Hirdetés

Aktív témák

 • Bago

  csendes tag

  Sziasztok,

  Arra lennék kíváncsi, hogy a véleményetek szerint gyorsabb-e a Registered SDRAM. Ha igen mennyivel. Ugyanis memória cserén gondolkodom. És szerintetek érdemes-e beruházni egy nagyobb mennyiségű ECC Registered SDRAM-ba vagy maradjak a sima mezei SDRAM-nál.

  Az alaplap egy duál P3-as alaplap, amely kezeli mindkét ram típust. (Gigabite GA-6VTXD )

 • robyeger

  addikt

  válasz Bago #1 üzenetére

  -a regisztered, átfordítva csak megbízhatóságot jelent, hasonlóan egy márkanévhez
  -az ECC ennél már valamivel több, egy hibajavító algoritmus, tehát az ECC ramok nagyobb adatbiztonságot és hibatűrést jelentenek.
  A lényeg, hogy ebben az elavult alkatrészek kategóriájában már a lehető legkevesebb költséget érdemes csak ráfordítani, kivéve ha tényleg jelentős teljesítménynövekedést jelent, ami itt teljességel kizárt, magyarán minél több ram legyen a gépben és minél olcsóbban.

  [Szerkesztve]

  Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz

 • #65675776

  törölt tag

  válasz robyeger #2 üzenetére

  Nem csak megbízhatóságot. Nagyobb modul és memóriaalrendszerkapacitást is. DDR(1)-ből pl csak Registered kivitelben lehetett 1GB-nál nagyobb modult építeni.

  Egyébként kivételesen egyetértek a véleményeddel.


  Bago: A Reg (ECC) RAM minden csak nem gyorsabb, mint a sima. Emellett a késleltetésre is negatív hatással van.

 • #95904256

  törölt tag

  Registered és a non-registered RAM között az a különbség hogy az előbbinél van egy vonali erősítő ( meghajtó áramkör ) a memória chippek és a memória vezérlő közt, míg az utóbbinál nincs.

  Előnye: A memóriavezérlőt adat és címvezetékeit csak ez az áramkör terheli le memória modulonként, míg az regiszter áramkör nélküli esetben a modul összes memória chipjét meg kell hajtania a memóriavezérlőnek. Ebből az következik hogy sokkal több regisztres memóriamodult képes meghajtani ugyanaz a memóriavezérlő. Vagyis sokkal nagyobb memóriát lehet kiépíteni, ha szükséges. Ez jellemzően szervergépeknél használatos.

  Hátránya: Növeli a memóriakésleltetést. Igaz, csak egy órajellel, ami ráadásul nem is mindig észlelhető a különféle időzítések átlapolódása miatt.

  Hátrány2: Dupla ár... és csak szabványos sebességű ( lassabb ) típusok kaphatók.

Aktív témák