- Gaming notebook topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDMI topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Logitech Z906
- Asztrofotózás
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Billentyűzet gondom van
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15551 üzenetére
[kép]
Update: full.hd 32Mbps megy hiba nélkül...lehet a 4k a gond mert butitsni kellene fullhdra?[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
válasz szkutyi #15553 üzenetére
Az otthonit is vedd fel maximumra és az ajánlottat kapcsold ki. Egyébként jelenleg a térerőd nagyon karcsú.
Én azt javaslom hogy írd be a keresőbe hogy 2160p és rendezd méret szerint és töltsd le a legkissebbeket mondjuk az első ötöt és teszteld azokkal is. Majd 1080p és a legnagyobbakkal.
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15555 üzenetére
Úgy van az otthoni a 30 alatti bitrataval rendelkező 4k hdrt is viszi meg valszeg atölött fogy el a kraft
-
Cool Face
aktív tag
A plexnél kinek milyen keresés/ügynök van beállítva? Nekem a Plex Movie mind a kettőnél de a fele fájlokat nem találja meg és borítókép sincs sok esetben. A fájl nevével lehet a gond vagy mi befolyásolja? Legfőképpen sorozataim vannak.
-
Cool Face
aktív tag
válasz enginev3.0 #15558 üzenetére
Nekem egy főkönyvtár van megadva és azon belül külön vannak a mappák a sorozatoknak
-
blakey
titán
válasz Cool Face #15557 üzenetére
Eszerint érdemes, kell eljárni és ez nem Plex specifikus, minden ilyen alkalmazás így szereti és az adatbázisok is eszerint vannak kategorizálva.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dingo-htc se
tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem, sorozat mappa lejátszásához. ha leszedek 1 évadot, az ugye egy mappában van, de ezt nem mutatja a Plex, nem látja így a tv-m. minden részt ki kell szednem külön aa "all filmek" mappába, hogy felismerje. a " by Folder" mappában sincs benne.Nem tudom mennyire volt ez így érthető...? -
stickermajom
addikt
válasz dingo-htc se #15561 üzenetére
Fölötted linkelték a helyes struktúrát.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Át kellett tennem a Plex szerveremet egy másik masinára itthon. A régin is docker-ben futott és az újon is, de valamiért az új telepítésnél vannak sorozatok, amiket nem ismer fel. Könyvtár szerint bele megyek, akkor üresnek mutatja.
Én nem emlékszem, hogy olyan különösebb beállítást kellett anno az előző telepítésnél csinálni, hogy minden működjön.
Van valakinek valami ötlete esetleg a megoldásra?
Persze a régi docker konténer már nincs meg...Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
dingo-htc se
tag
válasz stickermajom #15562 üzenetére
Jah. köszi. jó is lett.
Nem figyeltem. -
Multibit
nagyúr
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15555 üzenetére
Kipróbáltam egy másik házban erős 5ghz wifivel, ott is sajnos ezt csinálta...szóval vagy a szerver gyenge ahhoz hogy kikuldje külső hálózatra, vagy nem tudom.:/
-
szkutyi
addikt
Update.megy....
Valószínű kell ez az előfizetés ..most van rendes 5g és megy...viszont azt észre vettem hogy hiába van egy filmnek az infojaban hogy 60Mbps bitrata, az elején van egy bikásabb, utána még a 10-et sem éri el :) -
szkutyi
addikt
Az miért van hogy le butitja otthon is 8bitre a képet a plex?nem tudja a 4k hdr 10bitet?
-
blakey
titán
válasz szkutyi #15573 üzenetére
nem tudja a 4k hdr 10bitet? - de, tudja, kliensenként eltérő, de HDR10, HLG, HDR10+ és Dolby Vision is támogatott.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
atomstefi
csendes tag
Sziasztok,
tudom, hogy sokszor volt már szó róla, hogy nem talál borítót és leírást a plex a filmekhez, de nekem eddig nem volt gondom ezzel mostanáig. Jelenleg semmihez sem talál borítót. Megnéztem amihez talált, hogy újra keressen, de ahhoz sem talál semmit, pedig a borító ott van. Nem állítottam el semmit. Valakinek van ötlete? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
atomstefi
csendes tag
Ami még feltünt, hogy ha rámegyek az "összes metaadat frissítés"-ra, akkor pár másodperc múlva be is fejezi. Ez azért furcsa, mert pár percet elszokott molyolni vele és látom, hogy melyik filmet vagy sorozatot csinálja, de most semmi
-
morfondőr
őstag
-
zsolt501
nagyúr
válasz atomstefi #15581 üzenetére
Nálam is fordult elő ilyen hiba synology esetén, olyan mintha nagyobb terhelés esetén a NAS kavarná meg a Plex működését, a Plex program leállítása és újbóli elindítása helyre szokta nálam is hozni, szerencsére ritkán jön ki ez a gond.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Multibit
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Multibit #15584 üzenetére
J3455 Proci 2x4GB RAM 7.1.1 update 6 DSM
Én azt vettem észre ha valami nagy méretű fájlt töltök le torrentel olyan gigabites tempóban akkor kilöki a plexet néha a RAM-bol, a csak a plexet újra indítva helyreáll a lelkivilága és megy újra rendesen.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
blakey
titán
válasz zsolt501 #15586 üzenetére
Nálam sincs probléma a Plex szerverrel, évek óta hibátlanul dolgozik, 2 évig QNAP NAS-on és 3 éve Syonologyn. Lehet, hogy ráférne arra a NAS-ra egy gyári visszaállítás.
-
stickermajom
addikt
válasz Multibit #15587 üzenetére
Amúgy a finomhangolás tényleg jó megoldás. Azért fut az a NAS amúgy is 7/24, hogy szinte ne számítson a letöltési sebesség. Arra azért kíváncsi lennék a DSM mennyit adhat hozzá az erőforrásigényhez.
Nekem J4105 van jó pár éve, nagyon szeretem. Minimális a fogyasztása, a quicksync szuper, saját felhasználásra épp elég erős. Pont most vettem bele egy 16GB-os RAM-ot, mert olyan 80-85% körül volt a 8GB kihasználtsága mostanában és az kívül esik a komfortzónámon már. -
Multibit
nagyúr
válasz stickermajom #15589 üzenetére
A DSM önmagában nem igazán erőforrás igényes. Akkor látom, hogy egy kicsit felszalad a CPU használat, ha - mondjuk - éppen megy a Hyper Backup, vagy valamelyik docker alkalmazás dolgozik jobban (Oracle, PostgreSQL). A 16GB RAM egyelőre nincs kitömve. A routerem esetén gyakrabban megy 50% fölé a kihasználtság (szintén 16GB).
Az OMV NAS-om épül J4105-re. Csak 8GB memoár van benne, de bőven elég. Ez a vas jobbára csak torrentezik, néha rsync fut rajta. -
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15591 üzenetére
Azóta megvettem a plexet sokat javult de nem az igazi..azt már látom hogy nem terheli a gépet, de a 4k tartalommal már gondok vannak...igazából a fullhd is be be pufferel amit nem értek mert feledatkezeloben és minden hol is látni hogy bőven van 50-60% tartalék mind savszellesseg mind CPU és ram-ban is...azthiszem elengedem
Ugyan így van beállítva
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz mgTerminator #15593 üzenetére
Köszi megpróbálom
-
zsolt501
nagyúr
válasz Multibit #15587 üzenetére
Bocs hogy most válaszolok és blakey
Tervben van a finomhangolás, gyanús hogy a szálak akasztják ki, mert a sebesség kevesebb szállal nem szokott probléma lenni, amúgy régebbi synology DSM esetén ez sem okozott gondot, a hiba a 7-es DSM óta jött elő legalábbis nálam.
Amúgy tervben van egy alapokról kezdés is de más gondom nem nagyon van jelenleg a DSM-el és a Plexel.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy kevesen használják a Plex-et zene gyűjtemény lejátszására, de egy szerintem alap dologgal sem boldogulok.
Létrehoztam egy új library-t, amibe szépen, rendezetten pakolom majd át az egyes albumokat. Eddig három album van benne, kettőt szépen felismer, hozza a meta adatokat, de a Mamma Mia movie soundtrack-kel nem boldogul.
Jelenleg így néz ki, hiába az album szerinti rendezés kiválasztása, és jól is látja a Plex, hogy egy albumról van szó, mégis előadónként rendezi. Mivel minden egyes számnak több előadója van, ezért az albumot szétszedte, mintha 7-8 albumról lenne szó:
Mi a bánatot csináljak, hogy csak egy darab ikonként jelenjen meg, és alatta ott az x db zeneszám (pl Andrea Bocelli előadó Amore albumánál így van). -
blakey
titán
válasz schferenc77 #15596 üzenetére
Nincs megfelelően definiálva a fájlban lévő metaadatok A Plex abból olvas. Musicbrainz Picard-dal rendbe tudod tenni, vagy valami mással, pl. macOS alatt Music-kal (iTunes) is rendbe tudom tenni. A zenéket nem árt helyi metaadattal beolvastatni, nem túl jó, ha az adott program, ebben az esetben Plex, elkezd keresni.
-
blakey
titán
válasz schferenc77 #15598 üzenetére
Rámentesz, majd törlőd a régit és az újat bemásolod a helyére. Sajnos a Plex nem annyira rugalmas a zenei fájlok beolvasása esetében, nem fogja felülírni a régit. Egy biztos, én rendbe raktam a többezer dalból álló gyűjteményemet és a Plex hibátlanul kezeli. Nekem 1,5 évembe telt megcsinálni, a mennyiség és az idő mindig meghatározta, hogy mennyire van kedvem a dologhoz vagy sem, illetve mindig találtam valami hibát.
-
schferenc77
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest