- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
válasz csorbajeno #46 üzenetére
Nem, sima fiók volt,nem is új. Csak egy"próba" xls volt benne,
meg most 5 darab fotó. Nem volt 20 mega összesen.sfdrakex: kb 4-5 ember nézte meg.
De kár semmi nem ért csak okosodtam hogy ez a felhő ennyit tud.
Mindenki arról beszél hogy a felhőből nem veszik el semmi.
Ez technikailag igaz, de ha a szolgáltató szó nélkül törli, akkor semmit nem tehetsz. -
sfdrakex
nagyúr
-
csorbajeno
veterán
válasz mjani1172 #45 üzenetére
2 éven túl nem használtál Samsung telefont, amihez járt ingyen 2 évig 100GB tárhely? Majd a határidő lejárta után nem hosszabbítottad meg az előfizetést és lekorlátozódott a tárhely kapacitásod a standard 5GB-ra és ezt a használati idő alatt túllépted? Anno én is így jártam velük, azóta nem mentem oda a fotóimat, csak a zenéimet tartom a felhőjükben, hogy szükség esetén el tudjam érni azokat.
-
mjani1172
addikt
válasz csorbajeno #43 üzenetére
Nem rossz ötlet, de nem erre gondoltam.
Saját forrásból merítettem, nagyon sokszor szívatott meg ez a tetű cég.
Pl: most hétfőn beüzemeltem a rég meglévő one drive -tárhelyemet,és felraktam 5 fotót a nyaralásomról a fotós topicba (tengerpart, utca este.stb...) majd 2 nap múlva szó nélkül törölték. Semmi magyarázat azóta sem,pedig többször írtam, szóra sem méltatnak. Nem ért semmilyen kár, de eddig sem vettem őket komolyan, ezután sem fogom.
Ennyit ezekről a mocskosokról és tuti tárhelyükről.[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz csorbajeno #43 üzenetére
Csak ott OSt adott az MS, itt nem. Ettől még a vicc érthető 😃
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
mjani1172
addikt
Na ez az igazi tönkretétel. Trump ehhez képest semmi.
Ahová a microsoft bejut, annak vége. -
Giovan!
addikt
Ha engem kérdezel (és erre én is csak szubjektív választ tudok adni), igen, jobb ha az USA marad a világ egyetlen szuperhatalma. Nem a legjobb vagy legigazságosabb a rendszer amit kiépített, de Kína előretörésének megfékezéséért cserébe hajlandó vagyok kiegyezni vele, mert hiszem, hogy azzal sokkal de sokkal rosszabbul járnánk. Az, amit a Népköztársaság vezetése megvalósított odahaza, csak az orwelli disztópiákkal állítható párhuzamba, és nem örülnék neki, ha ez a rendszer a világ más pontjain is gyökeret eresztene.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
sfdrakex
nagyúr
Mindenki véleménye szubjektív. Erre próbáltam rávilágítani. Sokaknak nem szimpatikus kína, mások az usa politikáját sem szeretik. Elnyomó hatalmak, csak a saját érdekeiket nézik, szarnak rád és rám. Értem, hogy nem tetszik kína hatalomszerzése, de az jobb, hogy az usának nagy hatalma van? Én nekik sem örülök.
-
Giovan!
addikt
Ha két választási rendszer közül egyik sem jobb, akkor egyformák, miközben az USA és Kína nagyon nem ugyanazon a szinten torzítják a választói akarat érvényre jutását.
A nagyhatalmak machinálnak a saját érdekeik érdekében, ez már csak így megy, mióta világ a világ. Az USA Kínával kapcsolatos lépései sem azért imponálnak nekem, mert akkora USA fanboy lennék (kedvelem az országot, de messze van attól, amit én ideálisnak tartanék), hanem mert egy olyan rendszer előretörését próbálja fékezni, aminek nagyon nem örülnék, ha poziciókat szerezne a világban. Egybeesnek az érdekeink ebben a témában, ennyire egyszerű.
-
sfdrakex
nagyúr
-
Giovan!
addikt
Valóban nem Trump aggódik értük (a kurdokkal kapcsolatos lépése nálam is kiverte a biztosítékot, nem mintha előtte kedveltem volna), viszont az, hogy rájuk hivatkozik, azt jelenti, hogy tisztában vannak a tanácsadói (nem hinném, hogy ő tudná kik azok az ujgurok) azzal, hogy milyen folyamatok zajlanak Kínában, és úgy gondolták, imponálni fog a polgároknak, ha kiállnak az átnevelő táborok lakóiért. Emiatt nem jelenthetjük ki, hogy a lőtéri kutyát sem érdeklik a kínai polgárok.
#11) janeszgol:
Hol írtam, hogy ő csinálta? Annyit írtam ,hogy azért van, akit aggaszt a Népköztársaság lakóinak sorsa.#27) sfdrakex:
Kínában a Párt nevezi ki a vezetést maga közül, nem polgárok. Az USA-ban ez nem így működik, és még ha van is probléma a választási rendszerrel (pl. az electoral college torzító hatása és a superdelegate-ek jelenléte), a kínai viszonyokhoz hasonlítani azt enyhén szólva is nevetséges, pláne egy olyan ország polgárától, amelyik szintén megtapasztalta a Hazafias Népfront keretei között megtartott választások világát...[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Schuler888 #21 üzenetére
Lassan már semmit nem mond.
-
sfdrakex
nagyúr
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Schuler888 #26 üzenetére
Tehát más gyártó telefonjait érinti a Huawei féle szankció? Nem. Ennyi.
-
sfdrakex
nagyúr
Emberek választanak mindenhol, azok közül akit adnak nekik, ahogy nálunk is. Azt pedig hogy ki lesz jelölt, pár befolyásos ember dönti el. Adnak 2 lehetőséget a saját embereik közül, amiről azt hiszed te választasz, de ők mondták kik közül.
-
Schuler888
senior tag
Pont olyan nincs, de attol meg szankcionalva vannak, pont azon megfontolasbol mint a huawei. A huawei telefonjai meg... jarulekos veszteseg..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Schuler888 #23 üzenetére
Hálózatot az USAban nem telepíthet, de nincs rá olyan szankció mint a Huaweire.
-
nozs23
addikt
Mit ertesz kamu demokracian? Az USA-ban az emberek valasztjak meg az elnokot, ahogy itthon mi a miniszterelnokot. Az hogy, hulye az amerikai, vagy a magyar az mar mas kerdes.
Kinaban ha nem hodolsz be akkor lelonek, bezarnak vagy atnevelotaborba kuldenek. Tehat koszi, akkor mar inkabb a kamu demokracia.[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
Nem. A ZTE tovabbra sem telepithet semmifele halozatot az USA teruleten. Erre EU-s cegeknek (nokia, ericsson)ajanlottak fel kedvezo hitel konstrukciot, de egyes amerikai hangok szerint orszagon beluli cegnek kellene a projectet lebonyolitani.
Merthogy itt a halozatepites, es jelenlegi halozat elemeinek cserejen van a fo hangsuly, ezert van bekenhagyva pl a bbk,xiaomi.[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Schuler888 #21 üzenetére
ZTE csak volt, feloldották, tehát jól írta, jelenleg csak a Huaweire vonatkoznak szankciók.
-
Schuler888
senior tag
-
sfdrakex
nagyúr
válasz t72killer #18 üzenetére
Semmi másról nem szól a világ, csak pénz és hatalom. Az USA is és mindenki más is leszarná,ha Viktor kilövetné a fél országot, ha nekik ebből gazdasági hasznuk lenne. Nem érdeklik az emberek a nagyhatalmakat. És így nézve marhára nincs különbség egy kamu demokráciás USA és kína között.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Félreérthetően fogalmaztam: ha Kína ellen nincs embargó, akkor miért van pl Kuba ellen? SzVSz a kubai rendszer enyhébb a kínainál. A válasz pont a te válaszodnak megfelelő: mert Kína nagy és mindenki ott akar gyártatni .
#15: ha lenne mögötte logika, akkor az állami/hadsereghez köthető kínaiakat fenyítenék be. De ez egyrészt nem mindíg 1értelmű, másrészt politikában logikát keresni
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ricardo
titán
válasz janeszgol #13 üzenetére
Kicsit furcsa hogy sokan a "jó és a gonosz " harcaként látják ezt az egészet.
Itt nagyhatalmi játszma folyik, szimplán geopolitikai és gazdasági érdekek mentén. Persze a nyilvánoság felé megy mindenféle indok, hiszen jobban hangzik a "bevezetjük a szankciókat mert bántják a kissebségeiket ", mintha azt mondanák, hogy " Már kezdenek a fejünkre nőni, és bár nem túl etikus, de csak így tudunk ellenük tenni valamit"
-
janeszgol
félisten
válasz Juhaszatti #14 üzenetére
Igen ez világos. Fent T72 kolléga más aspektusból közelítette meg, és hogy a többi kínai céggel mi van, mivel a OnePlus köszöni szépen okés Google Szolgáltatások szempontjából.
-
Juhaszatti
addikt
Van más is USA szankciók alatt, legutóbb a ZTE szívta meg nagyon velük, majdnem csődbe is mentek. Csak annak kisebb volt a visszhangja. A közös pont köztük és a Huawei között, azon túl hogy kínaiak, hogy mindkét cég érdekelt a hálózatépítésben.
A BBK/OnePlus, TCL/Alcatel, Xiaomi stb, nem. -
Ricardo
titán
"Írd be a google-be a Trump és az uighurs keresőszavakat"
Aztán írd be ugyanezt annyi változtatással, hogy azujgurokat cseréld kurdokra
Ugyanaz az emberbarát kissebbségekért aggódó kormányzat, simán engedte át a török hadseregnek a saját szövetségeseinek számító kurd kissebséget. Pedig sokat köszönhetnek nekik.Ezek után elképzelem, hogy nem gazdasági érdekek miatt hozzák ezeket szankciókat (főleg hogy véletlenül sem az összes kínai céget célozzák, hanem azoat amik gazdaságilag már konkurenciát jelentenek.), hanem emberbaráti szeretetből az ujgur kissebbség védelmében.
-
janeszgol
félisten
Nem olvastad eddig a híreket? Gondolom azért írsz tök másról, mint amiről szóltak. A lőtéri kutyát nem érdekli az, hogy mit csinál Kína az állampolgáraival, Hongkonggal stb. Ezáltal sem a Xiaomi, sem a OnePlus (sem más BBK csoport), sem semelyik más márka (TCL-Alcatel stb) nincs szankció alatt, csak a Huawei.
Nincs érdekes kérdés, mivel úgy sem válaszolják meg. A szarkeverés van, de az ezerrel. -
t72killer
titán
válasz Nyersszotyi #6 üzenetére
Érdekes kérdés, mi van a többiekkel, mert pl a Oneplus telóin meg mennek a gugli dolgok.
-
Nyersszotyi
tag
Már éppen fentem a
fogamcsőröm egy Huawei telcsire de így, hogy visszatáncolnak esélyük sem maradt. Gondolom később visszafrissítik majd.Adjatok nekem egy egész Bolygót a Világegyetemben és kimozdítom helyéből a fix pontot.
-
AS
félisten
Poén az lesz, hogy mindent megkap csak a Google licenset nem..v
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
atike
nagyúr
Alakul...
-
janeszgol
félisten
Köszönjük a kegyelmességed Nagy Demokrácia!
-
t72killer
titán
Kérdés: miért is akarunk kavicson és hideg vízen kívül egyebet is exportálni egy elnyomó rezsimnek? Ennyi erővel nyugodtan mehet minden Iránnak és pláne Kubának pl.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
A szappanopera következő fejezete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G // 256GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy S21 FE // 6 / 128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy S24 Ultra, 512 GB, Natur Titán, 3 év garancia, Független
- Samsung Galaxy Z Fold 4 // 12 / 256GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy A23