Hirdetés

Aktív témák

  • regvoltrossz

    tag

    válasz SirRasor #44105 üzenetére

    Az alom egy 10 kilós csomaggal a Tescoban 500-1000ft között van márkától függően. A Tesco gazdaságos a legolcsóbb, és az is jó. Egy hónapig nálam kitart egy felnőtt macskánál.
    Macskaeledelből pedig érdemes figyelni a multik akciós szórólapjait, és amikor akciós, akkor venni egy-két kartonnal. Ezt is ki kell tapasztalni, hogy melyiket eszi meg leginkább. Az enyém például a szárazat nem eszi, csak ritkán és keveset. A nedves konzervet szereti, leginkább a halasat és a pulykásat. A macskás fórumok szerint érdemes néha kiegészítőnek venni neki szárított halat és ilyesmit, mert táplálóbb mint az eledel. Egyébként ha kiskorában rászoktatod a konzervkajára, akkor nem nyúl az emberkajához. Legalábbis az enyémet hidegen hagyja az ilyesmi ami akkor a legérdekesebb, amikor hazaérsz éjjel a melóból, és elfogyott a macskakaja, de mivel a maradékot nem eszi meg, így kénytelen vagyok elmenni macskakajáért az éjjel-nappaliba :)
    Lehet kapni macskafüvet, ha nem akarod, hogy lelegelje a virágokat. Nálam mondjuk kijár az udvarra így erre nincs szükség.
    Amúgy nem voltam macskarajongó véletlenül lett macskám. Az úgy volt, hogy a társasházunk udvarára rendszeresen bejártak kóbor macskák, és mivel nem bántottuk őket jól érezték magukat. De a kóbor macskák ugye jönnek-mennek, így aztán mostanában nincsenek kóbor macskáink. Kormos viszont a tesójával együtt itt született. Amikor előhozta őket az anyjuk, akkor persze mindenki dédelgette, simogatta, etette őket, majd azt vettem észre, hogy már csak én törődök velük, így lett macskám. Tesóját sikerült elajándékozni egy másik alsóvárosi családhoz, Ő viszont itt maradt. Hogy a lakásomat kisajátította, az neki természetes volt. Sokszor észre sem vettem eleinte, hogy belógott. Így lett belőle egyszerre kinti és benti macska. Okos egyébként, mert télen nem nagyon akar kimenni, nyáron viszont inkább kint van, mint bent. Három éves lassan, túl van egy-két fialáson, de sajna eddig valami miatt nem igazán maradtak meg a kicsik. :((( Most úgy néz ki, hogy nincs gond, ezért is írtam, hogy ha minden a legjobban alakul, akkor olyan 4-5 hét múlva tudok adni ajándékba kiscicát. Szeretnénk ivartalanítani ha felnőnek a kicsik, de Szegeden iszonyat drága a lánymacskák ivartalanítása. Valószínűleg Vásárhely, vagy Makó lesz ebből, mert ott 6-7ezerből megvan a dolog, míg itt, általában 15-20 ezerbe kerül :Y (Februárban volt akció 18 helyett 15 ezerbe került volna az ivartalanítás.) Nem igazán értem, hogy miért kerül Szegeden két-háromszor annyiba ugyanaz, mint ami20-30 km-el arrébb sokkal olcsóbb..

    Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

Aktív témák