Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • admin.ruky

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy TP-LINK TL WR1043ND routerem van...

    Ha eredeti firmware-t használok akkor van NET meg minden, ha OpenWRT-t teszek rá akkor nincs NET.

    TV-s kábelmodemen kapom a NET-et, DHCP-n kapja az eszköz a szükséges adatokat (ip, mask, átjáró, dns)

    A Szabi okosítási leírását használtam és először volt NET. Kicsit csodálkoztam is, hogy nekem nem kellett beállítani vi editorral az /etc/config/network file-t mert működött, volt NET és telepítettem is ezt azt, pl mc-t. Pár dolgot kipróbáltam, majd visszatettem az eredeti firmware-t, azután ismét az openwrt-t, de már nincs/nem volt NET elérés. Arra lettem figyelmes, hogy az eredeti firmware alatt a LAN és WAN interface-ek külömböző MAC címmel rendelkeznek. Egészen pontosan csak az utolsó fél byte-ban térnek el, ameddig openwrt alatt a LAN és a WAN interface-ek MAC címei azonosak.

    :F
    Még elég kezdő vagyok, de azt tudom, hogy a szolgáltatóm 3 óránként új IP ad MAC alapján. Úgy gondolom, hogy azért nincs NET elérésem openwrt alatt mert azzal a MAC címmel amellyel a router interface-e DHCP-n adatokat kér, nem kap.

    Jól gondolom?

    És mi lehet a megoldás? Azt már próbáltam, hogy a WAN interface-hez luci-val hozzá adtam a megfelelő MAC címet, újraindítottam a modemet, de nem így sem működött. Ezért vissza tettem az eredeti firmware-t és így műxik.

    próbáltam képet készíteni, hátha így érthetőbb
    kép

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák