Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
"Rengeteg még a nyitott és tisztázandó kérdés a sokaknak áremelést jelentő új rezsiszabályok körül, de a kormányzat azt ígéri, külön operatív törzs vizsgálja a még rendezendő kérdéseket." - Ennyire átgondolatlan és ostoba kapkodást. Volt rá 12 évük, hogy felkészüljenek a következő energiaválságra. Nem tették meg.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz vizslakutya #94032 üzenetére
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz Agyasima #94098 üzenetére
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény a csendháborítást is felsorolja: „Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.” Az indokolt zaj nem képezi szabálysértés tárgyát akkor sem, ha a zajkibocsátás meghaladja a környezet tűrőképességét. Ilyen a lakásfelújítás, munkavégzés, kárelhárítás okozta zajterhelés.
Szegeden 2018-ban lépett hatályba a legfrissebb zajrendelet, ami a „magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó tevékenységekkel” is foglalkozik. A rendelet, ami az önkormányzat honlapján is megtalálható, azt mondja ki, hogy ilyen tevékenységet hétköznapokon 7–20 óra, hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 19 óra között lehet végezni. Kivétel az azonnali hibaelhárítási, rendkívüli kárelhárítási és balesetveszély elhárítására irányuló munkavégzés, ami ettől eltérő időpontban is végezhető.
Aki a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet fenti rendelkezéseit megsérti, az megsérti a közösségi együttélés szabályait is, és 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. A társasházaknál érdemes elolvasni a házirendet is. Előfordulhat, hogy az olyan cselekményt is tilt, ami az önkormányzati rendeletben nem szerepel."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz SirRasor #94639 üzenetére
Ha az erőforrás kezeléssel van gondod az újabb verzióban, akkor a kulcsszó: debloater.
Rengeteg youtube videó található erről. A windows10 verziókból ráadásul egyedi telepítőket is tudsz készíteni, amiből minden számodra felesleges dolgot kigyomlálhatsz.
Youtube keresőben beírod, hogy "your own windows" és például NT lite segítséget is feldob."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
Foglalkozik valaki műanyagnyomtatással itt a topikban?
-
Rawulf
őstag
válasz attilav2 #94826 üzenetére
Jobb, ha egy villanyszerelővel megnézeted.
Ahova én költözöm év végén (panel), ott nem volt földelés és ALU kábelek mentek.
Az alu már csak a lámpáknak maradt meg (átmenetileg), de földelve lett minden és az új konnektorok réz kábelt kaptak.
Elektromos irányból villám védelem és FI relé is telepítve lett. Biztos ami biztos.
Egyébként az összes kismegszakítót (dobozzal együtt), kapcsolót és konnektort ki kellett cserélni, mert mind vacak állapotban volt már.
Még az ősrégi kaputelefont is cserélni kellett.[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #94846 üzenetére
+ magassarkúban
-
Rawulf
őstag
Ma az Árkádban járva, olyan a látvány mintha nem lenne semmilyen válság.
Tömött parkolószintek és rengeteg ember."Please state the nature of the medical emergency!"
-
-
Rawulf
őstag
válasz quailstorm #95020 üzenetére
Azért ha látnád mennyi magánember esik pofára laptop vásárlásnál, amikor a procin kívül már lassan a memóriát is beleforrasztják a laptop alaplapjába, aztán megy a csodálkozás, hogy nem lehet fejleszteni a gépet és lassú.
Egy ismerősnek az volt a szerencséje, hogy az integrált Celeronos HP laptopja úgy volt kialakítva, hogy más donor szériából át lehetett szerelni az alaplapot és a hűtést."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz SirRasor #95047 üzenetére
Elég nagy szórás van az M2-es SSD-k sebessége között.
A legalapvetőbb, hogy ne SATA szabványos legyen az az M2, hanem PCIe és lehetőleg NVME minimum 3.0-ás legyen az a PCIe.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy a fórumokat bogarászva a (global) C-STATE bios opció csinál furcsaságokat sokak gépénél."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz vizslakutya #95226 üzenetére
Én Ubuntu-n lecseréltem a gnome-ot XFCE-re o'szt jó napot! Mondjuk ahhoz a procihoz én is inkább Mint-et tennék fel. Egyébként miért akarsz 32bit-es operációs rendszert? Az a proci elvileg 64bites.
-
Rawulf
őstag
válasz sarkanyolo2 #95412 üzenetére
bocs, de ezt a ziccert nem tudtam kihagyni:
https://youtu.be/B-lc70Mjp-U?t=249"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz Stylewars_kp #95666 üzenetére
Domex? JYSK? Habár a Jysk minőségével az utóbbi időben nem vagyok megelégedve és inkább IKEA facebookos szegedi futár látatlanban a Jysk helyett.
Egyébként google maps-on a "szőnyegáruház" kulcsszóval lehet találni cégeket."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz szabzoltan1 #95673 üzenetére
-
Rawulf
őstag
válasz Stylewars_kp #95678 üzenetére
Utóbbi időben a Möbelix összességében szerintem és anyám szerint is jobb, mint a Mömax, pedig elvileg ugyanaz a tulajdonos. Mindkettőben vásároltunk az utóbbi évben párszor és a Möbelix kiszolgálása sokkal jobb volt.
-
Rawulf
őstag
válasz lorcsi #95737 üzenetére
Majd akkor lesz normális ár, ha vége lesz a háborúnak a szomszédban és kipukkan vagy legalább leereszt az ingatlan lufi.
Az egyik kereskedővel beszélve, például ők is Ukrajnából hozták annó a beltéri ajtókat és laminált padlókat, amikor még normális árak voltak."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
Rövidtávú, suttyó, vakon a kútba ugrás lesz az akkumulátor gyáraskodás.
Nem csupán lítium és víz, de az egyéb alapanyagokra is gondolni kellene, mint mondjuk tudtommal pl. a kobalt.
Aztán, amikor jól ez ügyben is el lesz adósítva az ország és mondjuk berobban a piacra a nátrium-sóoldatos technológia, akkor az egész "jövőbe ruházás" megy a kukába.
Egy idegen civilizáció helyében biztos nem engedném, hogy ezek a földiek elhagyják a naprendszerüket, hogy más világokat is szétb**********nak..."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz szabzoltan1 #95874 üzenetére
Én azt javaslom, hogy inkább vegyél egy külső keretet és ahhoz egy ssd-t bele, mert az egybeépítettek kevésbé megbízhatóak. Külső keretből létezik sata3-as, m.2 sata és m.2 nvme (pci-e) verzió is.
-
Rawulf
őstag
válasz totya694 #95877 üzenetére
Két kezemen sem tudnám megszámolni, hogy mennyi bedöglött külső vinyót láttam, ami egybeépített volt.
A legszebb az volt, amikor a nagyker kicserélt egyet, mert még 2 hónap gari maradt rajta, de a csere külső vinyó wd gyári javított volt, ami 3 hónapot bírt ki és arra már azt mondta a nagyker, hogy "így járt, a gari meg le-"."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz lorcsi #95899 üzenetére
RS Components -nél biztosan van, de ők nem kiskereskedők.
-
-
Rawulf
őstag
válasz Gergello #95903 üzenetére
Én amikor rendeltem ezt-azt RS-től, voltak problémák, de mindet orvosolták, vagy visszafizették. Persze én rendelés előtt tételes ellenőrzést kértem, hogy valóban minden készleten van-e.
Az a tippem, hogy az ő raktáraik környékén is "repkednek szarkák"."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz Bogyi007 #95928 üzenetére
Az országos szabályokat nem írja felül a helyi, csak ha országosan adnak rá lehetőséget.
Ez ugyanolyan, mint amikor Deszken szájkosarat vártak el a kutyasétáltatáshoz, de országosan felülbírálták és csak a póráz maradt meg."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz martonx #95951 üzenetére
Például az én alaplapomban ha a második m.2 slotba pci-express ssd-t (nvme) teszek, akkor a 6-ossal jelölt PCI-express slotba nem tehetek semmilyen kártyát, de ha sata m.2 ssd-t teszek bele, akkor a Sata5 és Sata6 portokra nem köthetek semmilyen eszközt.
Egyébként pont az nvme ssd-k miatt adtak már ki nem egyszer bios frissítést az alaplapokhoz.
Sajnos egy típuson belül is lehetnek eltérő SSD-k attól függően, hogy milyen alkatrész (memória/vezérlő) van a gyárban.
Egyébként tixem leírásából is látszik, hogy még az sem mindegy, hogy milyen processzor van az alaplapban![ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
"Imádom"az apróbetűs részeket az alaplapi leírásokban. Én már azon is felbosszantom magam, amikor még a BIOS frissítést is megkavarják azzal néha, hogy nem teheted fel egyből a legfrissebbet. Gigabyte csinált ilyet az AMD X470-es alaplapoknál például.
Egyébként most, hogy átfutottam az árukereső árakat, eléggé egyértelmű milyen SSD-t vennék most, M.2-es PCI-express NVME típusra lenne szükségem:
Gen3-as típusokból: ADATA XPG SX8200 PRO vagy ADATA LEGEND 750
Gen4-es típusokból: ADATA LEGEND 850 vagy ADATA LEGEND 960[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz totya694 #95961 üzenetére
SSD-k nagyon érzékenyek az áramingadozásra és a tápegység minőségére.
Legalábbis az ismerőseim közül azoknál döglött eddig SSD, akinek o'cso'jani tápegységgel adták a kraftot az eszközöknek.
Illetve ADATA is túl sok fajta típust árul és itt jön az, hogy márkahűnek nem szabad lenni.
Kingston A400-ból több rosszal is találkoztam. Nálam is van egy, ami csak teszt telepítésre alkalmas, mert igencsak panaszkodik már és a diagnosztika szerint kukázni kellene már (CrystalDisk info nagyon csúnya képet ad róla).
Másik ismerősnél az alaplap csere után kezdett chkdsk hiba + kék halálba a gép. Kiderült, hogy a sata adatkábel mégsem bírja a sata3-at, de az előző alaplap nem tudta a sata3-at és akkor még nem volt gond. Szerintem sokan egyből gariztatni akarták volna az SSD-t, pedig sata kábel csere után semmi gond nem volt vele és SSD diagnosztika sem jelzett hibát.
Egyébként nagyon zavaró, hogy össze-vissza sebességekkel lehet találkozni.
Például m.2 pci-e gen4 ssd-knél van olyan amelyik piszok gyorsan olvas, de lassan ír, stb...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest