- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bok92
addikt
-
W1
senior tag
Bár tudom, nem i9001 topic, de itt nagyobb a pörgés, illetve i9000-re is ugyan úgy kiadták, szóval..
[link] Felraktam ezt a rom+kernel párost, mivel tudok órajelet emelni, a gyári értéken felül?
Régen amikor i9000-em volt, ott Devil Kernelem volt, és a Devil Kernel Managerrel tudtam, de itt nem találtam semmit. -
( V )
veterán
és a MIUI fut rajta?
nekem az appjaim tuti hiányoznának, főleg hogy ahogy olvastam még a google maps klienst is külön meg kell venni. viszont a rendszer tényleg nagyon butter (egy kollégánál néztem) persze ezt el is lehet várni ilyen kevés készülékhez. a lényeg hogy jól érezd magad vele és megtaláld a számításod!
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
gfpeti
tag
Ha valami szar, akkor miért mondjam, hogy jó?
nem értem... -
Tonyk
veterán
Könyörgöm! Add már el (vagy vágd földhöz) ezt a szar galaxy-t és keress másik fórumot ahol lehet folyamatosan fikázni. Egy ép értelmes hozzászólást nem olvastam még itt tőled csak a nyafogásod.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
dbalazs123
aktív tag
Fél év némaság (de passzív figyelem) után bejelentkeznék egy gyors infóval:
Megjelent a CM 10.2 stable verziója. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra! Nekem 4 nap használat után nagyszerűen muzsikál. (előtte a Snapshot M1-et és az RC1-et használtam és azok is tökéletesek voltak, úgyhogy nem hiszem, hogy a stable-ben létezhet bármilyen bug)
Devil kernel használata és a bloatware kiírtása ajánlott.
Amióta töröltem az FB appot pár hete a telóról visszatért a hitem a kis SGS-be...
SGS / CM 10.2 / Devil 4.3
-
Imi1981
veterán
válasz gfpeti #23659 üzenetére
Te most komolyan mit hülyézel itt bárkit ?Rakd fel a gyári gb és nem lesz gondod!Ha meg mégis add el és ne bunkózz itt ,mert erre senki nem kíváncsi!Amúgy meg néz be bármelyik teló fórumába és mindenhol panaszkodást látsz nem csak itt,még a wiphonénál is !
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz dbalazs123 #23663 üzenetére
-
ittakary
nagyúr
válasz dbalazs123 #23663 üzenetére
"a bloatware kiírtása ajánlott."
Devil kernelt - INNEN ha töltöm az jó?
A második dologról fogalmam sincs hogy mit jelent, tudsz róla írni néhány gondolatot, kérlek Mit töltsek le honnan, mit futtassak. Köszönöm
-
dbalazs123
aktív tag
válasz ittakary #23666 üzenetére
Bloatwarenak számít az összes előre telepített, de nem használt program. Nehéz megmondani pontosan, hogy mi számít bele ebbe a kategóriába, mert függ attól is, hogy te mit szoktál használni. Én ROM telepítése után rutinból tudom, hogy mik a számomra abszolút felesleges rendszer appok amiknek:
A) soha nem veszem hasznát: kapásból törlöm
B) előfordulhat hogy valaha kell, de csak nagyon ritkán: hibernálomA törlésre/hibernálásra a legkényelmesebben használható program a Titanium Backup Pro.
Van a neten több elérhető lista is arról, hogy kb. mik a bloatware-ek egy ROM-ban, illetve vannak scriptek, amik CWM-ből futtatva automatikusan törlik az ilyen appokat, de mivel verzióról-verzióra változhat a rendszerappok elnevezése, ezért nehéz frisset találni.
A) Én nagy vonalakban a következő kategóriába tartozó dolgokat törlöm kapásból (a teljesség igénye nélkül):
- Zenelejátszó (sajátot használok ezért az Apollo nem kell)
- Videóvágó
- Minden háttérképpel kapcsolatos app (statikus és live wallpaperek, wallpaper picker stb..)
- Launcher (sajátot használok ezért Trebuchet nem kell)
- Email / Exchange (Gmailt használok)
- Live Broacast Channel (fogalmam sincs mire való, de soha nem kellett)
- voice dialer (soha nem használtam, de ha kéne a google voice is tud névjegyekben keresni)B) Ezeken kívül még van pár rendszerfolyamat, meg google app, amiket fagyasztani szoktam pl: android.backup..., android.sharedstorage..., CyanogenMod acc..., Dev Tools, DRM, Google Backup Transport, Google Txt, Html Viewer, Input Devices, Key Chain, Picasa Upload, Pico TTS, Service Mode, Shell, Vocie+, VPN dialogs
Ha még nem vagy benne biztos, hogy mi mire jó, akkor ajánlott törlés helyett fagyasztani szépen lassan egyesével a dolgokat, és ha problémát észlelsz, akkor visszaolvasztani azt ami okozta. Ha sokáig nincs probléma, akkor törölheted azt ami nem kell. Ha nincs kedved ezzel szórakozni, akkor viszont használj inkább Slim ROM-ot, abban alapban kevesebb a Bloatware (de azért lehet ott is találni bőven írtani valót).
A Devil kernel, amit linkeltél nagyon nem jó!!! (i9300-hoz való)
Töltsd innen--> jelenleg a Devil4.3_galaxysmtd_20131022[recovery].zip a legfrissebb
[ Szerkesztve ]
SGS / CM 10.2 / Devil 4.3
-
( V )
veterán
válasz gfpeti #23659 üzenetére
peti inkább nézd meg hány ember zsebében nyílt már ki a bicska a vélemény nyilvánításaid miatt és ez már több mint két éve zajlik így és mindemellett még mindig ezzel a "szar" androiddal / SGS-el vesződsz...
úgyhogy talán ezt vedd számításba amikor itt hülyézel meg hipokratázol* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
T-RoIIer
csendes tag
Első hivatalos CM11 nightly [link]
-
-
-
mexel
veterán
válasz T-RoIIer #23669 üzenetére
Ehhez mik kellenek pontosan ha odinnal fel akarom tenni? Kell a lentebb linkelt gapps, és mi kell még?
A gapps linkelt oldalán a 10.2 gapps jó a cm10.2 stable verzióhoz? Már régen csináltam az sgs-t, most újból el kell olvasgatnom mindent hogy újrarakjamKitkat lesz hozzá vajon? Azt a verziót keresem ami a leggyorsabb, és nem lassul be annyira hogy szinte használhatatlan lkesz. Az melyik lenne?
-
mexel
veterán
Pontosítok
Szeretném kipróbálni azt a cm-11-20131206-NIGHTLY-t, ezt a CM 11.0 gapps-ot.
Ezekhez kell egy kernel is? Abból melyiket? Kérhetek egy linket? Legutóbb a Semaphore JB 2.9.15 kernel volt rajta.Ezeket az odinnal simán fel tudom tenni? Most valamilyen Tiger van rajta.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
pilu01
senior tag
Ezek CWM ből mennek fel, nem kell odin!
Kernel ha a Semat akarod, akkor Semaphore_KK_3.4.0s.zip ezt is CWM-ből! -
mexel
veterán
válasz pilu01 #23675 üzenetére
Mindegy hogy most mi van rajta? Ezt simán felmásolom a telefonra és elindítom őket? Milyen sorrendben? Először a kernel, majd a 11.0 és utána a gapps? gyorsan lementek mindent és nekiállok, mert a mostani rendszer nagyon nem jó.
Milyen kernel van még, és melyik a jó? A rrotolás ezek után jön? Azt mivel ezeknél?
[ Szerkesztve ]
-
pilu01
senior tag
Huh....
Ez kicsit sok kérdés, szerintem olvasd át az első hsz-t, csak a saját érdekedben!De röviden, sim, sd ki, belső memóriára, zipek mindhárom fel, recovery indít, wipeok 3x, (tigger után elég lesz) egymás után rom, gapps, kernel felrak, műkszik.
Ha a kernel nem jó, (de jó lesz) a Mackay-t is kipróbálhatod, kernel cseréjével adatok nem vesznek el.Tonyk
Igen ezt már nem is írtam, logikus a root!
[ Szerkesztve ]
-
gfpeti
tag
Kit érdekel a többiek véleménye? Ha nem tetszik valami ne olvasd! Én is leírom a véleményem...
van csak dícsérni lehet?
komolyan nem értem.
Ha valami szar, akkor nem fogom azt írni, hogy jó.Előbb valaki azt írta, a "belassulás android sajátosság"
nekem 120 ezerért ne legyenek már sajátosságok vazzEnnyi erővel ha pofán ver az utcán egy cigány, akkor nem csinálsz semmit mert az "cigány sajátosság?"
:-) -
gfpeti
tag
Most feltettem a Saurom V2-őt
eddig nagyon pöpec.Többet nem kínlódok mindenféle tákolmánnyal.
-
Tonyk
veterán
Mindenki kussol!!!! Nem etet a trollt, mert ideszokik!
-
( V )
veterán
válasz gfpeti #23682 üzenetére
mindenkinem meg lehet a véleménye, de ez egy szakmai topik és nem dühöngő, te pedig jobbára arra használod!
ha ennyire eleged van a drágán vásárolt termékkel miért nem az ügyfélszolgálaton reklamálsz? vagy miért nem adod/adtad el még amikor ért is valamennyit és vettél mást?
amúgy nem hiszem, hogy nem tudsz különbséget tenni a kulturált véleménynyilvánítás (akár negatív akár pozitív) és a flémkeltés + trollkodás (+személyeskedés) között...* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
XtremLor
őstag
Nem rossz ez a DMORE 3.6 se, par napja ez van fent, kivancsi vagyok lesz e erezheto lassulas idovel.
(#23688) ( V ) : Mááá késő
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
mexel
veterán
Megint előjött az a hibám amikor nyomtam volna a cm11-et, hogy valami gondja van a partíciókkal és a formázással. Ez akkor volt először amikor a cm10.2 után visszaraktam a gyári romot. Most sem engedi a dolgot, de már nem is jön be semmi
Lehet hogy odinnal fel kellene tennem valamit és onnan kezdeni? Esetleg ott bejelölni a repartitiont?
mit tegyek fel, ami után jól telepíthető a cm11?Akkor ezt írta ki. Most nem tudom pontosan elolvasni a fehér betűket, mert nem látszik a háttéren.
Újraindítás után annyi jött be, hogy kiírja a CyanCore feliratot és ott áll és figyel
[ Szerkesztve ]
-
Én tegnap tettem fel a CM 11-et, nekem is voltak gondjaim közben rendesen.
Aztán végül (semmi tudományos alap és magyarázat, de így felment):
0. 10.1 volt a telón eredetileg
1. CM 10.2
2. CM 11 -> hibaüzenet
3. CM 11 ismét
4. és felment!Amit csak nemrég fedeztem fel, hogy a CWM alól felmountolható USB eszközként Windows alá a teló.
A CM 10.2 zip-ek így kerültek fel az SD-re, mivel azt közben még meg is formattáltam.
:-)[ Szerkesztve ]
-
-
Teheted abba az almappába is, de akkor majd abból kell kiválasztanod a feltelepítendő zip-eket.
Ha jól értelmezem a belső SD üres jelenleg nálad, egyetlen almappa van rajta.
Ez nem gond, mindaddig amíg a CWM bejön rendben.A formázást (szerintem) a CM install zip-ek belsőleg elvégzik. Tudom semmi tudományos alap, de próbáld végig amit leírtam. Nálam végül rendben lefutott a CM 11 installer.
-
mexel
veterán
Hiába tettem fel a 10.2-t, utána többször is megpróbáltam a 11-et, de semmi. Mindig hanyattdobja magát a robot, és error. Azt hiszem error 7.
Formatnál a format /storage/sdcard -nál mit kell választani? Van default, vfat, exfat, ntfs, ext4, ext3, ext2.
Ezt azért formáznám, mert amikor a gyári rom visszakerült itt volt valami gebasz.
Melyik kell? a default vagy az ext4? ezekre gondolok.Most már az usb mount sem megy
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Na már a cwm swm jön be. Csak a Samsung galaxy s felirat és ott megáll.
Ilyenkor jön az odin? Azzal mit tegyek fel pontosan? -
mexel
veterán
Na ezt tettem fel odinnal:
CSC_OXXJVC.tar.md5
PDA_I9000XWJW9.tar.md5
PHONE_I9000XWJW1.tar.md5
s1_odin_20100512.pités bejelöltem a repartitiont is.
El is indult éppen a telefon.
Ez után lehet tenni zip-ből a 10.2-t, majd 11+gapps+uj kernel?nem kell átformázni? vagy az új rom átformázza úgy ahogy neki kell?
-
Tonyk
veterán
Először mondjuk egy semaphore kernel, abban van root+cwm, és majd abból telepítsd a cm10.2-őt. (bár szerintem mehet rögtön a 11 is) A cm10.2 első install.zip-kor elindítás után hibát írd, de írja is benne, hogy indítsd el még egyszer, akkor már jónak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Karee11
tag
Látom van már CM11 is
Valaki le tudná tesztelni ezeket?
Telefon; Kamera (fényképezés és 720p videó); Zenelejátszó (Apollo!); 3G.Én kb ezekre használom a telefont, ha ezek működnek, felőlem a többi alkalmazás FC-zhet az nem érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest