- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
American Horror Stories
season 2 finale
Ez az eredeti American Horror Story (2011) 10 évados sorozatnak a "spin-offja", az első évadról ahogy nézem nem is írtam ide, az se volt rossz de a második évad sokkal jobb lett szerintem. Az epizódok különálló horror történeteket mesélnek el és valóban nem rosszak, nekem az utolsó 2-3 rész nem tetszett csak, a többi hozza az elvárt AHS wtf-szintet -
addikt
válasz CptAdamica #65392 üzenetére
A ki lesz az apa is érdekes kérdés, akárcsak szegény Cartman esetében.
Go Gunners!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CptAdamica #65392 üzenetére
Itt az idő belenyugodni, hogy ez egyelőre egy beszélgetős sori. Lassú, nem úgy fest, hogy máris tudni lehet ki a gyilkos. Vagy, hogy van-e egyáltalán. Úgy nézem a többségnek alapvetően bejön, vagy legalábbis sokkal kevesebb komoly problémája van vele, mint a gyűrűpöckölőssel. Nekem kicsit túlságosan picsogás-közeli volt ez a rész,
de szerencsére voltak khm... történések, melyek ezt kompenzálták.a szomorkás romantilkus vonal különösen, Bár a szép tradíciójú esküvői mészárlás nem kicsit volt wtf ezalkalommal.
A parókák végtelenül cikik, az fix."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
paatrick
őstag
válasz Narxis #65404 üzenetére
Igen de GOT-ban nem volt semmi OP fegyver, csak sima emberek. Itt van egyből 4-5 sárkány, nagyon pattogni nem lehet.
Meg mint többször is elmondták eddig, az egész uralkodás alatt béke volt/van.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Aventador91
őstag
egyébként is ez egy "család" története és nem egy egész kontintensnyi családé
-
CptAdamica
veterán
válasz lezso6 #65400 üzenetére
A
nano vörös nászt leszámítva nem tudnék sok emlékezetes momentumot felsorolni a részből, de az is bénán volt rendezve szerintem. Nagyon elakarták hihetetni, hogy Daemon támadott rá a PC uralkodói ház fiára, aztán a végén csak megmutatták, hogy ki volt a ludas. Daemont se tudom hová rakni, egyik részben elküldi a sunyiba a király, másik részben ott vigyorog az asztalnál és ezt már 2x eljátszották. Persze tudom, hogy éveket ugrálunk a részek között, de akkor is nagyon olcsó János megoldás. #65402Phoen|x
Na igen, az még biztos tartogatni fog fordulatokat.#65403RetepNyaraB
Megnéztem most IMDB-n ez a rész 9.2, lehet velem van a baj, nálam eddig a Gyűrűk Ura sokkal jobb, még ha ott sem volt nagy izgalom, de tudjuk merre megy a sztori.[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
Bad Pritt
félisten
válasz CptAdamica #65407 üzenetére
A Daemonos részre:
a Lannisterek ezt csinálták nyolc évadon át GoT-ban, egyszer jópofiznak, aztán halálosan fenyegetik egymást akár ugyanazon részen belül. Engem Ser Criston jobban zavar, nem tudom hova tenni a karaktert jelenleg, egy generic szépfiúból akarnak komplex, feltörekvő legkisebb herceg karaktert csinálni, de eddig nem igazán működik. Illetve azt nagyon furcsállom, hogy habár békeidő van, de úgy hullanak a nemesek, mint a legyek, az első részben a lovagi tornán is meghalt legalább egy, Rhaenyra kisfiú udvarlója is kinyírta a neki bepofázó gyereket és most Laenor pasija is elhullott, látszólag mind következmények nélkül. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
CptAdamica
veterán
-
válasz Bad Pritt #65408 üzenetére
Ser Criston
a HotD meg nem népmese, úgyhogy ez nem fog működni, vagy legfeljebb nagyon bajosan.szerintem elég jól meg van írva. Pont ez az, hogy feltörekvő, s iszonyat nagy társadalmi különbség van közte és a Targaryen lány között, teljesen más motivációkkal, életcélokkal, Az emberek hullása ilyen közegben simán lehet következmények nélküli, ha a megölt ember nem valakinek a valakije. Laenor fiúja viszont pont ilyen, majd a következő részből kiderül, hogy mi lesz. Make Asia Great Again!
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #65410 üzenetére
Milyen közegben? Ez nem egy anarchia, fantasy középkori settingben, vannak törvényeik, sokszor említik is őket, szóval az hülyeség, hogy ennyire könnyen gyilkolásszák egymást a nagy népség szeme láttára látszólag következmények nélkül. Azt érezni, hogy a GoT közönségének akarnak imponálni a trancsírozással, csak épp az a sorozat az első évad második felétől a legvégéig egy háborút mutatott be, ez meg egy békebeli helyzet (még). Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
válasz Bad Pritt #65411 üzenetére
Lovagi tornán
Az utolsó részben lévőszerintem tök legális náluk megölni valakit. Illetve ha a királyi család tagja öl meg valakit (lásd Daemon), az szintén törvényes, hisz ők a törvény. Mivel van még baj?esküvős trancsírozás már más kategória, hisz nem senki ölt senki, nem valaki ölt senkit, hanem senki ölt valakit, tehát ott elvileg már kell lennie következménynek. [ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Aventador91
őstag
válasz CptAdamica #65409 üzenetére
criston
bele van zúgva a kiscsajba, és azért verte szét a búzát mert ő nem akar ilyen játszadozásba belemenni, hanem neki a csaj kell. és mivel a búza ment oda alkudozni vele, ezért az ő pofáját verte szét idegállapotba
még hetekkel ezelőtt elspoilereztem magamnak youtube videókból hogy mi várható, eddig 90%ban úgy történik minden mint (gondolom a könyvekből van az infó) ahogy le volt írva. -
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #65412 üzenetére
Azt gladiátorharcnak hívják, lovagi tornán nem legális megölni senkit, azért csak torna. Rhaenyra külön kiemelte pl, mikor Cristont választotta királyi őrnek, hogy a többieknek csak tornatapasztalata van. Az sem törvényes, ahogy Daemon kivégezte a feleségét, csak nincs rá szemtanú, viszont arra van, ahogy a kisfiú kifilézte az őt kifigurázó másik gyereket meg ahogy Criston péppé verte a szépfiút, de egyiknek se lett következménye, a kisfiúval nem tudni, mi történt, Criston meg szépen elsétált, hogy öngyilkos lehessen. Ebben a korszakban, békeidőben ezek a gyilkosságok hatásvadász hülyeségek, de kellenek a nézők miatt, mert ez az elvárás egy ilyen sorozattól. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
paatrick
őstag
Én alapból nem értem az elvárásokat mostanában. Mindenkinek nagyon okos jól megírt karakternek kell lenni. Mintha nem azt tapasztalnád a világban hogy az emberek fele zombi, vagy a saját kis világában él ahol minden körülötte forog. Bekapcsolod a híradót este, 500 Ft-ért megverte idős szomszédját, bekábszizva részegen okozott balesetet, vagy éppen ékszerrablás után egy 50 lóerős citromsárga autóval gondolta a menekülést.
És ezek a mi agyonszabályozott világunkban élnek, nem pedig ott ahol becsületsértésért halálig lehet kardozni és a végén még tapsolnak is a győztesnek
Ser Criston tökéletes leirata a mai világ hősszerelmeseinek
akik miután a csaj visszautasítja, lemészárolja a fél családját/iskolát/bárkit aki szembejön. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
addikt
válasz Aventador91 #65413 üzenetére
Mindenesetre a könyvben nem volt ilyesmi, ha jól emlékszem. Sőt
szegsz sem volt ser criston és házisárkány között. [ Szerkesztve ]
Go Gunners!
-
Bad Pritt
félisten
válasz Bad Pritt #65421 üzenetére
Szerk.:
de amúgy továbbra sem maga a tény zavar, hogy gyilkolásszák egymást, mert megeshetetett, hanem az, hogy nem láttuk, van-e bármilyen következménye, ergo úgy néz ki, mintha ezek ilyen szokványos dolgok lennének, közben még a véráztatta GoT időszakban sem voltak azok. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bad Pritt #65422 üzenetére
Yep. Hatásvadász belezések, föcskölősre véve, just fot fun. Nem túl hiteles megoldás. A lovagi tornának baromi lusta vagyok utánaolvasni, de mintha a lényege volna, hogy békeidőben is meg tudja mutatni a lovagság, kinek van a legnagyobb f@sza a vidéken. Nem életre-halálra, hiszen ha itt kinyírják egymást, ki marad a háborúra? Mármint nyilván volt haláleset; nem evőpálcikával kardoztak az ovikertben, de rendszerszinten ez nem reális.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
válasz paatrick #65416 üzenetére
Ja, de ki a fene akarja ugyanazt a sz**t nézni filmben / sorozatban, ami naponta jön a híradóból? Ha valamire rászánom az időt, pénzt, akkor nézzek olyasmit, ami érdemes. Ennek szinte mindig alapvető eleme a jó karakterek és a jó sztori közül legalább az egyik.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Bad Pritt
félisten
válasz RetepNyaraB #65423 üzenetére
Voltak ilyen óriás harci játékok még a középkorban is sok száz fővel, ott azért hullottak résztvevők néha véletlenül, néha direkt, de az ilyen jousting (nem tudom, mi lehet a magyar kifejezés erre) jellegű tornákon egyáltalán nem volt jellemző. Martin nem titkoltan a késő középkor és reneszánsz Angliáját vette alapul ehhez a világhoz (Plantagenet-, Tudor-korszak, a Rózsák háborúja egyértelmű ihletője volt ennek a sorozatnak), kultúrával, társadalmi berendezkedéssel, kiterjedt törvénykezéssel, amit szinte egy az egyben ültetett át Westerosba teljesen felismerhető módon.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Pitterix
őstag
Misztikus, gyengébb horror elemekkel tűzdelt, démonidézős erősen közepes sorozat. Aminek nem néztem utána és lehet nem lesz folytatása.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Laraxior
titán
Mike Tyson sorozatot megnézte valaki?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
RetepNyaraB
veterán
-
gyuromoj
veterán
Jók és Rosszak Iskolája | Hivatalos előzetes | Netflix
AZ ÉJFÉLI KLUB | Hivatalos előzetes | Netflix
DAHMER – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori | Hivatalos előzetes (2. előzetes) | NetflixPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
volandy
senior tag
A Private Affair spanyol sorozat Jean Reno, Aura Garrido főszereplésével! Szerintem abszolút nézhető egy krimi! Rengeteg akcióval!
Női James Bond nyomoz, mint Sherlock Holmes és Watson besegít neki. -
KISDUCK
addikt
S01-S02: hát az eleje érdekes volt, de már végig szenvedtem, mert érdekelt az ügy megoldása, de ez is inkább kényszer volt már részemről. Az egész olyan volt már mint egy Benny Hilles kergetőzés, simán összevághatnának egy trailert belőle hogy mindig mennek a gyanúsítottakhoz meg ide-oda ezzel a nagyszerű zenével. Az egész 2 évad színtiszta rétestészta volt a világ végéig nyújtva, ezt 1 évadba belezsúfolhatták volna és akkor még szórakoztató is lett volna. Érezni hogy a készítők egy komoly krimit akartak hogy a néző mindig ámuljon az újabb és újabb csavarokon csak ehelyett összehoztak egy <1000 perces depressziós Benny Hill másolatot.
Ez 10 letartóztatásból 5 fityisznél többet nem érdemel.
#értékelés -
nagyúr
Only Murders in the Building S01 (2021)
Köszi az ajánlást, nagyon jó kis móka lett ez 10 epizódban. Kicsit nehezen indult, időnként felvillantotta a divatos sorozat-hülyeségek egy részét (alibi-események a sztori haladása helyett, rossz epizód-végi cliffhangerek), viszont a remekül megírt és még jobban előadott karakterek addig is vitték a hátukon a szezont, aztán valahol a 4. epizód környékén beindult a főszál is, és lett belőle egy egészen szövevényes, de a végére kitűnően összerakott...
... de micsoda lett ez tulajdonképpen? Whodunit? Igen, persze, de annak nagyon sajátos. Társadalomkritika? Abból nem volt hiány. Kamaradráma? Egy kicsit az is. Szatíra? Hát az is volt benne bőven. Igazából nagyon egyedi valami lett ez a sorozat, csak annyi biztos, hogy pont az nem hiányzott belőle, amit a Hatalom Gyűrűi kapcsán kifogásolt a youtube-os ember - a készítők sok odafigyeléssel, humorral, és hát ja, szeretettel rakták össze a karaktereket, a színészek pedig nagy átéléssel tették őket elénk. Minden egyéb értéke mellett (és a hibái, időnként hullámzó színvonala ellenére) elsősorban ezért volt annyira jó nézni. 8/10.PS: nem tartom a cliffhangereket sem túlzottan érdekesnek, és főleg nem szórakoztatónak, de amibe az évad végén beültették az alkotók a nézőt... hát majdnem kidőltem a fotelből a röhögéstől. Kap tőlem egy best cliffhanger ever díjat
#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Hát az olyan volt, hogy "mi a f***om ez a ... (snitt) ja hogy úgy ". Úgy általában nagyon jó humora volt, Steve Martin a korábbi majdnem-de-nem-teljesen-sikerült próbálkozásai után úgy fest, öregkorára letisztult.
#65441 rjg : az biza' jó hír Meg amúgy ezzel a setuppal majdnem tetszőleges számú évad készíthető, mondjuk bele kell rakni rendesen az agymunkát, hogy ilyen jól működjön.
-
-
válasz Bad Pritt #65422 üzenetére
HotD
Ja, értem, csak ugye lehet szimplán csak nem mutatják a következményeket. Persze ha Ser Criston péppéverésének nem látjuk a következményét, akkor baj van. ***
Mindenkinek, egy ötlet: mi lenne ha a spoiler előtt beírnánk egy sorban, hogy melyik sorozatot spoilerezzük? Esetleg még konkrét epizódot is lehetne írni. Csak mert sokszor nem követhető, hogy ki mit spoilerez.
Make Asia Great Again!
-
válasz KISDUCK #65448 üzenetére
Jó, igazad van. Anno én sem szerettem az ilyet.
Make Asia Great Again!
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #65446 üzenetére
HotD
Nem fogjuk, mert akkorát ugranak időben, hogy már főszereplő színészeket is cserélnek. GoT-ban az ilyesmire sokkal jobban figyeltek, a Hegyet Ned Stark megfosztotta minden titulusától, mikor kiderült, hogy fosztogatja a vidéket meg gyilkolássza az embereket, Daenerys bezárta a sárkányait, mikor gyerekeket kezdtek mészárolni és még volt rakat példa ilyesmikre, szóval ami itt zajlik az eléggé wtf számomra. Más: Rings of Powerrel kapcsolatban hívta fel rá a figyelmemet egy kedves ismerősöm, hogy úgy nézzem Galadrielt a sorozatban, hogy itt már Celeborn felesége és a lányuk is megszületett, de a sorozatban mindezeknek semmi nyoma. Kezdem azt érezni, hogy ez az egész adaptáció helyett inkább inspired by gondolat mentén keletkezett Bezoséknál.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest