- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexking
csendes tag
válasz enginev3.0 #9600 üzenetére
Értem. Köszönöm!
Akkor ezzel a felállással gondolkodhatok a belépő szintű nas-nál is... Nem tudom, hogy a későbbiekben esetleg nem bánom-e meg. Nehéz a döntés...[ Szerkesztve ]
-
alexking
csendes tag
válasz enginev3.0 #9602 üzenetére
Nem hiszem Persze a kényelemnek ára van...
-
Bishop1
tag
válasz alexking #9599 üzenetére
Pont ebben a cipőben járok, csak nálam shield tv pro. Jellemzően 4K/HDRt nézünk.
Nem kell transcode, nincs két napja hogy ellenőriztem. A TVmhez kéne, de azt használja a halál a shield mellett.
Ha jól látom neked shield TVd van (a kis henger) és úgy rémlik az 32 biten operál, mindenképp ellenőriz a szerveren hogy transcodol-e. Kicsit fentebb írták le nekem is hogy hol éred el.
Ha nem, elvileg elég lesz egy alap NAS.[ Szerkesztve ]
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom, amiben a segítségeteket kérném.
TS-231P2 NAS-om van.. frissült nem rég belső program,illetve frissítettem a Plex programot rajta, mivel az androidos mobilon nem engedett lejátszani semmit. (Unable to play media). Eddig működött minden.. nos a frissítés óta, nem látja a NAS-t a plex..se Tv-n, se telefonon, sőt még weboldalon sem. Belépésnél azt írja, hogy "Az Ön számára nincs 'leves'!
Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz"Bejelentkezek és akkor sem látja.. az Ön médiájánál kiírja, hogy "Saját média hozzáadása a Plex-hez" szerezzem be a plex media server-t.. hát de az rajta van már a NAS-on.. telepítve van.
Van valakinek valami ötlete mit lehetne tenni?
Szeretném, ha a tv-n is meg androidos mobilon is működne minden úgy mint régebben.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
vektornfl
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ki lehet -e kapcsolni, hogy 1 konkrét mappánál ne töltsön be se borítót, se képkockát az anyagból a lejátszás elindítása előtt?
Van egy sport mappám, amibe nfl és foci meccsek szoktak menni, amiket még nem láttam. A problémám az vele, hogy most a "kezdőkép/borítókép" mindig a meccs közepéről egy pillanatfotó, amin látszik az aktuális eredmény. Így elég rossz nézni, hogy tudom mennyi lesz az állás a félidőben.
Persze filmeknél, sorozatoknál jó ha marad a borító...
A szerver beállításoknál a konkrétmappa/haladó résznél kikapcsoltam elvileg mindent, de nem változott semmi
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Érdekelne ki milyen nas szervert használ a plex szervernek.
Mennyi embert szolgál ki vele.
Köszi
Szép estét -
szana8
tag
válasz masvilagx3 #9611 üzenetére
Hello,
Synology DS218+ 4TB. Kb 3 user. De nagyon lazán viszi. Plex pass-al a transzkódolás se fogja meg.
Üdv, -
masvilagx3
tag
Korabban volt egy ds418j -m ,de azon egy lejátszástol le is térdelt. Lehet hogy én nem csináltam vmi jot.
-
zsolt501
nagyúr
válasz masvilagx3 #9613 üzenetére
Minden bizonnyal, mert a lejátszót is be kell állítani, hogy pl. ne változtasson a minőségen közvetlen lejátszást kell alkalmazni, és úgy beállítani, hogy ne legyen transzkódolás és ne csökkentse a minőséget, így több gépet is probléma nélkül ki tud szolgálni.
Mondjuk abban a NAS-ban nem túl izmos CPU dolgozik "Realtek RTD1293"[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
djnice
veterán
Végre: [link]
J4105-ön tökéletesen működik hw gyorsítással. -
djnice
veterán
válasz enginev3.0 #9616 üzenetére
Igen és nagyon szép a végeredmény :)
-
enginev3.0
félisten
Ez nagyon durván jól működik
Az a csúnya, hogy nem valódi hdr (nem oled) tv-n a hdr tartalom SDR-re atkonvertalva sokkal színesebb mint direktbenOmg...nagyon durva
Viszont a procit valamiért megtekeri, nem tudom hogy miért 80-90% körül megy, bár nem akad viszi szépen, de nem kéne neki ennyire
Ebben egy hiba van, hdr tartalom eredetiben csúnya, ha nincs csúcs tv-d, sdr-re atkonvertalva viszont ugye romlik az eredeti bitrate
Szóval az originalon de a hdr-t atdolgozva lenne az igazi
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
mgTerminator
veterán
válasz enginev3.0 #9620 üzenetére
Nem a felirat miatt?
Amúgy találtam ilyen ingyenes hónap kupont de nem merem felhasználni mert nem tudom hogy tudnék e lifetimeot venni amíg az aktív. Szerintetek?
-
zsolt501
nagyúr
válasz enginev3.0 #9620 üzenetére
Talán azért, mert a hangot is konvertálja, és ha jól látom a felíratot is.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
enginev3.0
félisten
válasz zsolt501 #9622 üzenetére
A hangot igen, bár maskor is szokott hangot konvertalni, mégse tekeri meg ennyire
Ha kikapcsolom a feliratot akkor kb 10%kal kevésbé tekeri a procit, de így is 80% körül van amíg nem halad eleget előreViszont nem kell minőség romlásra adni a fejét az embernek, kipróbáltam, elég ha a közvetlen adatfolyamot és közvetlen lejátszást kikapcsoljuk, úgy is megvan a hdr érzés original minőségen
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
djnice
veterán
válasz mgTerminator #9619 üzenetére
-
he
újonc
Hello! Hátha valaki hasznosnak találja az infót: black friday akcióban mától 25% kedvezménnyel lehet plex pass lifetime-ot vásárolni a SURVIVETHESEASON promókóddal a https://www.plex.tv/plex-pass/purchase/ oldalon. Ha valaki kipróbálná a plex pass-t, akkor az megteheti HDHR01MONTH kóddal havi előfizetést vásárolva (első hónap ingyenes, a https://plex.tv/subscription oldalon lemondható a további hónapokra az automatikus megújítása).
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #9623 üzenetére
Akkor ez annyit tesz , hogy pl amikor véletlenül HDR 1080p s anyagot szedek le akkor nem kell agyvérzést kapnon a túltolt képtől a nem HDR es tvn? Én nem kell leszednem másik release-t , mert átkódolja? Azt is ?
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #9628 üzenetére
Nekem a fényerőt tolta túl közbe meg nem voltak szinek.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
djnice
veterán
válasz Biga123 #9627 üzenetére
Ez igazából akkor jó, ha nem otthoni hálózaton belül vagy, hanem transzkódolni kell.
Nálam otthoni hálózatban egy Fire TV Stick 4K a kliens egy 1080p-s TV-re dugva és ilyenkor a Stick végzi a HDR->SDR konverziót. Amúgy most is akciós német amazonon (30 EUR), jó kis cucc. -
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #9628 üzenetére
Nekem belehal a nas a hdr trnascode ba (J1900)
-
Biga123
addikt
válasz zsolt501 #9632 üzenetére
Igen én is erre tippelnék, de sebaj akkor kerülöm a hdr verziókat ahogy eddig .
Mert HDR nélkül gond nélkül transcodeol egy 1080p s anyagot röccenésmentesen olyan 20- 40% os cpu terhelés mellett.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Egy klis segítségre lenne szükségem. Van egy gépem amiről állandóan fut a plex, családtagok és barátaim szokták használni, az utóbbi időben panaszkodtak hogy folyamatosan megáll pufferel filmezés közben. A kliens oldalon a tv-ken a minőség eredetire van állítva és többnyire 1080-as filmek mennek. A netem 1000/1000-es telekom. Van hogy megnéznek egy filmet akadás nélkül van hogy azonnal pufferel, de olyan is volt hogy a film feléig nem volt gond onnantól kezdett akadozni.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
-
pezo00
tag
válasz mgTerminator #9637 üzenetére
Olyan szólt először hogy akad akinél kábellel van összekötve a tv. Erre gondoltam először én is de nem jött be
-
mgTerminator
veterán
-
pezo00
tag
Ezeket mind körüljártam, nem ment se torrent 1 max két tv-n ment a plex. Egy hete 4 tv-n ment egyszerre és nem akadt egyéltalán, most meg nálam akadásmentes másnal meg pufferel... Speed test akármikor csináltam simán felment maxra, 940/900-ig, szerintem annak bőven elégnek kellene lenni. Ezért is idegesít hogy mi lehet vele.
[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterMark #9642 üzenetére
Ezzel a szolgáltató hibát lehet kiszűrni, volt amikor a Digi szarakodott nálam
-
Imi1981
veterán
Nálam is ez van. Nekem PC-n fut a plex /torrent /emby szerver 0-24-ben. Apósom, bátyám és haverom nézi tőlem a filmeket. Apósomnak samsung tv-n (kábellel csatlakozva a net) a plex alkalmazás mostanában többször megáll tölteni. Báttyámnál és haveromnál coreelec-es tv boxon Emby-vel csatlakoznak és azzal semmi probléma. Lehet a tv halókártyája gyenge? De mikor megcsináltam neki még a 80 GB-os Avatart is simán vitte! Még nem volt időm megnézni nála de kíváncsi vagyok megoldható e a probléma. Az emby meg tökéletesen megy (legalábbis nem panaszkodtak). Amúgy nekem 1000/1000 megabites netem van és nekik meg 150/50. Lehet valamelyik frissítés óta van ez?
-
mgTerminator
veterán
Srácok, nem tudjátok véletlenül hogy létezik e olyan beállítás amivel időközönként magától frissítené a metaadatokat?
-
pezo00
tag
válasz mgTerminator #9647 üzenetére
Néztem azt is, hd sentinel szerint 100%-os bad sector mentes. Torrent ki volt kapcsolva.
Ami viszont érdekes hogy mellékelek képeket, a hálózat terheltséget néztem a plexnél és a torrentnél is kiakad 9,5mb/s-nál, elvileg a gigabites netnek többet kellene tudnia szerintem. Speed test szerint meg is van a maximum sebességem .PLEX
qbittorent
Egy másik érdekesség, a hálózati forgalom szerint 9,5mb/s a sebesség, ezzel egyidőben viszont a qbittorent alul csak 1mb-et ír...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest