez a legjobb választás."
    Szerintem ha csak az írások megjelentetése a cél, addig jó választás egy blog.hu-jellegű aloldal átmeneti használata is. ;] Ahhoz meg aztán Ruby sem kell.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák