Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz szabifotos #1659 üzenetére

    Nincs gond szerintem azzal, hogy kezdőként az ember még nem a véglegesnek gondolt szerszámparkot akarja megvenni, hanem kisebb beruházással indul, tapasztalatot gyűjt és idővel meglesznek majd a profi szerszámai. Amiket írtál és ajánlottal nyilván ezek még nem azok. :)

    A jó szerszámok, műszerek szinte örökösek, megbízható adatokat szolgáltatnak és ami a legfontosabb: az életedet is rájuk bízhatod. A napi használatos cucokból csak ilyet érdemes venni. Ha egy nap elején, közepén egy szerszámod elromlik és emiatt bukod azt a napot... akkor megtudod, hogy milyen drága is volt az, ami olcsó.

    Pl.: Egy automata blankolónál jó minőségű, cserélhető pengés a tuti. Ha a nap elején veszed észre, hogy azt a kábelt már nem viszi, vagy törik/görbül a szerszám tőle... akkor csinálhatod az egészet kézzel.

    Ha kiderül egy multiméterről, hogy érzékeny a zavarokra, vagy a nap közben egy elektronikai lökéstől, falsch' értéktől meghal, mert nincs benne profi védelem az ilyen esetekre.

    Ha nehezen bemenő csavaroknál a kezedben egy csavarhúzó feje lenyalódik' és a nap folyamán nem lesz jó csavarozásra stb... Rosszabb esetben a csavart is tacsra vágja, amit onnantól se ki, se be....

    Amikor megbízható két vezetékes, több funkciós vezetékkeresőd hiányában az általam csak csipogónak mondott értintésmentes néhány dolláros cucc meghal, mert leesett a földre, vagy csak úgy általában ennyi.... akkor rájösz, hogy az ilyen csipogó csak egy okos kiegészítő cucc, de a profi, bevált és robusztus technikát nem helyettesíti.

    Amikor szétreped a műanyag szerzámosládád és őlbe kell bevinned benne cuccaidat a megrendelőhöz.

    Ha megkapik egy UTP-s krimpelőd és már nem rögzíti rendesen a dugókat rá és kombinát fogóval próbálsz még rányomni, mert aznap még vagy 1-2 tucat ilyet krimpelned kellene.

    Ha a hengeres blankolód belevág egy adatkábelbe (koax harisnyát, vagy UTP ereket sértve), de már eleve rövid volt és így nincs elég kábel, azaz lekukáztad végleg a kábelt vele.

    Amikor kezedben leég a vésőgép. Amikor nem tudsz átfúrni egy betonfödémet, mert pl. gép vagy furószár minősége ezt nem engedi...

    ... és itt most kb. abba is hagyom. Tehát első körre, tapasztalat hiányában nem gond, ha kínai filléres cucokkal kezdesz, de idővel úgy kell pénzt keresned, hogy teljen Wiha, Knipex... és más tartós márkákra. :R

    Szerk: vagy bármire, ami tapasztalatod, kollégák... ajánlások.... alapján nem okozza a fenti eseteket és minden téren megbízhatóak.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák