Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
kikinda2
üzenetére
Mondjuk, ha ki is próbálnád, amit itt leírtál, akkor rájönnél, hogy nagyrészt végrehajthatatlan padavan alatt.
Lehet ilyen bő lére eresztve leírni a teendőket, de akkor is csak két műveletből áll beállítani az egészet.
- A LAN fülön a fő router tartományából beállítani egy fix címet.
- Operation mode fülön AP módba kapcsolni.A kollegának nem volt internete e két művelet után. Feleslegesnek találtam bővebben utána menni és lépésenként leellenőriztetni, hogy mi lehet a gond, mert manuálisan beállította és közben továbbadta a routert.
-
woodworm
veterán
válasz
pmikloska
üzenetére
Ahogy Intruder2k5 is írta a rádió adatai a lényegesek, de ez sem a padavan miatt. Régen volt rá eset, hogy a padavan átpartícionálta a flasht és költöztetni kellett a rádió kalibrációs adatait, a gyári visszatéréshez pedig helyreállítani.
A 3G esetén már nem így van, a mentés userhiba esetére szól. Szerintem az mtd1-4 lefedi a bootloadert, beállításokat, rádiót. Az mtd0 pedig a teljes flash mentését jelenti. -
woodworm
veterán
válasz
detroitrw
üzenetére
Buildelésnél konfigurálni kell és kell egy boot utáni script.
https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=837667&st=820#entry65334791 -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen!
(#6598) dan1
Pár hete néztem a 4pda-n, hogy van app a padavanhoz, de a frissítésekből azt láttam, hogy nem nagyon gondozzák az utóbbi időben. Azt nem tudom, hogy ugyanarról az appról van-e szó -
woodworm
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Papíron jól mutat!

-
woodworm
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Én inkább lecserélném a bootloadert breedre és onnan próbálkoznék.
-
woodworm
veterán
válasz
gazso75
üzenetére
Szerintem úgy, hogy se a chipset, se a rendszer nem stimmel az openwrt-vel sem jönne össze a wds bridge+ap. Van róla pozitív tapasztalatod?
Egyébként meg lehet próbálni padavannal is. Először ap módba kapcsolod, majd a bridge fülön beállítod a wds repeater funkciót. Ha működik, akkor csatlakoztatod a kábelt.
-
woodworm
veterán
Dupla nat mögött amúgy is komplikált, de a voda által használt megoldás miatt még nehezebb. Legegyszerűbb, amit a többiek is tanácsoltak, kérni az üfsz-t, hogy kapcsolják ki az ipv6-ot, majd bridge módba kapcsolni a modemet. Ezután a leírt módon elérheted a transmissiont kívülről is.
-
woodworm
veterán
válasz
Brandynew
üzenetére
Az ax3600-as topikja pörög, azért érdemes beleolvasni vásárlás előtt. Egyelőre nincs normális cfw hozzá, padavan nem is lesz, egy régi openwrt érhető el, amibe a gyári drivereket hegesztették bele.
Ha valami gyorsabb padavanosítható érdekel, akkor a dir-878-assal érdemes próbálkozni. A chipset elméletileg tudja a 160MHz-es csatornaszélességet, megfelelő klienssel egész gyors tud lenni. Padavan viszont csak a kínai fork lesz rá. Én nem próbáltam és nem találkoztam véleménnyel sem róla.
Mindenesetre most 16e a Euronicsban. -
woodworm
veterán
Azért nem érted el, mert nem kapcsoltad ki az automatikus dhcp ip kérést és így nem a beállított lan ip-t kapta, hanam a fő routertől kapott egyet a beállított tartományból.
Feleslegesnek tartom az újraflashelést, nem ez lesz a gond.Ha az ap felől akarsz statikus ip-t állítani, akkor közvetlenül az r3g-re csatlakozva, a lan fülön át kell írni a címét a fő router dhcp poolján kívüli címre és utána ap módba kapcsolni. Ekkor a csatlakoztatott gépen az internet kapcsolatot statikusra állítva, a beállított fix címre csatlakozva a lan fülön Disabled-re billented a Get IP Automatically? opciót. Innentől a fő routerre csatlakoztatva eléred az adott címen.
Ha a fő routerben akarod a fix címet beállítani, akkor egyszerűen nem kapcsolod ki a Get IP Automatically? opciót, hanem megkeresed a fő router dhcp kliens listájában az r3g-t és rögzíted a címet. Nem ismerem az Ubiquiti felületét, ebben nem tudok segíteni.
Nálam így megy már hónapok óta és nem kiabál a htttp csatlakozás miatt, se wifin, se kábelen.
-
woodworm
veterán
A linkelt leírásban Intruder2k5 külön figyelmeztet:
"FIGYELEM!
Többen is jelezték a Padavan firmware-el foglalkozó topikokban, hogy Chrome böngésző alatt előfordulhatnak problémák a Breed működésével, de akár később a firmware beállítása közben is, így javasolt inkább Firefox vagy Edge használata."Az új Edge ugyanúgy chrome alapú, tehát azt is fenntartásokkal kezelném.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem jobb megoldás az opt-mount indítása? Az végigviszi a teljes procedúrát és az init.d is beállításra kerül, úgy emlékszem a múltkor suste-nak még azt is külön be kellett írni, mert nem indultak a szolgáltatásai.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
kolomparrudi
üzenetére
Figyelmesebben kell beállítani az ap-módot, mert alapértelmezésben a fő routertől kér ip-címet, ott kel keresni az "új" elérhetőségét. De szerintem ez hellyel-közzel openwrt-vel is így működik.
Az, hogy egyetlen hozzáférést engedélyez, biztonsági beállítás. Lehet hibának felróni, de ez módosítható, forgatni kell egy sajátot.
Lehet nem szabványos, de nálam a roaming és ap váltás témában jól működik a kábeles wds bridge. Mondjuk itt eleve padavan fut szinte mindenen, adott az azonos rendszer. Az egyetlen asuswrt pedig nem lóg ki a sorból. -
woodworm
veterán
A tegnapi bejegyzések alapján még mindig faragja.
-
woodworm
veterán
válasz
lócitrom
üzenetére
Míg a gargoyle az openwrt-re épül, a padavan egy teljesen eltérő rendszer és a néhány évvel ezelőtti asus forráskód az alapja. Nem akar senki rábeszélni a váltásra, csak pont az entware kapcsán nyilatkoztál félreérthetően, mivel padavanon ez bejáratott megoldás.
Úgy emlékszem még a qbittorrentet is kipróbálta valaki, még ha nem is ebben a topikban volt róla szó és nem pont xiaomin.(#5707) rostiron
Fel kell mountolni a NAS-ra samba meghajtóként a router megosztását. -
woodworm
veterán
válasz
lócitrom
üzenetére
Szaktopik hiányában itt kerülnek kibeszélésre az egyéb rendszerek is a 3G esetében, de arról nem kellene elfelejtkezni, hogy alapvetően ez egy blogoutos bejegyzés kibeszélője és kimondottan egy rendszer lenne a központban, a padavan.
Ha ettől eltérő rendszer kerül szóba, illene megjegyezni, főleg egy ilyen "erre a vasra Entware nincs" kijelentés mellett. Ezért kértelek tegnap is a pontosításra! -
woodworm
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Mondjuk azt csak a másik topikban írtad, hogy a router kínai és a kínai felületre be is tudsz jutni. Ha nem eu-s kivitelt vettél, akkor csak a kínai felület van tudtommal, amíg le nem cseréled az fw-t.
Chrome böngészőhöz van rumiwifi kiegészítő, azzal offline is nagyrészt angol a felület. -
woodworm
veterán
válasz
fireqpeg
üzenetére
A van-e frissebb, van-e értelme, hogyan kell cserélni trióból az utolsóra válaszoltál. Az első kettőre nem a válasz. Mellékesen ehhez ki kellene kapcsolni a webes felületen a beforgatott verziót (ami gyakorlatilag ugyanaz) és még mindig ott van a külsős által fejlesztett módosított webui, amit kézzel kellene lecserélni az optware alá telepített verzióban.
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Az R3G után kiadott routerekhez nincs develooper fw és soros porton sem lehet hozzáférni egyszerűen. Ezért nincs se padavan, se openwrt támogatás hozzájuk.
-
woodworm
veterán
válasz
rostiron
üzenetére
Ha a Padavan-ng (Linaro) van megadva forrásnak, akkor nincs és nem is lesz frissebb. Ha a tárolót átállítottad a másik kettő valamelyikére és ezt kapod, akkor fals eredmény. Ezért kell elvégezni a korábban leírt törlést.
A könyvtár törléséhez
- kilépsz a scriptből: Shift+Q
- indítasz egy Midnight Commandert: mc
- megkeresed a padavan-ng könyvtárt és F8-cal törlöd
- kilépsz a commanderből és elindítod a scriptet a /home/user/start.sh paranccsalHa korábban átállítottad a másik tárolóra, akkor automatikusan frissíti.
-
woodworm
veterán
válasz
rostiron
üzenetére
Ezért írtam, hogy törölni kell a padavan-ng könyvtárat. Elméletileg ugyan linaro munkáját viszi tovább, de a rugalmas és problémamentes átálláshoz illett volna másik projektnevet választani.
A prometheusban törlöm a konfigot Shift+S, Delete config (2), Select a repository (6). Kilépek a scriptből és törlöm a projektkönyvtárt \home\user\padavan-ng\.
A scriptet újraindítva letölti az új tárolóból a forrást. Beállítások, build toolchain, build firmware. -
woodworm
veterán
Nem hiszem, hogy flashelési probléma lenne, de ha újra akarod tenni, megteheted szerintem az admin felületről is. Az nvram viszont biztosan nem törlődik flasheléskor, ezért külön kell elvégezni. Ha egy rossz beállítás miatt nem működik a vpn szervered, akkor hiába mented a beállításokat és rakod vissza, nem lesz jobb ezután sem.
Egy gyári visszaállítást ajánlok, majd egy manuális újrakonfigolást. A vpn szervernél egyetlen rosszul elvégzett vagy félbeszakadt generálás is okozhat problémát, ezért érdemes ssh-n vagy winscp-vel bejelentkezni és kézzel törölni a beragadt fájlokat. Az /etc/storage/openvpn/server alatt csak a server.conf maradjon. Véglegesíteni az mtd_storage.sh save paranccsal lehet a törlést.
Ha a padavan wiki szerint végzed a beállítást, akkor nem szabad szolgalelkűen minden sort végrehajtani, mert egyes kulcsoknál több alternatívát is ad. A kliens kulcsok esetén pedig így is hibaüzenet a vége, ezért érdemesebb azt már a client.ovpn gombbal generálni. -
woodworm
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
A minap trance89 linkelte már odaát a padavanos topikban a githubos oldalt, de úgy látszik a gitlabon viszi tovább Alexey (dm38). Jó hír, hogy tényleg látszik a fejlesztés, friss verziók, backport, új router, pl. az archer C5v4 is támogatott lett.
(#5396) Intruder2k5
Amikor Linaro forkolta az eredeti forrást, akkor hirtelen rengeteg minden belekerült, volt értelme a verzióváltásnak, mellesleg könnyen meg lehetett különböztetni. Most hasonló lehet a háttérben. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen, próbálok majd forgatni egy újat. A 860l is megérdemelné már.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
Az ac57u padavan image boncolgatása közben magyar nyelvi fájlt találtam, tud valaki valami közelebbit?
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszi szépen!
(#5158) Intruder2k5
Sejtettem! Követem nagyjából az asusos topikokat. -
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szóba került másik topikban az ac57u és a padavan. Kérdezném, hogy felrakható adminfelületről vagy a recovery tool kell hozzá?
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Miért ütné egymást? Max. az összeköttetésre használt sáv feleződni fog, ha kliens csatlakozik hozzá.
A wifi hogyan viszonyul a gyári fw-hez képest?
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönjük szépen!
-
woodworm
veterán
válasz
Gyurka6
üzenetére
Már válaszoltam korábban.
A xiaomi esetében, eltérően a 860l-től, a padavan nem piszkálja a rádiós partíciót. Gyakorlatilag ugyanazokat a területeket használja, mint az openwrt. Ami a leírásokban szerepel mentés, hogy szükség van rá, az az elsődleges kernel, a kernel0 mentése.
Igazából lehet nem is lenne szükség visszaírni azt a helyére, mert indul az usb recovery, csak még senki nem próbálta ki.
Egyébként nagy valószínűséggel az openwrt-s leírás szerint is fel lehetne tenni a mini fw-s padavant, csak padavan alatt nem tudod írni az uboot beállításait és átbillenteni a kérdéses flag-et. -
woodworm
veterán
válasz
herdsman12
üzenetére
Most már igen.
Akkor a 4310-es hozzászólásban e helyett:
-reboot után folyamatosan világít a narancs led.
-nyomjuk meg a reset gombot míg villogni nem kezd, kb 1 másodperc.Kellene ez:
- reboot után folyamatosan világít a piros led.
- nyomjuk meg a reset gombot míg villogni nem kezd narancssárgán, kb 1 másodperc. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest