Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orkester

    senior tag

    válasz PindurAnna #3111 üzenetére

    Átvittem Gyálra, mert ott 3tól volt rendelés és arra a bizonytalanra, hogy mikor ér vissza az itthoni doki nem bírtam várni. Biztató volt a weboldalukon, hogy a fejlécben van tengerimalac. Nem tudnám megmondani egyelőre, hogy jól tettem-e, mert nagyon szenvedett a malacom. :O Viszont jelenlegi állapotában az altatásba lehet belehalt volna.
    Kapott 2 hatalmas fecskendőnyi infúziós oldatot, amik nagy dudorokban nyomták a bőrét, amíg szép lassan szét nem terjedtek. Kapott 2 kisebb szurit, azok valamilyen egyéb valamik voltak. Vágtak a metsző fogaiból...hát, tényleg nem voltak rövidek, de szerintem még éppen jók voltak. Ebben a fog kérdésben kicsit úgy érzem úgy gondolkoznának, mintha lenne egy szabvány fogméret a tengerimalacokra és ha más akkor vágni kell. Most úgy voltam vele vágja, mert foggal sem eszik akkor mindegy, így legalább könnyebb lesz megtömni és ugye hátha igaza van...
    Ő is átnézte a hátsó fogait, szerinte túl vannak nőve és azt piszkálja, azért nem tud normálisan enni (akkor a metszőkkel mi volt a gond? :U ), az itteni orvos szerint egyik foga sem volt túlnőve. Na így legyen okos az ember és tudjon helyesen dönteni a malac sorsáról.
    Megjegyzem a gyáli doki talán többet találkozott már tengerimalacokkal, de lehet csak be akart mutatkozni, mivel először látott. Ellenben le lettem szólva, hogy borsópelyhet adok Nekik, mert a hüvelyes zöldség nem éppen malacnak való. Érdekes, a többi malacnál soha nem volt ilyen gond.
    Na és a végére a patthelyzet...kicsi a metszőfoga, etetni kell (ez legyen a legkevesebb), na de ha a hátsó miatt nem eszik akkor továbbra sem fog. Azt mondta az állatorvosi egyetemnél le tudják csiszolni a hátsókat, de mivel altatni kell, csak majd ha jobban lesz. Viszont ha nem tud enni, nem lesz jobban. Ha ilyen állapotban altatják el, kb. 4,5 évesen kicsi az esélye, hogy túléli. Most hagyom pihenni, este etetéskor talán már több minden kiderül, de bármennyire is optimistán állok hozzá, szerintem pont ugyanúgy nem fog tudni rágni.

    PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!

Új hozzászólás Aktív témák