Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm a tesztet! Tényleg korrekt, minőségi darab az áráért, Dolby Atmos-al, azért teljesen komoly “sorrund” hangzást tud. Érdemes kipróbálni.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Busterftw
addikt
Sajnos visszalepes a Nova szeria ar/erteket nezve.
Nekem Arctis 7 van es tervben volt a 2021 vegen megjeleno 7+ra valtas, hiszen lett USB-C es nagyobb akku.
A Nova 7 a design eltekintve nagyon hasonlo az Arctic 7+el szemben, viszont a Nova 7-nel kevesebb az uzem/akkuido, mindezt dragabban.
Mas tesztek alapjan a mikrofonnal nem tortent elorelepes, sot egyes szituaciokban meg rosszabb is lehet.Aki egy ilyenen gondolkozik, jobban jar az Arctis 7+al, persze ha arban is annyival olcsobb.
Eselyes, hogy lassan inkabb dragabb lesz mert nem tartjak meg a piacon.[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Nagyon agyalok rajta, hogy ezzel váltsak ki két vezetékes fejhallgatót, egyik a céges laptopra van kötve, a másik a gamer PC-re. Egy ilyennek meg tudnám oldani hogy BT-n a laptophoz, wireless adapterrel a PC-hez csatlakozzak. Az egyetlen hátrány a töltés lenne. De azt már a konzolos headset-nél megszoktam.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Busterftw
addikt
Nem teljesen igaz, ezert is irtam miben nem jobb.
Szamomra ami fontos wirelessnel az uzemido, USB-C meglete, illetve mikrofon/hangzas.
(illetve hogy nem bor/mubor a boritas)A hangzas szubjektiv, Engine-ben rengeteg opcio/profil van, a mikrofon pedig legjobb esetben is ugyanugy teljesit.
Tehat USB-C kivul van a rosszabb uzemido, tehat miben jobb, a design?
Esetleg meg a Bluetooth-t tudom felhozni.De mondom, ar kerdese, itt spanyolban akar 60-70 euro is lehet a 7+ es a Nova 7 kozott.
-
Kansas
addikt
PS5-tel is megy ez a cucc? Ha már azzal van fotózva a címlapon... A PS5 alapból nem támogat minden BT headsetet, sajna.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
-
Onderon
senior tag
Tavaly november óta használom az enyémet. Az első megdöbbenés számomra az volt, hogy Sonar nélkül úgy szól, mint egy Sokol rádió. Egészen meglepően rettenetes a hangja. Sonar-ral már elmegy, de még így is lapos, középszerű. Nekem azután sikerült kihoznom belőle a maximumot, miután megnéztem ezt a videót és beállítottam ennek megfelelően: [link]
A video Nova Pro-hoz van, de gyakorlatilag ugyanaz a kettő, így a beállítások tökéletesen működnek és tényleg nagyon jól szól utána.Nem tartom magam auidofilnek, telefonhoz Airpod Pro-t használok, a laptophoz eddig egy vezetékes Xiaomi Hybrid Pro-t használtam, ami a kategóriájában talán a legjobb vezetékes füles, de ezekhez képest a Nova 7 rettentően silányan szólt, a beállításig. (Szeirntem a Xiaomi-t azóta sem veri, de legalább megközelíti). A Sonar-nak azon kívül semmi értelmét nem látom, hogy nélküle nem szól rendesen a fejhallgató. Szerintem az is negatívum, hogy USB-C kábellel csak kizárólag tölt és hangot nem továbbít. A szoftvere, a GG nem látja csatlakozva bluetoothon, kizárólag kábelen, sőt most ahogy nézem, még úgy sem. Egészen hulladék a szoftvere is szvsz. Szóval vannak furcsaságai, de végül kizárólag a fent említett beállítás miatt nem küldtem vissza, szerintem nélküle használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Freeman961
csendes tag
Pont most jött meg pár napja nekem is, a 7P, tehát a PS-es verzió került hozzám, de én PC-vel használom. Egész jól konfigurálható a SW-rel, minden tökéletesen működik elsőre, nincsenek egyelőre bugok, meglepően jó a hatótávja annak ellenére is, hogy panelben használom(sok zavarjel). Nagyon minőségi az összeszerelés és a kapcsolók is. Plusz hatalmas pozitívum még, hogy kb 10 perc után konkrétan elfelejted, hogy a fejeden van, rohadt kényelmes, és a nagy akksiidő ellenére könnyű is.
Viszont sajnos későn realizáltam, hogy a PS-es verzió nem tudja a ChatMixet, hanem helyette SideTone poti van rajta, így leváltja egyből nekem egy PC-s verzió. Ha esetleg valakit érdekel PS-hez, meg is hirdettem már a PS-es verziót.
-
Kansas
addikt
Most a TV-re kötve használok egy olcsó BT-s Sennheisert(HD 250BT), nem érzem problémának a lagot, viszont ez se csatlakozik PS5-höz, de legalább dongle sincs hozzá... viszont így a TV-n keresztül nem fejhallgatóként kezeli a PS5(ergo nuku Tempest hangzás).
Viszont nem tetszik a megoldás, hogy dongle-t dugjak a kontrollerbe, egyrészt nem kicsi az a vacak, nem tudon, nem lenne-e útban használatkor, másrészt aliganem csökkenti az egy feltöltésel elérhető üzemidőt és nyilván ha wired módban használom a kontrollert, nincs is hely neki...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Busterftw
addikt
Nalam sem megy a Sonar az Arctis 7-hez, egyszeruen csapnivalo meg bar sokat fejlodott a beta ota, normalis EQ-n kell beallitani es igy stabilabb, jobb a hangzas.
Plusz peldaul Windowsnal ha van Sonar, akkor tobb hangcsatornat megjelenit, tulajdonkeppen duplikalva van a default Arctis Chat/Arctis Game.
Nova-nal is igy van?4nick8
Micsoda ervek. SteelSeries Redditre ne nezz be, mert megut a guta. -
Kansas
addikt
Pedig ebből a cikkből nagyon úgy tűnik:
"De erre is van megoldás! A headset lehetővé teszi az adatátvitelt rádiójeleken (2,4 GHz) keresztül is, amihez nem kell mást tenni, mint a mellékelt adóvevőt csatlakoztatni a számítógép, okostelefon, tablet vagy konzol kontroller USB Type-C portjába."[ Szerkesztve ]
-
evilskati
aktív tag
Gondolom Bluetooth-on visszavált mono hangzásra, ha aktív a mikrofon, de ezt 2.4 GHz-n a saját donglejével is megteszi vagy ott megmarad a stereo?
-
L3zl13
nagyúr
El nem tudom képzelni, hogy a BT SIG-nek hogy a retekbe nem sikerült évtizedek alatt olyan alapvető dolgokat megoldani mint a stereo+két irányú kommunikáció vagy a 2,4G wireless megoldásokkal összemérhető késleltetés.
Aki hülye, haljon meg!
-
KKaresz45
senior tag
Ezeket az adatokat honnan szeded? Például hogy csökkent az üzemidő a sima 7-hez képest? A referencia adatok szerint a Nova 7 üzemidedje 38 óra, akkor megy le 26 órára, hogyha egyszerre használod a bluetooth-t és dongle-t, de még így is több mint a "sima" 7-es 24 órája. (Itt jegyezném meg, hogy a sima 7-es nem is tud bluetooth-t dongle nélkül egyátalán, nemhogy egyszerre a kettőt.) Szerk.: Ez azt jelenti, hogy 38 óra vs. 24 órával nyert a Nova, több mint másfélszer annyit bír...
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
addikt
válasz
KKaresz45 #24 üzenetére
Nem a sima, hanem a frissített 7+.
Ott is van multi platform dongle, bár nincs Bluetooth.
Tesztek és beszámolók alapján olvastam hogy jobb az üzemidő.
Soundguys oldalon például a Nova 7 38 órás üzemideje 40 óra volt, az Arctis 7+ 30 órás üzemideje 71 óra lett.Tehát hiába 8 órával elvileg többet bír gyárilag a Nova 7, ha valós felhasználásban ez nem mutatkozik meg.
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Busterftw #25 üzenetére
Igazad van, azt benéztem, nem a 7+ volt az, hanem a sima. A 7+-ra az Arctis 30 órát ír.
Nekem mondjuk ez elég furcsa eltérés hogy Arctis szerint 30 vs 38, egyébként meg 71 vs 40 pont fordítva...
Rénéztem az Rtings-re, ott a 7+-ra 60 órát írnak, a Nova-ra 33-at, de ott a Nova-t úgy mérték hogy egyszerre ment az USB meg a dongle.
-
adammeyer
csendes tag
Nekem is ilyen van, szerintem is botrányosan szar a hangminőség, zenére mindenképpen. Más szempontból amúgy nagyon jó eszköz. Viszonylag kompakt, főleg gamer fejhallgatókhoz képest, talán kevésbé ronda. Játékra kellett és olyat akartam amin van wireless és bt is.
Ami számomra még orbitális magy baromság a mágneses oldalsó korongok. Egyrészt teljesen fölösleges funkció, másrészt plusz súly ami a kényelem rovására megy. Aki hajlandó 10+ ezer forintért más színű korongot venni, hogy személyre szabhassa, annak gratulálok. -
GoldhandRent
őstag
válasz
Busterftw #25 üzenetére
& #27-es válaszodra
azért a 30 és a 71 óra között van egy kibaszottnagy különbség.. ezt mérni sem kell(ene, ha így lenne)
2 naponta töltés, vagy ráérsz heti 1x..azért nem mindegy (megint mondom, ezt nem kell mérni...feltűnik)szerk.: amúgy melyik cégnek érdeke a 70 órás üzemidőt 30-nak harangozni ??
nem így kéne hirdetni ?-> akár 80 órás* üzemidő (*25%-os hangerővel, kikapcsolt világítással, kikapcsolt BT-vel, usb dongle-vel használva)[ Szerkesztve ]
-
-
Busterftw
addikt
válasz
GoldhandRent #32 üzenetére
Ket tesztelo oldal is ezt illetve hasonlo kulonbseget hozott ki.
Mi ertelme van egy szakmai forumon, merheto dolgokrol beszelgetni, ha a teszteket nem vesszuk figyelembe es eleg annyit bebofogni, hogy "az kamu nem ugy van, mert csak"?Igen, nagy a kulonbseg, ki lett merve. Nem en talaltam ki, ott a tesztelo oldalak, meg a tucat Reddit felhasznalo a SteelSeries subredditben.
"amúgy melyik cégnek érdeke a 70 órás üzemidőt 30-nak harangozni ??"
Ez nem erdek kerdese, itt inkabb garantalt minimumrol van szo.
Rengeteg tesztnel tuleljesithet egy eszkoz, ez kulonosen igaz laptopoknal, ahol irjak a 7 ora uzemidot, aztan megy az 10-et is."akár 80 órás* üzemidő (*25%-os hangerővel, kikapcsolt világítással, kikapcsolt BT-vel, usb dongle-vel használva"
Soundguys fix 75dB tesztek csinalta a merest, Rtings nem tudom.
Nem az a kerdes, hogy miert meg hogyan, csupan leirtuk mik a tenyek.
Aztan mindenki azt vesz amit akar.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
aktív tag
Nekem is ez van, nagyon elégedett vagyok vele, PUBG-ben a térhangzás is teljesen oké ha bevan kapcsolva a spatial audio a progiban.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
GoldhandRent #32 üzenetére
Én is ezt mondom hogy nehéz elhinni ilyen arányokat. El tudom képzelni, hogy mérés közben bekapcsolva maradhatott a bluetooth a Nován vagy valami egyéb anomália lépett fel. Nem lehet a kettő között ekkora különbség.
-
tixem
addikt
ez a dongle nagyon rosszul van megtervezve, mobilos használatra is ajánlják, de sajnos arra már nem gondoltak, hogy a telefont 10-ből 9 ember tokban hordja, a csatlakozó pedig passzentosan úgy van megcsinálva, hogy tokban lévő telefonba/tabletbe akármibe nem megy bele rendesen, így minden alkalommal ki kell csomagolni belőle az eszközt, vagy valami hosszabbítóba dugni a vevőt. Arctis 1 wireless-szel szívttam meg, 2 napig bírtam a kínlódást vele.
Ki akartam vele váltani a tws-t, buszon zenét hallgatni, meg a pc-n használt headsetet is, de nem jött össze
[ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Ultra ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Busterftw #33 üzenetére
sajnos a cégek nem minimumokat szoktak megosztani, hanem kb elérhetetlen maximumokat...
nem felejtették töltőn a cuccot tesztelés közben ?
(őszintén én elhiszem, hogy bír ennyit... de ez a 30 helyett 70 óra ez már rég nem mérési hiba, meg üzemi jóindulatosság.. ez több, mint 2x üzemidő.. hogyan?? hogy?? miért nem 60-al van hirdetve, ha 70-et simán elmegy ? vagy 80-al, és akkor is örülsz a 70-nek .. így ez extra vonzó, vevőcsalogató... nem hülyék a margetingen -csak gerinctelenek- általában )
nekem cloud flight van, az úgy volt hirdetve, hogy 30 óra üzemidő, kikapcsolt mindennel, kb 40% hangerőn
[ Szerkesztve ]
-
-
Busterftw
addikt
válasz
GoldhandRent #39 üzenetére
Tudsz mondani par peldat?
Elektronikai piacon nekem nem ez a tapasztalatom, mar csak azert sem mert a minimummal fedezik a cegek a segguket. Ha tobbet adnak meg az pedig specifikus korulmenyek kozott, harom csillagos aprobetus reszben irva."hogyan?? hogy??"
Kerdezd a gyartot. Amugy nem ketszeres, mert az Arctis 7+-rol van szo, ami 38 ora. -
Ha a párna olyan mint a sima 7P-nél akkor évekig jó lesz. Van fülbevalóm és szakállas is vagyok de hibátlan 2év aktív használat után is a párna. Tavaly kimostam gépben minden gond nélkül.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Busterftw #42 üzenetére
pontosan ezt írtam
"Ha tobbet adnak meg az pedig specifikus korulmenyek kozott, harom csillagos aprobetus reszben irva."
Up to 30h [1]
most nem találom mi a rizsa az [1] pont alatt, de mondom valami ilyesmi volt, hogy kikapcsolt fényekkel, levett hangerőnAll day battery life [3]
All battery claims depend on the cellular network, location, signal strength, feature configuration, usage, and many other factors; actual results will vary. Battery has limited recharge cycles and may eventually need to be replaced. Battery life and charge cycles vary by use and settings. Battery tests are conducted using specific iPhone units. See apple.com/batteries and apple.com/iphone/compare for more information.
sorolhatnám... nem egy újkeletű dolog, majdnem mindenhol találkozni ezzel
elektronikai piac azért más, mint a konzumer.. nem mondhatod a FET-re, hogy kibír 2000(ezer)V 1000(ezer)A -t 10 percig[*]
[*] nitrogénnel hűtve, meg amúgy nem is ez a FET, hanem a nagytesója amit amúgy nem gyártunk, de azzal teszteltünk, és amúgy nem is FET, hanem nagyfeszültségű kapcsolók, és az egész akkora mint egy szoba, a vezetékek meg önmagukban ujjamnyi vastagok, és azok is sodorva vannak 10 szálban-
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Artis Nova család egyik legfrissebb tagját próbáltuk ki, amelyen akár egyszerre is szólhat kétféle, vezeték nélkül érkező hang.
- Ukrajnai háború
- Milyen joysticket vegyek?
- PR-Telecom
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest