Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peltár

    aktív tag

    válasz punky10 #13598 üzenetére

    Na most felraktam XL - re ez a max, a menüben a betűk egy része már irdatlan nagy
    a fő képernyőn az ikonok most normális méretűek, az alatta lévő feliratok is nagyobbak, de már nem férnek el az ikonok alatt, ha mondjuk találnék olyan témát ami alul a szokásos 4 telefon, sms, böngésző, fotó,felette már viszont soronként elég lenne 3 ikon nagyobb méretben, ami alá meg egy picit nagyobb betű is elférne.

    Gyakorlatilag a telefonban a kijelző méretéhez és felbontásához nem arányosak a betűkészletek méretei.
    Túl sok különböző méret van. Ezek közül van ami pont jó, vagy egy közepesre állítva jó mindenkinek, de van így is ami kicsi marad. Nem akarom túlragozni, így is használok 1.5 dioptriás szemüveget monitor elé 60cm távolságból, de ez már nem elég a telefon néhány betűkészletéhez. Van amihez kéne a 2,5 dioptria. Viszont a szemüveget sem lehet, vagy éppen van rá lehetőség mindig cserélgetni, azon kívül, hogy nagyon rongálja a szemed.

    Ha egész nap nem olvasnék semmit sem és nem használnék szemüveget, beáll a szemem és olvasáson munkán kívül nem is kéne szemüveg. Csak ez a "egész nap nem olvasnék semmit" gyakorlatilag esélytelen.
    Ha telefon miatt mondjuk +2.0 , +2.5 szemüveg kell, azzal szépen elvagyok de csak olvasásra és ha leveszem utána nem látok semmit sem élesen aznap.

    Igazából annyi a nyűgöm, hogy a MIUI alatt annyi a beállítási lehetőség mint egy űrrepülőn, de a betűméreteket, hogy mindenhol optimális legyen azt véletlenül sem lehet beállítani, vagy én nem találom!!!. Pedig csak az 5" + és 720 x 1280pixel felbontáshoz kéne értelmesen megtervezni a méreteket. + a kijelzők mérete és felbontás függvényében százalékosan növelni vagy csökkenteni egy másik modellhez képest, 5.5" FHD, 4" HD stb.
    Na mind 1 majd megoldom, de egy telefon használata során ezek alap dolgok. Pláne úgy hogy nem két hete
    vannak ezek a kijelző méretek és hozzá a felbontások.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák