Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
HDR10 plecsnivel ellátott, 300cd/m² fényerejű monitor.
Meghágták a fizikát szépen, vagy a vásárlók tudatos megtévesztése.
Egyre több az ilyen.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
nexplo
őstag
Ez a videókártya ár fáj
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Aprósólyom
addikt
Egyes 300cd/m² gyárti értékre specifikált monitorok full fényerőn 340-360cd/m² között is tudnak a valóságban, ami meglehetősen közel van a 400-hoz.
Nekem egy gyári 400cd/m² monitorom van HDR400-zal, amire szintén azt mondják, hogy nem nagy szám, de én mégis azt mondom, hogy látok érzékelhető különbséget. Peru 8K HDR 60fps videóval teszteltem a napokban.
Bár kinek mire van igénye.... Én igénytelen vagyok, mert TN monitorral is elvoltam eddig és ezután se fájna visszaváltani rá, hiszen az LG 24GM77-nek elég jó színe vannak. -
Viktor77
félisten
válasz
Aprósólyom #4 üzenetére
Most kipróbáltam ez említett videót HDR400-zal, bizony van különbség.
Kár, hogy a Win10 nem kezeli jól, mert kb. minden mást elbasz ami a videón kivül van, állandóan kapcsolgatni meg macerás.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station…
-
nuke7
veterán
létezik olyan okos konnektor ami tud 5Ghz-t..?
lassan bármennyi pénzt adnék érte... XD[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Dr. Akula
nagyúr
Az a 10 bit valójában 8 + FRC, ami egész korrekt, ahhoz képest hogy lehetne 8 bit, vagy 6+FRC, netán sima 6 bit is. Sőt, ennyi pénzért az is csoda hogy egyáltalán IPS panel van benne, és nem csak egy VA. Amúgy az Oázisnál rengeteg az elírás a leírásokban, a displayspecifications.com sokszor megcáfolja őket, nem kell mindent elhinni amit ott írtak, de ezt a monitort speciel még ők se ismerik, így nincs összehasonlítás.
-
KISDUCK
addikt
A win10 úgy van összefércelve hogy az már-már komikum. Nekem is támogatja a hdr-t a monitorom, de ki volt kapcsolva, mert néha filmekhez kapcsoltam csak be és már nem tudom visszakapcsolni, mert valamelyik frissítésnél ha ki volt kapcsolva akkor nem lehet visszakapcsolni. Elvileg ha törölném a frissítést, nem tudom hogy ez ekkora távlatból lehetséges lenne-e akkor be lehetne kapcsolni újra. Volt még egy regedit-es megoldás is, de az nem segített szintén, újratelepíteni meg nem fogom. Ami még idegesítő hogy tovább bonyolította a gpu-k közötti váltást is a win, régen elég volt driverben kiválasztani hogy mi min fusson, most már a gépházban kell ezzel ekecselni.
-
KISDUCK
addikt
Hát örülök hogy te nem jártál pórul, de ez valószínűleg gyakori probléma volt, mert csináltak hozzá "how to"-t. "Stream HDR video" can't be enabled when switched off before upgrading to Windows 10, version 1903 or later
Lehet a különféle komponensek, driverek befolyásolják hogy kinek üt be vagy nem. -
Dr. Akula
nagyúr
Igen. Én is jobban szeretem a korrekt leírást, ami nem akarja átverni az embert, többnek látszani annál, ami (szerintem az Oázis sokszor copy-pastel, így maradnak benne pontatlanságok, de a gyártó is szeret maszatolni). De még így is szép érték egy 100k-s monitortól, ennyiért még ez is hihetetlen.
-
Viktor77
félisten
válasz
Aprósólyom #16 üzenetére
Furcsán elveszíti minden a színét ami a videón kivül van.
Mintha minden kapna egy kis plusz szürkeséget.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station…
-
Kansas
addikt
válasz
Aprósólyom #18 üzenetére
Normális, nem kap elég színinformációt, 3x10 bitet vár és csak 3x8-at kap. Ugyanez az effekt egy enyhébb verzióban jön elő akkor mikor egy full RGB(0-255 színenként) színterű kijelzőre(PC monitor) limitált RGB(16-235 színenként) jelet küldesz(TV adás) - leírás képekkel.
Úgy lehetne kiküszöbölni, ha nem a teljes kijelzőre lenne engedélyezve a HDR hanem csak arra a részére(pl. alkalmazásablak) amin tényleges HDR tartalmat jelenít meg, vagy ha az OS a HDR bekapcsolása után az összes grafikai elemnek a 10-sites verzióját tenné ki a képernyőre akár natívan akár konvertálva(pl. autoHDR-szerű szűrővel). Az előbbit nem tudom, a monitorok működése lehetővé teszi-e, inkább az utóbbit tippelem realisztikusnak, de az meg MS-oldalon némi embermunkaóra belefeccölésével járna...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Piftuka
veterán
Ettől függetlenül, a tudását figyelembe véve nem rossz vétel az a monitor.
Bár nekem a "Samsung S43BM700UU" keltette fel a figyelmemet. 5.000:1 natív kontraszt, 4K felbontás...
Ha támogatná a FreeSync technológiát, már rohannék is megvenni.
Sőt, még így is elgondolkodom rajta. Talán "casual gaming" célokra így is megteszi. A nagy mérete miatt viszont jó lehet dolgozni vele, böngészőt olvasni rajta.
Más nem is szükséges.
"Aquila non captat muscas."
-
Pista0001
addikt
Médiafogyasztásra remek darab lenne az a monitor, kár, hogy korábban nem voltak ilyen modellek. Tavaly már volt gyakorlatilag tv paneles készülék okos funkciók nélkül és kisebb méretben, vettem is egyet, nagyon elégedett is vagyok vele (talán csak a fényerejével nem), de ha tudom, hogy idén már ilyen is lesz, várok...
-
Exelsior
senior tag
válasz
Aprósólyom #4 üzenetére
Nekem mér a HDR 600 is rohadt jónak hatott. Igaz G7 van de azért a 10bites Samsung TV-m sokkal szebb képet ad. Majd lejjebb mennek egyszer az árak.
Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,Samsung Odyssey G9,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935
-
Predatorr
őstag
válasz
Aprósólyom #4 üzenetére
Van egy 300-as monitorom, + 1 HDR1000, az 1100+ cd/m², az vakít, ha megpróbálsz a Napba nézni rajta. Durva különbség. Eleve a HDR-t 1000 fölé vezették be, aztán árasztotta el a piacit a sok szemét kamu HDR. A HDR400-ról tudod, hogy csak felár a semmiért, 300-as monitort HDR10 plecsnivel árulni, és ezt így reklámozni átverés.
csako: Erősen 2lem, ha a Fogyv. egyetértene.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz
Aprósólyom #4 üzenetére
Sima monitorom tök jó munkára, nyomdai színhű, eddig 1 sem volt az. A HDR meg játékra. Az igazi HDR-ben pl. A kamuHDR-ekkel szemben nem sötét lomb egy fa, hanem tele van színes levelekkel, és még a fény is átjut köztük. Csak 1 példa. Még a HDR400-zal is árvertek, hiába látványosabb egy videó.
-
Jóember
csendes tag
Az a Lenovo V15 G2 már 124.900 Ft a Foramaxnál, vagy pedig elírás történt.
Bár ha lenne benne billentyűzet-háttérvilágítás, 125-ért is instant buy lenne az asszonynak.
Jobban működik, ha bedugod a konnektorba. (Sattinger törvénye)
-
Piftuka
veterán
válasz
Pista0001 #30 üzenetére
Köszönöm!
Ez a monitor a cikkben szereplő SMART monitor 32 colos változatának utódja?
Te a sajátodat milyen felhasználási területekre használod? Mennyire tartod "univerzálisnak"? És egyáltalán... mennyire vagy elégedett vele, kérlek?
"Aquila non captat muscas."
-
Jóember
csendes tag
Hoppá, ezen viszont most meglepődtem, mert a n*tebook.hu-n az ugyanilyen típusszámú (82NB001BHV), csak más színű laposban nincsen RJ-45-ös csati. :o
A Lenovókat amúgy nem ismerem, de sajnos már a LAN is kezd átmenni extra kategóriába, már az is szép, hogy a Foramaxos gépbe egyáltalán van hova dugni a netkábelt.Jobban működik, ha bedugod a konnektorba. (Sattinger törvénye)
-
Pista0001
addikt
Ez tavalyi modell, a smartos a cikkben idei, gyanítom a 32-es is. Ha így vesszük, lehet elődnek is venni, de inkább egymás mellett futnak szerintem, ahogy Kansas is írja. A dizájn ahogy nézem ugyanaz, a specifikációban az Oázis oldalán vannak különbségek (pl kontrasztarány, csatlakozók, hangrendszer).
Alapvetően médiafogyasztásra használom, filmezek, streamelt tartalmakat nézek, netezek. Játékra még nem próbáltam. Nekem tetszik a képe, elégedett vagyok vele, egyedül a fényereje kevés, de ez sötétítéssel kompenzálható némileg.
-
fanti
addikt
Én a magam részéről szeretnék köszönetet mondani a PH-nek, és Synthwave - nek, amiért felhívták a figyelmem erre a gyöngyszemre : Samsung S43BM700UU (LS43BM700UUXEN)
Vettem is egyet az Oázistól ilyen szuper árban, és azóta is nagy megelégedéssel használom!Köszönöm PH!
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN
-
fanti
addikt
válasz
Pista0001 #37 üzenetére
Igen, néztem én is, de én még 139-ért zsákoltam be Oáziséktól
GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN
Új hozzászólás Aktív témák
ph Noteszgépek, egy asztali PC, egy VGA, CPU-hűtők, monitorok, székek és egyéb apróságok szerepelnek az aktuális menün.
- PowerColor Red Devil RX 6900XT OC (garancia)
- SAPPHIRE RX 6700 XT 12GB GDDR6 NITRO+ OC Eladó! 110.000.-
- Új ASUS TUF DASH F15 GAMER TERVEZŐ Laptop -35% 15,6 i7-12650H 10Mag 16/512 FHD NVIDIA RTX 3060 144Hz
- Dell Precision 5530 (XPS 9570): i7 8850H,16GB,512GB,Quadro P1000,vil.MAGYAR bill.,500nit,100% sRGB
- Asus NVIDIA GeForce GTx 1660 super 6gb gddr6
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest