Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
kutyman
aktív tag
válasz hunpyro #4375 üzenetére
Sajnos a Samsung tv-k nem támogatják hdmi bemeneten a képméretarány váltását.
Állítsd a box-ot 1080i-re, a tv-t pedig 16:9-be. Igy a 16:9-es adást 16:9-ben, a 4:3-as adást széthúzva látod. Ezzel sajnos meg kell barátkozni. Nekem is scart csatlakozós box-om volt régen, ott ment a képméretarány váltása. -
gyugyo79
addikt
válasz hunpyro #10154 üzenetére
Ha tényleg arra használnád csak amit írtál és igényes vagy nagyon a képminőségre akkor én a helyedben szétnéznék a plazma tv-k közt is és jobban utána olvasnék ha csak a plazmák fogyasztása miatt szeretnél lcd-t (2011 van rengeteget fejlődtek ne az 1000 éves plazmákról olvass és ne olyanoktól akik hallották hogy valaki hallotta...). Arra amire te használnád a tv-t nem biztos, hogy akkora a fogyasztás különbség mint amennyivel szebb a kép és elgondolkoztató, hogy az a minimális havi + nem e ér annyit.
Persze lehet sokaknak számít de nagy vonalakba ha napi 6 órát nézed és 100 W -al eszik többet (már ha eszik ennyivel többet de legyenek extrémebb számok) óránkét akkor az cirka 18 kW egy hónapban ami még mindig nincs havi 1000 Ft. Én ennél többet kávézok el egy héten. 2-3 évi használat után is a különbség akár 2 tv típus közti árkülönbséget se éri el stb stb. -
T.ati
tag
válasz hunpyro #10158 üzenetére
Én sem értem, szvsz élesebb, kontrasztosabb képe van van egy ledes tv-nek. És elvileg nem is fog úgy öregedni a háttérvilgítás, bár erről még nincs kellő tapasztalat.
Laikusként nem látok normál (tehát nem teszt) képen felhősödést (én D7090-est, D8090-est néztem), jó tv-k ezek. A plazmával kapcsolatban igazad van, pl. a Panasonicon előhívjuk a menüt, és úgy vibrál, szerencsés aki ezt nem látja.
Ezzel a véleménnyel nem a plazmásoknak akarok nekimenni, de engem is zavar a vibrálás.
-
nightshadow
veterán
Állítólag a D7000, D8000-ben már szinte tökéletesen megoldották a bevilágítást, stb.
E két teszt nem erről árulkodik:
- D7000 [link]
„The display in the D7000 we tested had a problem with evenly distributing brightness. This phenomenon, known as clouding, or the Mura effect, is particularly strong in the corners and at the centre of the screen, as you can see in the photo above.” (Kép a tesztben található.)- D8000 [link]
„Unfortunately, these excellent results are somewhat spoiled by the presence of some very visible clouding. This problem is mostly visible against a dark background, and it's particularly annoying when you're watching a film with black bars above and below the picture. During our tests, it even effected dark greens and blues. It's all the more disappointing on the D8000, which is supposed to be Samsung's new flagship.” (Kép a tesztben található.)Ellenben a szintén 2011-es CCFL-es Sony, ami egyben az utolsó mohikán a Sony-k közül, amely ezt a technológiát képviseli, cloudingtól mentes:
-CX520 [link]
„No clouding on the version we tested”Mondjátok már el, hogy miért ajánl mindenki CCFL-t a LED helyett?
Szerintem a fent leírtak miatt.
-
snefftamas
aktív tag
Ha jó ár/érték arányt akarsz akkor egyértelmően a samsung LE55C650(MVA panel van benne) baromi olcsó most, 500K indult annak idején. Ha több pénzt szánsz rá én a Sony KDL-55EX500 (Samsung spva panel van benne) vagy 60EX500 (ez még jobb Sharp panel van benne). Vennék.
De ha gondolod nyugodtan vegyél 700K-1millás tvt és nézd a foltokat rajta
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest