Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz veze #13511 üzenetére

    Okés, azért "tételezzük fel", hogy adott egy ember, akinek van tanult szakmája, ami esetleg közepesen kurrens is, jó melós, 5-6 éve egy helyen melózik, megbecsülik, keres egy közepeset, ami Szegeden mindenféle válságra hivatkozva legyen 85 ezres nettóban. Ha dolgozik minden hónapban, és nem veri el a pénzt, ennyiből meg lehet élni saját, örökölt házban, lakásban, ha már két ilyen ember él együtt, talán még félretenni is tudnak. Amint a lehetőségek szűkülnek, esetleg átteszik 4-6 órába, elgondolkodik, hogy váltani kellene, körülnéz. Ha a közelben nincsen másik meló, lép 2 várossal arrébb, lép Pestre, lép külföldre. Ezt meglépheti a ház eladásából, hitelből, akárhogy, olyan elég kevésszer sikerül, hogy semmiféle megoldás nincsen.

    Aztán vannak azok akik se jól nem keresnek, se saját házuk nincsen, se tehetségük, se lehetőségük nincsen lépni, most velük mit kellene kezdeni, hiszen valakinek itt is kell dolgozni, még ha minimálbérét is? Ők lesznek azok akik maradnak és csinálják a melót. Ha ketten vannak, már valahogy csak megvannak. Egyébként meg akkor minden harmadik ember földönfutó lenne, ha ez így lenne.

    Fordítsuk meg: Ha én lennék olyan helyzetben, hogy nincsen félretett pénzem, és valamit sürgősen tennem kellene, különben baj lesz, (és volt is így nagyon régen, tehát részemről nem légbőlkapott és nem életszerűtlen a dolog) én biztos elindulnák az alapoktól, szerény, takarékos módon élnék, megpróbálnék a céljaim érdekében minél gyorsabban, minél jobban előre jutni.
    Én azt mondom, se ma se holnap nem késő másképp csinálni, csak javasolni tudom az aláírásomat. :D
    Volt olyan, mikor a napi 8 óra meló után még máshol melóztam 3-4 órát, aztán a szabadságot azért vettem ki, hogy máshol melózhassak, hét közben 12 órák, hétvégén még 8-10 órák, nem volt olyan hogy szabadnap, meg pihenés. És mégis élek, én se haltam bele, más se fog, de nem a munkaügyi központban kell érdeklődni, ez egyértelmű.. Nekem voltak céljaim, fontosak voltak, igyekeztem megvalósítani őket....

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák