- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
(Nem csak Neked válaszolnék, hanem a többi hasonló mentalitással rendelkezőkhöz is.)
Szóval akkor a Windowst sem kell patch-elni, mert működik (sőt, még az XP-t sem éri meg lecserélni 7-re, vagy 8-ra, mert még működik). A Linuxból sem kell újabb verzió, hiszen még az 5-10 évvel ezelőtti verziók is működnek. És még kismillió hasonló példát hozhatnék akár szoftver, akár hardver, de akár bármilyen használati cuccról, vagy az 'egyszerű élet'-ből is.
Vagyis a cikket érdemes úgy értelmezni, ahogy a cikk írója szerette volna (legalábbis ahogy én értelmezem - főként az utolsó bekezdésre gondolva): nem jó egyik véglet sem; hanem célszerű megtalálni az arany középutat. Nem kell az összes atomreaktort bezárni, mert volt egy Fukusima (vagy egy Csernobil); hanem csak ésszerűen és megfelelően kell üzemeltetni/karbantartani/ellenőrizni, hogy ne lehessen baj. Nem kell a repülést elfelejteni, és akár tiltani, mert egy repülővel történt egy szerencsétlenség; hanem elég a kiváltó okokat megszüntetni, többször és jól ellenőrizni, karbantartani, ...
Ugyanez igaz a jelen esetben is: BIOS/firmware/UEFI frissítéseket sem kell elhanyagolni, elfelejteni; hanem csak odafigyelve kell használni (például nem azonnal felrakni; hanem -ahogy a cikkben is írva van- némi késéssel, hogy ha van a frissítésnek rejtett hibája, akkor az időben kiderüljön, és akkor azt a verziót nem kell használni - hardvert is úgy célszerű venni, ha már van tapasztalat a szervizekben, hogy sokan vitték-e vissza az adott megvásárolni kívánt cuccot gyártási hibával vagy sem). Ésszerűség, és nem a teljes kerülés/tiltás a megoldás.
Persze, mindig is lesznek a 'végeken élő' emberek; akik a 0. nap 0. másodpercében már rakják is fel a frissítéseket; vagy akik még a Windowst sem frissítik, hiszen 'működik az úgy is'. Még akár az is lehet, hogy soha nem fognak az ilyen magatartásuk miatti gonddal szembesülni (a hibás patch gondjával vagy a lyukas/hibás vezérlő/oprendszer/program/... hibájával), és így a saját igazukat látják megerősítve látni benne; de ha az ember szeretne lehetőleg minél több gondot/hibalehetőséget/... kikerülni, akkor kénytelen kompromisszumokat kötni, és keresni az arany középutakat (ahol a kecske is megmarad, és a káposzta is jóllakik ). -
őstag
válasz #16939776 #60 üzenetére
Azért lett olyan hosszú, mert több oldalról is meg akartam mutatni, hogy nem biztos, hogy jó a hozzászólásod által sugallt hozzáállás a felvetődött kérdésre/gondra/problémára.
Másrészt nem mondtam semmit az értékítéletedről. Csak a hozzászólásodra reagáltam, és annak szellemiségére (illetve leírtam, hogy szerintem miért nincs abban igazad). Semmi mást nem írtam, semmi másra nem reagáltam. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Asszociációs játék. :)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- BestBuy topik
- További aktív témák...