- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Aktív témák
-
ssolitude
őstag
válasz Nyugdíjas #2864 üzenetére
Most nézem, ez tényleg 15cm. (Megjegyzem: műszaki ember milliméterben beszél. Tehát 150-es cső).
Na olyanról még nem hallottam. De ha nem létfontosságú hogy réz legyen, akkor alumíniumot tudok, kb 3mm falvastagsággal, olyan150 körüli átmérővel. Ebben a méretben csövet venni megint az extrémsportok körébe tartozik.
Vagy műhanyag.''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
belaazallat
addikt
válasz Nyugdíjas #2864 üzenetére
Hali!
mondjuk ez kb egy 3,5 literes tartály kazán lemezből. Amikor még csináltattam, nagyon keveset tudtam a vízhűtésről.
mod: link kimaradt!
[link]
[Szerkesztve]"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
vlcvlc
tag
válasz Nyugdíjas #2872 üzenetére
R.Zoli: Dobtam egy privit a radival kapcsolatban, ha el tudok menni érte holnap akkor dobj légyszives egy választ címmel meg kb időponttal.
Nyugdíjas:
Nekem egy 40 centi hosszú, 64mm belső átmérőjű 2mm falvastagságú réz cső a tartályom
Most majd csinálok másikat, de az is ilyen lesz, csak máshogy lesznek elrendezve a ki és bemenetek.
Szerintem anno túl közel raktam a visszatérő csövet a kimenőhöz.
Fekete zománc vagy vmi hasonló festék mennyire fogja vissza a csőnek a hőleadását ?
R.Zoli: Dobtam egy privit a radival kapcsolatban, ha el tudok menni érte holnap akkor dobj légyszives egy választ címmel meg kb időponttal.
Nem tudja valaki Bronzker nyitva van szombaton ?
[Szerkesztve]http://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
vlcvlc
tag
válasz Nyugdíjas #2877 üzenetére
Bronzkernél 2006 február 5500 + áfa volt akkor métere. most lehet vagy a duplája...
Vizszerelő ismerősöm meg ingyen forrasztott rá 3 csonkot, meg az aljára és a tetejére egy egy 2mm vastag réz lemezt...
Én nem a tetejére teszem, hanem egyelőre a ház jobb oldalához rögzitem hátra, előtte meg majd a radi.
Aztán később csinálok neki egy külön kis dobozkát olyan zalman reserator 2 félét radival együtt csak jobbat.
[Szerkesztve]http://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz Nyugdíjas #3102 üzenetére
Nagyon szépen köszi! Igazából az előbb, amit belinkeltem, nem tudom, hogy azt így kitben árulják, vagy a boltban pakolták össze külön darabokból.. Mert az utóbbi jobban hangzik Na mindegy, ezen még gondolkoznom kell, de szép lassan el fogom kezdeni valahol
Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
R.Zoli
őstag
válasz Nyugdíjas #3422 üzenetére
Örülök ,hogy ilyn tágtűrésűek vagytok...Engm rohadtul zavarna bármilyen 12 centis venti 1000 RPM felett...Márpedig ezek a ventik a tápokban ilyen melegben erősebb konfignál lazán 1000 RPM felett mennek...Ha titeket ez nem zavar , örüljetek neki ,szerintem elviselhetetlen... Főleg éjjel ha 7/24-ben megy a gép...
-
iCeAgE
tag
válasz Nyugdíjas #3716 üzenetére
Nyugdíjas:
Lett volna egy kék szin, de az nálam egy idő után kivilágosodott, ezért a Tied is fekete lett.
Reac^:
Pontosan melyik?
(LGA-ra emlékeztem , de nem okoz problémát másikat gyártani (hétvégén lesz rá időm))
lpc:
idő: A talpon ill. a tetőn 5 órát (4.5+0.5) dolgozik a gép.
ár: 16k
G kód: Régebben kézzel pötyögtem be, mostanában CAD/CAM, mindent gépekkel.
[Szerkesztve]gondolkozz.com
-
szacsee
nagyúr
válasz Nyugdíjas #5003 üzenetére
Hali!
Nekem nincs vízhűtésem, csak kóstolgatom a témát, viszont ötletem lenne, a nagyok meg megmondják jó-e.
Amit idáig hallottam, láttam, az a következő:
- a tartály a szivattyú elött legyen (aszngyák kezfőknél jó, mert a szivattyúba egyből belefolyik a víz
- a szivattyú a radi elött legyen, hogy a hőjét ne adja át másik komponensnek
- a két kör ''ellenállása'' ugyanakkora legyen
- kétkörös rendszernél a radiátor is két körre legyen osztva
Ezek nem tudom mennyire helytállóak, viszont ha igen akkor én így csinálnám:
D5 - eloszó- 2 radi - 2 kör - tartály (vagy a tartákyba tennék 2 10-es bemenő csonkot és egy 13-as kimenőt, majd a szivattyú, vagy 2 tartály) - szivattyú.
Vélemény?
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest