Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freemanone

    őstag

    válasz tibee77 #6669 üzenetére

    CPU alapórajelet nem szokás manuálisan megemelni. Aki ilyenre adja a fejét, az valamilyen custom rom-ot használ. Méghozzá azért, mert ott engedélyezve van a governor szolgáltatás. Röviden arra szolgál, hogy meghatározott CPU terheléshez előre definiált órajelet dinamikusan állítja, valamint a reakcióidő is változó. A gyári romokon azért is van letiltva, nehogy az egyszeri felhasználó kárt tegyen a készülékben, illetve a rom-ban. Gyári rom esetén is van governor természetesen, de nem használhatsz egyedi készítésűt. Ha például beállítasz egy 1600mhz-es értéket és kipipálod a 'set on boot' opciót (alapesetben egy reboot után visszaáll az eredeti értékekre, az említett opcióval viszont ezt minden boot alkalmával beállítja) és ez a telefonnak nem tettszik, (ennek igen sokféle tünete lehet) pakolhatod újra a rom-ot és akár még hardwer-es károsodás esete is fentállhat.
    Nem ajánlom az alapórajel megemelését, mert gyorsabban fog merüli a készülék és melegedni is fog. Ez a túlhúzásra is igaz. Vannak olyan készülékek, ahol a gyártó a fizikailag gyorsabb CPU-t alacsonyabb órajelen járatja, így a készülék nem melegszik, kevésbé merül, mégis kielégítő teljesítményt nyújt. Ilyen például az Xperia Play, ahol 1,4ghz-es arm proci van 1ghz-en járatva. Persze ez mindenkinek a saját döntése. Én például a Play-t 112mhz - 1,6ghz-en használtam, Interactive governor mellett. De amikor dokkoltam és játékra használtam, hátlap nélkül két erősebb gumival rátettem egy alu bordát és 2ghz-en pörgött Performance governor kíséretében. Kegyetlenül tudott melegedni 600mhz OC-től, de a borda megtette a magáét, pedig hőközlő réteg sem volt, csupán az akku-borda érintkezett egymással. Így gyakorlatilag van egy PSX-em, valamint a droidos játékok is szépen mennek egy bluetooth-os PS kontrollerrel.

    CyanogenMod az egyik első és legelterjedtebb custom rom készítő csapat neve. Hivatalosan nem támogatja a 2012-es Sony palettát. A Sony az egyetlen gyártó tudtommal, akinek van egy kis csapata, akik bedolgoznak a CyanogenMod csoportnak. Ők a FreeXperia Team. Egyelőre csak ICS-ből van viszonylag teljes verzió, a U-t pedig kumquat kódnéven kell keresni a letöltő linkeken.
    Szinte teljesen biztos, hogy ők fognak JB-t készíteni a U-ra, még zárt loaderre is.
    XDA fórumon vannak zárt bootloader-re is feltehető rom-ok amiket CyanogenMod-ként tüntetnek fel, de tudni kell, hogy ezek nem hivatalosak és nem is teljes értékű mod-ok. Azon funkciók amik a CyanogenMod által készített kernelre épülnek, teljesen hiányoznak belőle és nem is szabad feltenni hozzá a nyitott bootloader-esekhez készült kernelt. Elméletben nem is fog sikerülni, de ha mégis valahog ráerőszakolnád el fog bukni a kernel ellenőrzéskor. A zárt bootloader ugyanis végez egy kernel aláírás ellenőrzést és így csak a Sony által aláírt kernelt fogja betölteni. Ilyen aláírással más nem rendelkezik, így azt hiszem érthető a probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák